Mine Çayıroğlu

Mine Çayıroğlu, (d. 28 Aralık 1975[1], İstanbul) Türk oyuncu ve şarkıcı.

Mine Çayıroğlu
Doğum Mine Çayıroğlu
28 Aralık 1975 (1975-12-28) (46 yaşında)
Türkiye İstanbul, Türkiye
Meslek Aktris
Etkin yıllar 1982-
Resmî site www.minecayiroglu.com

BiyografiDüzenle

Babası ANAP'tan eski Şile Belediye başkanı İhsan Çayıroğlu'dur. Çocuk yaşta, Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının dizi uyarlamasında Munise karakterini canlandırmıştır. Haluk Bilginer'den oyunculuk dersleri almıştır. 1997 senesinde İngiltere'deki Guildford School of Acting 'e girmiş ve üç yıl boyunca oyunculuk eğitimi almıştır. 2000 yılında mezun olmuştur.

Çayıroğlu ayrıca bir müzik albümü de çıkarmıştır. Küçük yaşlarda müzik eğitimine başlayan Mine Çayıroğlu, İngiltere’deki “Guildford School of Acting” de oyunculuk eğitimine başlamadan önce ve sonra şan dersleri alarak sesini eğitti ve albümünün hazırlık aşamasını tamamladı. Mete Özgencil ile 1 yıl süren titiz çalışma sonucunda tamamlanan albüm Zümrüt Gibi adıyla 2004 yılında piyasaya çıktı.[2] 2008 yılında ALTONA Müzik & Film Yapım şirketini kurmuştur.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
1984 İmparator Zeynep
1985 Bir Kadın Bir Hayat Çocuk oyuncu
1985 Amansız Yol Ayşe
1986 Sarhoş Gülcan
1988 Ponente Feneri Küçük Çocuk
1990 Berdel Beyaz
1991 Siyabend-ü Xece Xece
2003 Metropol Kabusu Melek
2005 Beyza'nın Kadınları Serap
2021 Âkif İsmet Hanım
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Kanal
1985 Acımak Çocuk Zehra TRT
1986 Çalıkuşu Munise TRT
1987 Yeniden Doğmak Türk Kızı Aysel TRT
1991 Deniz Gurbetçileri TRT
1992 Yükseklerde Tut Elini Gül TRT
Aysarın Zilleri Zeref TRT
1992 Güneşin Battığı Yer Senem TRT
1993 Rabia Rabia Televizyon filmi
Son Söz Sevginin Duygu atv
1994 Gölgeler Uzarken Nilgün TRT
1995 Aşık Oldum Mine Star TV
1996 Bizim Aile Zeynep Kanal D
1998 Herşey Oğlum İçin Filiz Televizyon filmi
1999 Şara Şara
Figüran Mine
2000 Beni Unutma Gülizar
Aşk Güzel Şeydir Şule
Baba Evi Bilge 2 atv
2001
2001 Şüphenin Gölgesi İnci Televizyon filmi
2002 Kurşun Asker atv
Yaz Gülü Yazgülü Kanal D
2003 Kırık Ayna Ceylan Bediroğlu Kanal D
2005 Aşka Sürgün Sevgi atv
Müjgan Müjgan Televizyon filmi
2007 Parmaklıklar Ardında Nurgül Kurteşi atv
2008
2009
2011 İffet Yasemin Star TV
2018-2019 Söz Nisan Star TV
2021-2022 Kırık Hayatlar Ahu Kocabey Kanal D ve teve2
Televizyon konuk görünüm
Yıl Başlık Rolü Notlar
2006 Avrupa Yakası Program Sunucusu Emel 84. bölüm
2012 İşler Güçler[3] 9. bölüm

TiyatroDüzenle

DiskografiDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Kadın Oyuncular - Tümay Özokur Menajerlik". tumayozokur.com.tr. 15 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2022. 
  2. ^ "www.powerturk.com". 22 Kasım 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2008. 
  3. ^ "Bülent ve Mine İşler Güçler'de". Haber Türk. 23 Ağustos 2012. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle