Miguel Ferrer

Amerikalı sinema oyuncusu (1955 – 2017)

Miguel Ferrer (d. 7 Şubat 1955; Santa Monica, Kaliforniya - ö. 19 Ocak 2017; Santa Monica, Kaliforniya), Amerikalı oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır.

Amerikalı ünlü oyuncu çift José Ferrer ve Rosemary Clooney'nin oğludur. 7 Şubat 1955 Santa Monica, Kaliforniya doğumludur.

Oyunculuğa 1981'de başlamış, 1983 yapımı The Man Who Wasn't There sinema filmlerinde rol almaya başlamıştır. Asıl ününü 1983 yapımı film Star Trek III: Mr. Spock'un Dönüşü ve 1987 yapımı RoboCop filmlerinde rol alarak elde etmiştir.

1990'ların sonu ve 2000'li yıllarda daha çok televizyon dizilerinde rol alan oyuncu 2014 yapımı filmden alınan diziRoboCop 2009'da başlayıp halen devam eden NCIS: Los Angeles ve Twin Peaks gibi başarılı yapımlarda boy göstermiştir.

Ölümü

değiştir

Oyuncu 19 Ocak 2017'de 61 yaşında kanserden ölmüştür.

Filmografi

değiştir
  • 1982: Truckin' Buddy McCoy
  • 1983: Heartbreaker
  • 1987: RoboCop
  • 1989: DeepStar Six
  • 1992: The Harvest
  • 1993: Hot Shots! Part Deux
  • 1993: Point of No Return
  • 1997: The Night Flier
  • 1998: Where's Marlowe?
  • 1998: Mulan
  • 2000: Traffic
  • 2005: The Man
  • 2009: Wrong Turn at Tahoe
  • 2011: This Is Not a Movie
  • 2012: The Courier
  • 2013: Four Assassins

TV dizileri

değiştir
  • 1989: Tales from the Crypt
  • 1990: Broken Badges
  • 1990: Shannon's Deal
  • 1992: On the Air
  • 1993: Fallen Angels
  • 1994: Encounters: The Hidden Truth
  • 1998: LateLine
  • 2001: Crossing Jordan
  • 2007: Bionic Woman
  • 2009: NCIS: Los Angeles
  • 2011: The Protector
  • 2017: Twin Peaks

TV filmleri

değiştir
  • 1988: Badlands 2005
  • 1992: In the Shadow of a Killer
  • 1993: Scam
  • 1994: Incident at Deception Ridge
  • 1994: A Promise Kept: The Oksana Baiul Story
  • 1994: Royce
  • 1996: Project: ALF
  • 2001: Battle Group: Halsey
  • 2001: The Enforcers
  • 2002: Sightings: Heartland Ghost
  • 2002: Shadow Realm
  • 2003: L.A. County 187
  • 2012: Applebaum

Video filmler

değiştir
  • 1987: Shooting 'RoboCop'
  • 1993: Return to 'The Great Escape'
  • 2001: An Introduction to David Lynch
  • 2001: Postcards From The Cast
  • 2002: Reflections on the Phenomenon of 'Twin Peaks'
  • 2007: RoboCop: Villains of Old Detroit
  • 2008: Justice League: The New Frontier
  • 2010: Hard Ride to Hell
  • 2013: NCIS: Los Angeles: Season 4 - Some Assembly Required
  • 2014: NCIS: Los Angeles: Season 5 - Unexpected Developments
  • 2014: NCIS: Los Angeles: Season 5 - Happy 100th
  • 2014: NCIS: Los Angeles: Season 5 - Crafting Afghanistan
  • 2015: NCIS: Los Angeles - Season 6: Too Close for Comfort
  • 2016: NCIS: Los Angeles - Season 7: Getting Personal
  • 2016: NCIS: Los Angeles - Season 7: Celebrating 150