Nikos Kunduros

(Nikos Koundouros sayfasından yönlendirildi)

Nikos Koundouros (Yunanca: Νίκος Κούνδουρος), 1926 yılında Girit'te dünyaya gelmiş bir film yönetmeni. Yunanistan içinde oldukça meşhur olan yönetmenin, belgesel filmeleri de vardır. Ünlü yönetmen 22 Şubat 2017'de 90 yaşında ölmüştür.

FilmografiDüzenle

  • Μαγική πόλη (1954)
  • Ο Δράκος (1958)
  • Παράνομοι (1958)
  • Ποτάμι (1960)
  • Μικρές Αφροδίτες (1963)
  • Vortex ή το πρόσωπο της Μέδουσας (1967)
  • Το τραγούδι της φωτιάς (1975)
  • 1922 (1978)
  • Μπορντέλο (1984)
  • Μπάιρον, η μπαλάντα για έναν δαιμονισμένο (1992)
  • Οι Φωτογράφοι (1998)

Belgesel filmlerDüzenle

  • Ιφιγένεια εν Ταύροις (1991)
  • Αντιγόνη (1994)
  • Ελληνιστί Κύπρος