Mustafa Konak (d. 8 Kasım 2012, İstanbul), Türk çocuk oyuncudur.

Mustafa Konak
Doğum8 Kasım 2012 (11 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2019-günümüz
Ödüller1-Diamond's Of Turkey Awards - 2019/En Yetenekli Çocuk Oyuncusu ödülü

2- Life and Beauty Awards - 2021/En iyi Çocuk Oyuncusu ödülü

3- Shining Stars Awards - 2021/En iyi Çocuk Oyuncusu ödülü

Hayatı ve kariyeri değiştir

8 Kasım 2012 tarihinde dünyaya gelen Mustafa, bir çok televizyon dizi ve sinema filminde yer almasına rağmen en tanındığı dizi atv ekranlarında yayınlanan Kimse Bilmez adlı dizidir.

Bu dizide Keremcem'in oğlu Alican karakterini canlandırdıktan sonra Diamond Of Turkey[1] ödül gecesinde "Yılın en yetenekli çocuk oyuncusu" ödülünü kazanan genç oyuncu daha sonra Netflix'de yayınlanan Fatma adlı dizide, Fatma karakterinini canlandıran Burcu Biricik'in otizimli oğlu Oğuz karakterini canlandırmıştır.

Canlandırdığı otizimli çocuk karakteriyle dizi ve sinema sektörünün bir anda dikkatini çekmeyi başaran genç oyuncu, göstermiş olduğu performans ile aynı yıl "Life and Beauty Awards[2]" ve "Shining Stars Awards[3]" ödüllerini kazanarak üst üste iki defa yılın çocuk oyuncusu ödülünü aldı.

İlk başrol filmini "1977 yılının 1 mayıs olaylarında anne ve babasını kaybeden İsmail (İso) adlı çocuğun hikayesini konu alan "İç Bahçe[4]" adlı festival filmiyle çekerek İso karakterini canlandıran başarılı oyuncu geleceğin popüler aktörleri arasında gösterilmektedir.

Ünlü oyuncu ve oyuncu koçu olan Ümit Çırak tarafından tam burslu olarak oyunculuk eğitimi almaya devam etmektedir[5]

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2018 Arif ve 216 Robot'un oyun arkadaşı
2020 İçimdeki Kahraman[6] Çocuk Kahraman
2021 Kimya
2022 İç Bahçe İso
2022 Bandırma Füze Kulübü[7] Çocuk Umut
2022 Masal Şatosu: Gizemli Misafir[8] Bulut
Televizyon ve İnternet dizileri
Yıl Yapım Rol
2018 İstanbullu Gelin Adem'in ölen oğlu
2019 Arka Sokaklar Şehit çocuğu
2019 Kimse Bilmez[9] Alican
2020 Saygı Çocuk Ercüment Çözer
2021 Fatma[10] Oğuz
2022 Kırmızı Oda[11] Aliş
2022 O Kız[12] Yusuf
2022 Son Gün Buğra
2023 Hudutsuz Sevda[13] Çocuk Halil İbrahim
2024 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi[14] Takiyuddun Ömer

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Diamond Of Turkey 2022 Ödüllerinde Mustafa Konak sürprizi İhlas Haber Ajansı". IHA. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  2. ^ TV100 (20 Ekim 2021). "Yılın en iyi çocuk oyuncusu ödülünü alan Mustafa Konak'ın yeni dizisi belli oldu". https://www.tv100.com/life-beauty-awards-odul-gecesinde-yilin-en-iyi-cocuk-oyuncusu-odulunu-alan-mustafa-konak-televizyon-dizisi-kirmizi-odada-yer-alacak-haber-575786. 20 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024.  |çalışma= dış bağlantı (yardım)
  3. ^ "Mustafa Konak 2. kez en iyi çocuk oyuncu ödülü aldı". DHA | Demirören Haber Ajansı. 14 Şubat 2022. 14 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  4. ^ ""İç Bahçe" filminin çekimleri başladı". Haberler. 26 Temmuz 2021. 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  5. ^ "Ünlü oyuncu koçu Ümit Çırak'ın yeni genç gözdesi Sena ve Mustafa Konak kardeşler İhlas Haber Ajansı". IHA. 14 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2024. 
  6. ^ Habertürk. "Mustafa Konak Filmleri ve Dizileri - Mustafa Konak Filmleri ve Dizileri İzle". Habertürk. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  7. ^ "Bandırma Füze Kulübü filmi konusu nedir ve oyuncuları kimler? Bandırma Füze Kulübü filmi ne zaman ve nerede çekildi, hikayesi gerçek mi?". Milliyet. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  8. ^ "Mustafa Konak". Sinemalar.com. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  9. ^ "'Kimse Bilmez'in Alican'ı Mustafa Konak'a büyük sürpriz". takvim.com.tr. 11 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  10. ^ ""Fatma"nın küçük yıldızı tam not aldı!". Haberler. 22 Mayıs 2021. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  11. ^ "Yılın en iyi çocuk oyuncusu ödülünü alan Mustafa Konak'ın yeni dizisi belli oldu". DHA | Demirören Haber Ajansı. 20 Ekim 2021. 6 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  12. ^ "Mustafa Konak, 'O Kız' kadrosunda". Milliyet. 14 Temmuz 2022. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  13. ^ "Mustafa Konak, Hudutsuz Sevda dizisinde Deniz Can Aktaş'ın çocukluğunu canlandıracak". Son Dakika. 12 Ağustos 2023. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  14. ^ "Selahaddin Eyyubi dizisine taze kan... Fatma'nın çocuk yıldızı Mustafa Konak kadroda". aksam.com.tr. 21 Eylül 2023. 23 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 

Dış bağlantılar değiştir