Mualla Sürer

Türk oyuncu

Mualla Sürer (d. 14 Ağustos 1902, Nevşehir - ö. 21 Ekim 1976, İstanbul) Türk tiyatro ve sinema sanatçısı.

Mualla Sürer

Türk sinema tarihinin kilometre taşlarından, genellikle Türk sinemasında "sabun köpüğü" şeklinde anılan "salon" filmlerinde, yardımcı kadın oyuncu olarak, "kötü kadın" rollerine çıkan sanatçı, ilk filmini 1953 yılında çevirdi.

200'e yakın filmde rol aldı. 28 Eylül 1976`dan beri tedavi görmekte olduğu hastanede, 21 Ekim 1976 yılında kalp ve solunum yetmezliğinden İstanbul'da 74 yaşındayken öldü.

FilmografisiDüzenle

  • Bekarlık Sultanlıktır - 1963
  • Ayşecik Fakir Prenses - 1963
  • Beni Osman Öldürdü - 1963
  • Ayşecik Ateş Parçası - 1962
  • Gümüş Gerdanlık - 1962
  • Çöpçatan - 1962
  • Erkeklik Öldü mü Atıf Bey - 1962
  • Ekmek Parası - 1962
  • Belki Bir Sabah Geleceksin - 1962
  • Ağlama Sevgilim - 1962
  • Gol Kralı Cafer - 1962
  • Memnu Meyva - 1962
  • Aşk Yarışı - 1962
  • Kırmızı Karanfiller - 1962
  • Şaka Yapma - 1962
  • Sokak Kızı - 1962
  • Biz de Arkadaş mıyız? - 1962
  • Cafer Çocuk Hırsızı - 1962
  • Fatoş'un Bebekleri - 1962
  • Ayşecik Yavru Melek - 1962
  • Ayrı Dünya - 1961
  • Baharın Gülleri Açtı - 1961
  • Çılgın Aşk - 1961
  • Kara Dut - 1961
  • Şoför Ahmet - 1961
  • Cambaz Kızın Aşkı - 1961
  • Mahalleye Gelen Gelin - 1961
  • Oy Farfara Farfara - 1961
  • Yaban Gülü - 1961
  • Şafakta Buluşalım - 1961
  • Sahte Prens - 1961
  • Külkedisi - 1961
  • Hancı - 1961
  • Arzu - 1961
  • Bir Demet Yasemen - 1961
  • Ümitsiz Bekleyiş - 1961
  • Cici Katibem - 1960
  • Aslan Yavrusu - 1960
  • Aşktan da Üstün - 1960
  • Namus Uğruna - 1960
  • Kırık Plak - 1959
  • Samanyolu - 1959
  • Evlatlık - 1959
  • Üç Kızın Hikâyesi - 1959
  • Bir Yudum Su - 1958
  • Civan Ali - 1958
  • Üç Arkadaş - 1958
  • Kara Talih - 1957
  • Yavrularımın Katili - 1957
  • İntikam Alevi - 1956
  • Ebediyete Kadar - 1955
  • Bir Şoförün Hayatı - 1954
  • Katil - 1953
  • Uç Baba Torik - 1953
  • Öldüren Şehir - 1953

Dış bağlantılarDüzenle