NBA top çalma kralları listesi

Vikimedya liste maddesi

NBA top çalma kralları listesi NBA'de oynayan basketbolcuların sezon sonunda yakaladıkları en yüksek top çalma ortalamalarını içerir. Chris Paul, 6 sezon top çalma kralı olarak rekoru elinde bulundurmaktadır.

Sezonlara göreDüzenle

^ NBA'de hala aktif olan oyuncuları belirtir
* Basketball Hall of Fame'e seçilen oyuncuları belirtir
Oyuncu (X) Parantez içinde oyuncunun daha önce kaç kez sezon lideri olduğunu gösterir
G Gard F Forvet C Pivot
Sezon Oyuncu Poz. Takım Maç
sayısı
Toplam top çalma Maç başına
top çalma
Kaynak
1973-74 Steele, LarryLarry Steele G/F Portland Trail Blazers 81 217 2.68 [1][2]
1974-75 Barry, RickRick Barry* F Golden State Warriors 80 228 2.85 [3][4]
1975-76 Watts, SlickSlick Watts G Seattle SuperSonics 82 261 3.18 [5][6]
1976-77 Buse, DonDon Buse G Indiana Pacers 81 281 3.47 [7][8]
1977-78 Lee, RonRon Lee G Phoenix Suns 82 225 2.74 [9][10]
1978-79 Carr, M. L.M. L. Carr[12] G Detroit Pistons 80 197 2.46 [11][13]
1979-80 Richardson, Micheal RayMicheal Ray Richardson G/F New York Knicks 82 265 3.23 [14][15]
1980-81 Johnson, MagicMagic Johnson*[17] G/F Los Angeles Lakers 37 127 3.43 [16][18]
1981-82 Johnson, MagicMagic Johnson* (2)[20] G/F Los Angeles Lakers 78 208 2.67 [18][19]
1982-83 Richardson, Micheal RayMicheal Ray Richardson (2)[22] G/F Golden State Warriors
New Jersey Nets
64 182 2.84 [15][21]
1983-84 Green, RickeyRickey Green G Utah Jazz 81 215 2.65 [23][24]
1984-85 Richardson, Micheal RayMicheal Ray Richardson (3) G/F New Jersey Nets 82 243 2.96 [15][25]
1985-86 Robertson, AlvinAlvin Robertson G San Antonio Spurs 82 301 3.67 [26][27]
1986-87 Robertson, AlvinAlvin Robertson (2) G San Antonio Spurs 81 260 3.21 [27][28]
1987-88 Jordan, MichaelMichael Jordan* G Chicago Bulls 82 259 3.16 [29][30]
1988-89 Stockton, JohnJohn Stockton* G Utah Jazz 82 263 3.21 [31][32]
1989-90 Jordan, MichaelMichael Jordan* (2) G Chicago Bulls 82 227 2.77 [30][33]
1990-91 Robertson, AlvinAlvin Robertson (3) G Milwaukee Bucks 81 246 3.04 [27][34]
1991-92 Stockton, JohnJohn Stockton* (2) G Utah Jazz 82 244 2.98 [32][35]
1992-93 Jordan, MichaelMichael Jordan* (3) G Chicago Bulls 78 221 2.83 [30][36]
1993-94 McMillan, NateNate McMillan G Seattle SuperSonics 73 216 2.96 [37][38]
1994-95 Pippen, ScottieScottie Pippen* F Chicago Bulls 79 232 2.94 [39][40]
1995-96 Payton, GaryGary Payton* G Seattle SuperSonics 81 231 2.85 [41][42]
1996-97 Blaylock, MookieMookie Blaylock G Atlanta Hawks 78 212 2.72 [43][44]
1997-98 Blaylock, MookieMookie Blaylock (2)[46] G Atlanta Hawks 70 183 2.61 [44][45]
1998-99[49] Gill, KendallKendall Gill G New Jersey Nets 50 134 2.68 [50][51]
1999-00 Jones, EddieEddie Jones G/F Charlotte Hornets 72 192 2.67 [52][53]
2000-01 Iverson, AllenAllen Iverson*[55] G Philadelphia 76ers 71 178 2.51 [54][56]
2001-02 Iverson, AllenAllen Iverson* (2)[58] G Philadelphia 76ers 60 168 2.80 [56][57]
2002-03 Iverson, AllenAllen Iverson* (3) G Philadelphia 76ers 82 225 2.74 [56][59]
2003-04 Davis, BaronBaron Davis[61] G New Orleans Hornets 67 158 2.36 [60][62]
2004-05 Hughes, LarryLarry Hughes[64] G Washington Wizards 61 176 2.89 [63][65]
2005-06 Wallace, GeraldGerald Wallace[67] F Charlotte Bobcats 55 138 2.51 [66][68]
2006-07 Davis, BaronBaron Davis (2)[70] G Golden State Warriors 63 135 2.14 [62][69]
2007-08 Paul, ChrisChris Paul^ G New Orleans Hornets 80 217 2.71 [71][72]
2008-09 Paul, ChrisChris Paul^ (2) G New Orleans Hornets 78 216 2.77 [72]
2009-10 Rondo, RajonRajon Rondo^ G Boston Celtics 81 189 2.33 [73]
2010-11 Paul, ChrisChris Paul^ (3) G New Orleans Hornets 80 188 2.35 [72]
2011-12[75] Paul, ChrisChris Paul^ (4) G Los Angeles Clippers 60 152 2.53 [72]
2012-13 Paul, ChrisChris Paul^ (5)[77] G Los Angeles Clippers 70 169 2.41 [72]
2013-14 Paul, ChrisChris Paul^ (6)[79] G Los Angeles Clippers 62 154 2.48 [72]
2014-15 Leonard, KawhiKawhi Leonard^ [80] F San Antonio Spurs 64 148 2.31 [81]
2015-16 Curry, StephenStephen Curry^ G Golden State Warriors 79 169 2.14 [82]
2016-17 Green, DraymondDraymond Green^ F Golden State Warriors 76 154 2.03 [83]
2017-18 Oladipo, VictorVictor Oladipo^ G Indiana Pacers 75 177 2.36 [84]
2018-19 George, PaulPaul George^ F Oklahoma City Thunder 77 170 2.21 [85]

Birden fazla kez kazananlarDüzenle

Sıra Oyuncu Takım Kazanma sayısı Yıl
1 Chris Paul New Orleans Hornets (3) / Los Angeles Clippers (3) 6 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014
2 Allen Iverson Philadelphia 76ers 3 2001, 2002, 2003
Michael Jordan Chicago Bulls 1988, 1990, 1993
Micheal Ray Richardson New York Knicks (1) / Golden State Warriors / New Jersey Nets (1) / New Jersey Nets (1) 1980, 1983, 1985
Alvin Robertson San Antonio Spurs (2) / Milwaukee Bucks (1) 1986, 1987, 1991
6 Mookie Blaylock Atlanta Hawks 2 1997, 1998
Baron Davis New Orleans Hornets (1) / Golden State Warriors (1) 2004, 2007
Magic Johnson Los Angeles Lakers 1981, 1982
John Stockton Utah Jazz 1989, 1992

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "League Leaders: Steals – 1973–74". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  2. ^ "Larry Steele Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  3. ^ "League Leaders: Steals – 1974–75". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  4. ^ "Rick Barry Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  5. ^ "League Leaders: Steals – 1975–76". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  6. ^ "Slick Watts Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  7. ^ "League Leaders: Steals – 1976–77". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  8. ^ "Don Buse Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  9. ^ "League Leaders: Steals – 1977–78". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  10. ^ "Ron Lee Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  11. ^ a b "League Leaders: Steals – 1978–79". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  12. ^ In the 1978–79 season, Eddie Jordan and Norm Nixon both had the highest steal total (201) but they were tied for second in steal average (2.45).[11]
  13. ^ "M.L. Carr Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  14. ^ "League Leaders: Steals – 1979–80". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  15. ^ a b c "Micheal Ray Richardson Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  16. ^ a b "League Leaders: Steals – 1980–81". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  17. ^ In the 1980–81 season, Magic Johnson had only played in 37 games and ranked seventeenth in steal total. Micheal Ray Richardson had the highest total (232).[16]
  18. ^ a b "Magic Johnson Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  19. ^ a b "League Leaders: Steals – 1981–82". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  20. ^ In the 1981–82 season, Maurice Cheeks had the highest steal total (209) but was second in steal average (2.65).[19]
  21. ^ a b "League Leaders: Steals – 1982–83". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  22. ^ In the 1982–83 season, Micheal Ray Richardson had only played in 64 games and ranked sixth in steal total. Rickey Green had the highest total (220).[21]
  23. ^ "League Leaders: Steals – 1983–84". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  24. ^ "Rickey Green Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  25. ^ "League Leaders: Steals – 1984–85". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  26. ^ "League Leaders: Steals – 1985–86". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  27. ^ a b c "Alvin Robertson Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  28. ^ "League Leaders: Steals – 1986–87". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  29. ^ "League Leaders: Steals – 1987–88". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  30. ^ a b c "Michael Jordan Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  31. ^ "League Leaders: Steals – 1988–89". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  32. ^ a b "John Stockton Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  33. ^ "League Leaders: Steals – 1989–90". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  34. ^ "League Leaders: Steals – 1990–91". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  35. ^ "League Leaders: Steals – 1991–92". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  36. ^ "League Leaders: Steals – 1992–93". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  37. ^ "League Leaders: Steals – 1993–94". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  38. ^ "Nate McMillan Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  39. ^ "League Leaders: Steals – 1994–95". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  40. ^ "Scottie Pippen Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  41. ^ "League Leaders: Steals – 1995–96". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  42. ^ "Gary Payton Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  43. ^ "League Leaders: Steals – 1996–97". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  44. ^ a b "Mookie Blaylock Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  45. ^ a b "League Leaders: Steals – 1997–98". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  46. ^ In the 1997–98 season, Mookie Blaylock had only played in 70 games and ranked fourth in steal total. Brevin Knight had the highest total (196).[45]
  47. ^ Beck, Howard (14 Şubat 2009). "N.B.A. and Union Are Discussing New Labor Deal". The New York Times. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2009. 
  48. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; ratereq isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  49. ^ The 1998–99 season was shortened to 50 games due to the league's lockout.[47] The qualification of this season's steal title is to appear in at least 43 games (out of 50) or to have at least 76 steals.[48]
  50. ^ "League Leaders: Steals – 1998–99". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  51. ^ "Kendall Gill Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  52. ^ "League Leaders: Steals – 1999–2000". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  53. ^ "Eddie Jones Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  54. ^ a b "League Leaders: Steals – 2000–01". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  55. ^ In the 2000–01 season, Doug Christie had the highest steal total (183) but was third in steal average (2.26).[54]
  56. ^ a b c "Allen Iverson Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  57. ^ a b "League Leaders: Steals – 2001–02". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  58. ^ In the 2001–02 season, Jason Kidd had the highest steal total (175) but was third in steal average (2.13).[57]
  59. ^ "League Leaders: Steals – 2002–03". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  60. ^ a b "League Leaders: Steals – 2003–04". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  61. ^ In the 2003–04 season, Shawn Marion had the highest steal total (167) but was second in steal average (2.11).[60]
  62. ^ a b "Baron Davis Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  63. ^ a b "League Leaders: Steals – 2004–05". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  64. ^ In the 2004–05 season, Allen Iverson had the highest steal total (180) but was second in steal average (2.40).[63]
  65. ^ "Larry Hughes Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  66. ^ a b "League Leaders: Steals – 2005–06". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  67. ^ In the 2005–06 season, Gerald Wallace had only played in 55 games and ranked tenth in steal total. Chris Paul had the highest total (175).[66]
  68. ^ "Gerald Wallace Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  69. ^ a b "League Leaders: Steals – 2006–07". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 20 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  70. ^ In the 2006–07 season, Baron Davis had only played in 63 games and ranked sixth in steal total. Shawn Marion had the highest total (156).[69]
  71. ^ "League Leaders: Steals – 2007–08". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2010. 
  72. ^ a b c d e f "Chris Paul Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: February 27, 2010. 
  73. ^ "Rajon Rondo Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: April 20, 2010. 
  74. ^ Beck, Howard (28 Kasım 2011). "Two Exhibition Games for N.B.A. Teams". The New York Times. Erişim tarihi: 28 Kasım 2011. 
  75. ^ The 2011–12 season was shortened to 66 games due to the league's lockout.[74] The qualification of this season's steal title is to appear in at least 56 games (out of 66) or to have at least 100 steals.[48]
  76. ^ "2012-13 NBA Season Summary". basketball-reference.com. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2014. 
  77. ^ In the 2012–13 season, Mike Conley, Jr. had the highest steal total (174) but was third in steal average (2.2).[76]
  78. ^ "2013-14 NBA Season Summary". basketball-reference.com. 8 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2014. 
  79. ^ In the 2013–14 season, Ricky Rubio and Thaddeus Young both had higher steal totals (190 and 167 respectively) but they were second and third in steal average (2.3 and 2.1), respectively.[78]
  80. ^ In the 2014–15 season, Stephen Curry had the highest steal total (163) but was third in steal average tied with Tony Allen (2.0).
  81. ^ "Kawhi Leonard Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: April 11, 2019. 
  82. ^ "Stephen Curry Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: April 11, 2019. 
  83. ^ "Draymond Green Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: April 11, 2019. 
  84. ^ "Victor Oladipo Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: April 11, 2019. 
  85. ^ "Paul George Stats". basketball-reference.com. Erişim tarihi: April 11, 2019.