Murat Aygen, (d. 29 Ekim 1971) Türk dizi ve sinema oyuncusu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.[1]

Murat Aygen
Doğum 29 Ekim 1971 (1971-10-29) (48 yaşında)
Diyarbakır, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Evlilik Nihan Aslı Elmas (e. 2010)

Oyunculuk kariyeriDüzenle

Oyuncu ismini 2005 yılında çekilen Ankara Ekspresi (Binbaşı Seyfi) rolüyle duyurmuştur ve farklı farklı dizi teklifleri gelmesiyle ismini duyuran Murat Aygen'in ilk sinema filmi Av Mevsimi adlı filmde (Şevket Altun) rolünü oynamıştır. 2008 Paramparça Aşklar ve Kül ve Ateş adlı televizyon dizilerinde oynamıştır.Yeni dizi sezonunda Medcezir adlı televizyon dizisi ile Star Tv'de ekran başına geçen Oyuncu paraya ve paranın sağladığı yaşama düşkün olmasına rağmen karısının hırslarından bıkmış bir tavır sergilemekte ve sürekli gözü Mine Tugay (Ender) karakterinde takılı kalan bir adamı sergileyen “Faruk Beylice” karakterini oynamaktadır.[1]

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Ankara Ekspresi Binbaşı Seyfi Tv filmi
2008 Paramparça Aşklar Cem Tv dizisi
2009 Kül ve Ateş Doktor Hakan Tv dizisi
2010 Av Mevsimi Şevket Altun Sinema filmi
2011 Dedektif Memoli Kürşat Tv dizisi
2013 Medcezir Faruk Beylice Tv dizisi
2015 Maral: En Güzel Hikayem Hakan Tv dizisi
2016 Bodrum Masalı Evren Ergüven Tv dizisi
2017 İstanbullu Gelin Can Tv dizisi
2018 Şahin Tepesi Demir Tv dizisi
2019- Mucize Doktor Tanju Tv dizisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Murat Aygen Yaşı". Sinematürk. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle