Nadia Al-Iraqia

Nadia Al-Iraqia (Arapça:فاتن فتحي) (doğum adı: Faten Fathy; d. 3 Ağustos 1963 – ö. 16 Mayıs 2021)[1], Iraklı aktris.[2][3][4][5]

Nadia Al-Iraqia
Nadi el ırakia.jpg
Doğum Faten Fathy
Babil, Irak
Ölüm 16 Mayıs 2021 (57 yaşında)
Kahire, Mısır
Ölüm sebebi Covid-19
Milliyet Iraklı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1997–2021
Çocuk(lar) 3

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Al-Iraqia, 3 Ağustos 1963'te Babil, Irak'ta doğdu. 1997'de başladığı oyunculuk kariyerini 2021 yılına kadar sürdürdü. En çok rol aldığı Fatima rolünde olduğı Theyab Al-Lail adlı TV dizisi ile akıllarda kaldı.[6] Yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında; Africano, Can't Complain, Dokkan Shehata, Zeezinya, Leqaa ala al hawaa, Raya wa Sekina, Al-andaleeb hikayt shaab, Can't Complain, Keda Reda, Selssal El Dam ve Al Qaserat sayılabilir.[7][8]

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

Evli üç çocuk sahibi olan Al-Iraqia, 16 Mayıs 2021'de Kahire, Mısır'da Covid-19 ile enfekte olarak 57 yaşında öldü.[1]

FilmografiDüzenle

Yılı Filmler Rolü Türü Kaynakça
1997 Theyab Al-Lail Fatima TV Series
2000 Zeezinya Umm Nizar TV Series
2001 Africano Customer documentary [9]
2004 Leqaa ala al hawaa TV Series
2005 Raya wa Sekina Alia TV Series
2006 Al-andaleeb hikayt shaab TV Series
2007 Can't Complain Fatima documentary
2007 Keda Reda Film
2008 Al Zamhlawiyah documentary
2008 Dokkan Shehata Film
2008 Share' 18 Film
2009 Bel-Alwan Al-Tabi3eya Film
2010 Al-Kebar Film
2010 3a2elat Mickey Film
2010 Kallemni Shukran Film
2010 Ayza Atgawez Sondos TV Series
2011 Ana Badee3 Ya Wadee3 Film
2011 Kaff Al-Qamar Film
2012 3ala Wa7da Wa Noss Film
2012 Private Number TV Series
2012 Juliet's Pants Film
2012 Al-Almany Film
2013 El Ragol El A'inab TV Series
2013 The Biggest Liar Hoobi's mother TV Series
2013 Selssal El Dam Umm Salah TV Series
2013 Al Qaserat Umm Saudi TV Series
2013 Tatta7 Film
2014 Bent Men Dar Al-Salam Film
2014 Kalam Garayed Film
2016 Banat Kharqat (Banat Superman) TV Series
2016 Party Fi Harty Film
2018 Azmi & Ashjan TV Series
2019 Baku Baghdad TV Series
2019 Al-Dhaher TV Series
2019 El-Zoga 18 TV Series
2020 Etneen Fel Sandoq TV Series

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynaklarDüzenle

  1. ^ a b "وفاة الفنانة نادية العراقية بعد إصابتها بكورونا | المصري اليوم". 16 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Nadia Al Iraqiya نادية العراقية". elcinema. 30 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2020. 
  3. ^ "Witness: A fiery response from "Nadia Al-Iraqia" to the skeptics about her children's lineage". eg24. 29 Eylül 2020. 29 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2020. 
  4. ^ "Nadia Al-Iraqia نادية العراقية". dhliz. 26 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2020. 
  5. ^ "biografia Nadia Al-Iraqia". filmweb. 26 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2020. 
  6. ^ "StackPath". dailynewsegypt.com. 16 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2021. 
  7. ^ "Africano 2001 'افريكانو' Directed by Amr Arafa". letterboxd. 25 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2020. 
  8. ^ "Africano by Amr Arafa". cineserie. 17 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2020. 
  9. ^ "Nadia Al-Iraqia: Actor". film.ru. 6 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle