Moises Arias (d. 18 Nisan 1994), Kolombiya asıllı Amerikalı oyuncu. En çok Hannah Montana'da ki Rico Suave rolüyle tanınır.

Moisés Arias
Moises Arias.jpg
Doğum Moisés Arias
18 Nisan 1994 (1994-04-18) (25 yaşında)
New York, ABD
Meslek Oyuncu

KariyerDüzenle

"Zack ve Cody'nin Lüks Yaşamı" adlı dizide Randall adıyla rol almıştır. Everybody Hates Chris'te Corleone bir çocuk, Hannah Montana'da Rico Suave adlı şımarık bir çocuğu canlandırmıştır. 2. Sezonda Hannah Montana'nın ana kadrosuna giren Arias'ın dizide "Sahildeki ufak mağazanın sahibinin oğlu" olarak tanınır. 2009'da Disney Channel'ın "Dadnapped" adlı filminde Andre'u oynamıştır. Ayrıca Pearl Jam ve Jonas Brothers'ın kliplerinde ufak rollerde karşımıza çıkmıştır. Guadalajara Film Festivali'ne (2009) Eva Longoria ile "The Perfect Game"'i tanıtmıştır. Kardeşi Mateo Arias ile Youtube'da kısa filmler yönetmiştir. Tanınmış rollerinden biri de Beethoven's Big Break'deki Billy'dir. Waverly Büyücüleri dizisinin bir bölümünde Max Russo'nun kendine yarattığı vicdan olarak rol almıştır.[1]

Özel hayatıDüzenle

Arias ailesi, Kolombiya'nın Paisa Bölgesinde yaşamaktadır ve Moises İspanyolca Fenshanca bilmektedir.[kaynak belirtilmeli]

dizilerDüzenle

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol
2006 Nacho Libre Jorge Sugantes
2008 Beethoven's Big Break Billy
2009 Dadnapped[2] André
2009 The Perfect Game Mario Ontiveros
2009 Hannah Montana: The Movie Rico
2009 Astro Boy Zane
2011 Marvin the Martian
2013 The Kings Of Summer
2015 The Stanford Prison Experiment

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ [1]
  2. ^ "Moisés Arias, un pequeño que brilla en la pantalla gigante, en "Hannah Montana: The Movie" - Entrevistas y reportajes a artistas de cine". Univision.com. 30 Mart 2009. 14 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2009.