Nesli Çölgeçen

Nesli Çölgeçen (d. 1955, Manisa), sinema yönetmeni, senarist, belgesel film yönetmeni.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulunu 1976 yılında bitirdikten sonra film üretiminde çalışmaya başladı. 1979 yılından itibaren yönetmenlik yapmaktadır.

EserleriDüzenle

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Tür Süre (dakika) Senarist Yönetmen Belgesel Diğer Notlar
2015 Çalsın Sazlar Film    
2010 Denizden Gelen (Zeytin Dalı) Film  
2007 Son Buluşma Film      
2004 Ah Be İstanbul Dizi  
2001 Oyunbozan Film    
1994 Ballıkayalar Film 10  
1993 Ankara'yı Seviyorum Film 30  
1991 İmdat ile Zarife Film    
1987 Selamsız Bandosu Film    
1985 Züğürt Ağa Film  
1983 Kardeşim Benim Film    
1982 Tarih Boyunca Anadolu'da Dizi 30   8 bölüm
1980 Çatı Film 30  

ÖdüllerDüzenle

Kardeşim Benim

Züğürt Ağa

  • İstanbul Film Festivali Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü
  • Antalya Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü
  • Antalya Film Festivali En İyi Müzik Ödülü
  • Antalya Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
  • Film Eleştirmenleri Yılın En İyi Filmi Ödülü
  • Film Eleştirmenleri En İyi Yönetmen Ödülü
  • Film Eleştirmenleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • Kültür Bakanlığı Başarı Ödülü

Selamsız Bandosu

  • Yazarlar Birliği Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü
  • Tercüman Gazetesi Yılın En İyi Filmi Ödülü
  • Tercüman Gazetesi En İyi Yönetmen Ödülü
  • Kültür Bakanlığı Başarı Ödülü

İmdat ile Zarife

  • 10. Uluslararası Kanarya Adaları Ekoloji ve Doğa Filmleri Festivali En İyi Film Ödülü
  • Kültür Bakanlığı Başarı Ödülü

Dış bağlantılarDüzenle