Nüfusa göre Brezilya eyaletleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Brezilya'nın 26 eyaleti ve ulusal başkent Brasília'yı içeren Federal Bölge'nin Brezilya Coğrafya ve İstatistik Enstitüsü'nün 2020 tahminlere göre sıralanmıştır.[1]

Nüfuslarına göre Brezilya eyaletleri.
Sıra Eyalet Nüfus (2020)[2] Nüfus (2010)[3] Nüfus (2000)[4] Benzer ülke Ülke nüfusuna oranı
1  São Paulo &0000000046289333.00000046.289.333 &0000000041262199.00000041.262.199 &0000000037032403.00000037.032.403  Arjantin %21,9
2  Minas Gerais &0000000021292666.00000021.292.666 &0000000019597330.00000019.597.330 &0000000017891494.00000017.891.494  Sri Lanka %10,1
3  Rio de Janeiro &0000000017366189.00000017.366.189 &0000000015989929.00000015.989.929 &0000000014391282.00000014.391.282  Hollanda %8,2
4  Bahia &0000000014930634.00000014.930.634 &0000000014016906.00000014.016.906 &0000000013070250.00000013.070.250  Kamboçya %7,1
5  Paraná &0000000011516840.00000011.516.840 &0000000010444526.00000010.444.526 &0000000009569458.0000009.569.458  Belçika %5,4
6  Rio Grande do Sul &0000000011422973.00000011.422.973 &0000000010693929.00000010.693.929 &0000000010187798.00000010.187.798  Belçika %5,4
7  Pernambuco &0000000009616621.0000009.616.621 &0000000008796448.0000008.796.448 &0000000007918344.0000007.918.344  Macaristan %4,5
8  Ceará &0000000009187103.0000009.187.103 &0000000008452381.0000008.452.381 &0000000007430661.0000007.430.661  İsrail %4,3
9  Pará &0000000008690745.0000008.690.745 &0000000007581051.0000007.581.051 &0000000006192307.0000006.192.307   İsviçre %4,1
10  Santa Catarina &0000000007252502.0000007.252.502 &0000000006248436.0000006.248.436 &0000000005356360.0000005.356.360  Paraguay %3,4
11  Maranhão &0000000007114598.0000007.114.598 &0000000006574789.0000006.574.789 &0000000005651475.0000005.651.475  Laos %3,4
12  Goiás &0000000007113540.0000007.113.540 &0000000006003788.0000006.003.788 &0000000005003228.0000005.003.228  Laos %3,4
13  Amazonas &0000000004207714.0000004.207.714 &0000000003483985.0000003.483.985 &0000000002812557.0000002.812.557  Moritanya %2,0
14  Espírito Santo &0000000004064052.0000004.064.052 &0000000003512672.0000003.512.672 &0000000003097232.0000003.097.232  Hırvatistan %1,9
15  Paraíba &0000000004039277.0000004.039.277 &0000000003766528.0000003.766.528 &0000000003443825.0000003.443.825  Hırvatistan %1,9
16  Rio Grande do Norte &0000000003534165.0000003.534.165 &0000000003168027.0000003.168.027 &0000000002776782.0000002.776.782  Uruguay %1,7
17  Mato Grosso &0000000003526220.0000003.526.220 &0000000003035122.0000003.035.122 &0000000002504353.0000002.504.353  Uruguay %1,7
18  Alagoas &0000000003351543.0000003.351.543 &0000000003120494.0000003.120.494 &0000000002822621.0000002.822.621  Moğolistan %1,6
19  Piauí &0000000003281480.0000003.281.480 &0000000003118360.0000003.118.360 &0000000002843278.0000002.843.278  Bosna-Hersek %1,6
20  Distrito Federal &0000000003055149.0000003.055.149 &0000000002570160.0000002.570.160 &0000000002051146.0000002.051.146  Ermenistan %1,4
21  Mato Grosso do Sul &0000000002809394.0000002.809.394 &0000000002449024.0000002.449.024 &0000000002078001.0000002.078.001  Litvanya %1,3
22  Sergipe &0000000002318822.0000002.318.822 &0000000002068017.0000002.068.017 &0000000001784475.0000001.784.475  Gambiya %1,1
23  Rondônia &0000000001796460.0000001.796.460 &0000000001562409.0000001.562.409 &0000000001379787.0000001.379.787  Kosova %0,8
24  Tocantins &0000000001590248.0000001.590.248 &0000000001383445.0000001.383.445 &0000000001157098.0000001.157.098  Gine-Bissau %0,7
25  Acre &0000000000894470.000000894.470 &0000000000733559.000000733.559 &0000000000557526.000000557.526  Fiji %0,4
26  Amapá &0000000000861773.000000861.773 &0000000000669526.000000669.526 &0000000000477032.000000477.032  Kıbrıs Cumhuriyeti %0,4
27  Roraima &0000000000631181.000000631.181 &0000000000450479.000000450.479 &0000000000324397.000000324.397  Lüksemburg %0,3
7001840000000000000 Total &0000000211755692.000000211.755.692 &0000000190753519.000000190.753.519 &0000000169805170.000000169.805.170  Brezilya 100.0%

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2010 Census: the total Brazilian population was 190,732,694 persons". IBGE.gov.br. 13 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "2020 IBGE Estimates - Estimates of Resident Population in Brazil, Federative Units and Municipalities" (PDF) (Portekizce). IBGE.gov.br. 27 Ekim 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2020. 
  3. ^ "2010 IBGE Census - Population of the Brazilian States" (PDF). 2010 IBGE Census (Portekizce). IBGE.gov.br. 13 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2014. 
  4. ^ "2000 IBGE Census - Resident population, by Major Regions and Federative Units". 2000 IBGE Census (Portekizce). IBGE.gov.br. 17 Nisan 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2014.