Murat Aygen

Murat Aygen (d. Murat Ağlatçı, 29 Ekim 1971), Türk dizi ve sinema oyuncusu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.[1]

Murat Aygen
Doğum Murat Ağlatçı[1]
29 Ekim 1971 (1971-10-29) (51 yaşında)
Diyarbakır, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1998-günümüz
Ajans Selin Kök Management[2]
Evlilik
Nihan Aslı Elmas (e. 2010)
[3]
Çocuk(lar) Nil Aygen[3]

Oyunculuk kariyeriDüzenle

Oyuncu, ismini 2005 yılında çekilen ve ilk filmi olan Ankara Ekspresi'nde Binbaşı Seyfi rolüyle duyurmuştur. Paramparça Aşklar ve Kül ve Ateş adlı televizyon dizilerinde oynamıştır. Yeni dizi sezonunda Medcezir adlı televizyon dizisi ile Star TV'de ekran başına geçen oyuncu paraya ve paranın sağladığı yaşama düşkün olmasına rağmen karısının hırslarından bıkmış bir tavır sergilemekte ve sürekli gözü Mine Tugay (Ender) karakterinde takılı kalan bir adamı sergileyen “Faruk Beylice” karakterini oynamıştır.[1] 2019 - 2021 yılları arasında FOX'ta yayınlanan Mucize Doktor dizisinde "Tanju" karakterini canlandırdı. Günümüzde ise aynı kanalda yayınlanan Yasak Elma dizisinde "Doğan Yıldırım" karakterini oynamaktadır.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1998 Örümcek Kemal
2000 Evdeki Yabancı Konuk oyuncu
2008 Paramparça Aşklar Cem
2009 Kül ve Ateş Doktor Hakan
2011 Dedektif Memoli Kürşat
2013-2015 Medcezir Faruk Beylice
2015 Maral: En Güzel Hikayem Hakan
2016-2017 Bodrum Masalı Evren Ergüven
2017 İstanbullu Gelin Can
2018 Şahin Tepesi Demir
2019-2021 Mucize Doktor Tanju Korman
2021-günümüz Yasak Elma Doğan Yıldırım
İnternet
2021 Öğrenci Evi Exxen
Sinema filmi
2005 Ankara Ekspresi Binbaşı Seyfi
2010 Av Mevsimi Şevket Altun
2018 Yanımda Kal Ahmet
2019 The Names are Lost First Adem Kısa film

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c "Murat Aygen Yaşı". Sinematürk. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2014. 
  2. ^ "MURAT AYGEN | Selin Kök". Selin Kök Management. 23 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2022. 
  3. ^ a b Keser, Ali (7 Ağustos 2020). "Murat Aygen: Tercihimiz boş plaj". Hürriyet. 1 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle