Ana menüyü aç

Microsoft tarafından yapılan birleşme ve satın almalar listesi

Vikimedya liste maddesi
A brown building stretching from the extreme left to the extreme right and displaying many large windows reflecting daylight. The sky above the building is white and the ground in the foreground is grey concrete.
Microsoft ana merkezi Redmond, Washington

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) halka açık ABD merkezli çok uluslu şirket. Ana merkezi Redmond, Washington, ABD 'de bulunur. Şirket bilgisayar ve bilişim konusunda üretim, geliştirme, lisanslama, destek gibi pek çok ve geniş bir yelpazede teknolojiler geliştirmektedir. İlk olarak 1975 tarihinde Altair 8800 bilgisayarları için BASIC yazılım dili geliştirildi. Microsoft 1980 lerin ortalarında ev bilgisayarları için işletim sistemi MS-DOSu geliştirdi. Daha sonra Microsoft Windows olarak devam etti. Microsoft ofis programı Microsoft Office ile de iş dünyasında ün kazandı. Şirket video oyun endüstrisinde de Xbox ve Xbox 360 ile boy gösterdi.

Tüketici elektronik ürünleri ve dijital hizmetleri pazarında da Zune, MSN ve Windows Phone OS ile hizmet vermektedir. 1987 yılında Microsoft ilk satın almasından bu yana yılda ortalama olarak altı şirket satın almıştır. Microsoft 1 milyar Amerikan Doları üzerinde 5 şirket satın alması yapmıştır. Bunlar: Skype (2011), aQuantive (2007), Fast Search & Transfer (2008), Navision (2002) ve Visio Corporation (2000) satın almalarıdır.

Microsoft ayrıca 1 milyar Amerikan Doları'ndan fazla değerde çeşitli hisseler de satın almıştır. Comcast şirketinin 11.5% hissesini $1 milyar karışılığında, Telewest Communications şirketinin 22.98% hissesini $2.263 milyar karşılığında veAT&T şirketinin 3% hissesini $5 milyar karşılığında satın aldı.

İçindekiler

Önemli satın almalarDüzenle

Microsoft'un ilk satın almasını Forethought şirketini 29 Haziran 1987 tarihinde satın alarak yaptı. Forethought 1983 tarihinde kuruldu ve bir sunum programı geliştirdi. Bu program daha sonra Microsoft PowerPoint olarak bilindi..[1]

31 Aralık 1997'de Microsoft Hotmaili $500 milyon karşılığında satın aldı. Daha sonra Hotmail MSNe entegre edildi.[2] Hotmail 1996 yılında Jack Smith ve Sabeer Bhatia tarafından kurulan bir webmail servisisidir.[3] Satın alınmadan önce 8.5 milyon aboneye sahipti.[4]

Microsoft Seattle-merkezli Visio Corporation şirketini 7 Ocak 2000 tarihinde $1.375 milyar ödeyerek satın aldı. Visio, 1990 yılında Axon Corporation tarafından kurulan bir yazılım şirketidir.[5] Şirket uygulama yazılımı diyagramları geliştirdi ve alımından sonra Microsoft Visio ile entegre edildi.

12 Temmuz 2002 'de Microsoft Navision şirketini $1.33 milyar karşılığında satın aldı. Şirket Microsoft Dynamics NAViçin kurumsal kaynak planlaması yazılımı geliştiriyordu. Daha sonra Microsoft Business Solutions ile entegre edildi.[6] Microsoft Dynamics olarak yeniden adlandırıldı.[7]

Microsoft 13 Ağustos 2007 'de bir reklam şirketi olan aQuantive şirketini $6.333 milyar karşılığında satın aldı. Satın alma öncesinde şirket dünya çapında gelir açısından reklam ajansları arasında 14. sırada bulunuyordu. aQuantive satın alınma sırasında 3 alt şubesi bulunuyordu: Avenue A/Razorfish (dünyanın en büyük dijital ajanslarından birisi),[8] Atlas Solutions ve DRIVE Performance Solutions.[9] Microsoft, Norveç merkezli kurumsal arama şirketi Fast Search & Transferi 25 Nisan 2008 tarihinde $1.191 milyar karşılığında satın aldı ve kendi arama teknolojisine kattı.[10]

Satın almalarDüzenle

Tarih Şirket İş Ülke Değer (USD) Ref
01987-7-30 30 Temmuz 1987 Forethought Bilgisayar yazılımı   ABD &0000000001400000.0000001.400.000 [11]
01991-3-31 31 Mart 1991 Consumers Software Yazılım   Kanada &0000000020500000.00000020.500.000 [12]
01992-6-29 29 Haziran 1992 Fox Software PC database yazılımı   ABD &0000000174800000.000000174.800.000 [13]
01994-2-28 28 Şubat 1994 Softimage Toptan 3 boyutlu görselleştirme yazılımı   Kanada &0000000139000000.000000139.000.000 [14]
01994-9-27 27 Eylül 1994 Altamira Software Yazılım   ABD [15]
01994-11-01 1 Kasım 1994 NextBase Yazılım   ABD [16]
01994-11-15 15 Kasım 1994 One Tree Software Yazılım   ABD [17]
01995-2-23 23 Şubat 1995 RenderMorphics 3D grafik donanımı   ABD [18]
01995-7-10 10 Temmuz 1995 Network Managers Sistem dizayn   Birleşik Krallık [19]
01995-10-17 17 Ekim 1995 Blue Ribbon Soundworks Yazılım   ABD [20]
01995-11-06 6 Kasım 1995 Netwise Bilgisayar yazılımı   ABD [21]
01995-12-12 12 Aralık 1995 Bruce Artwick Organization Programlama   ABD [22]
01996-1-16 16 Ocak 1996 Vermeer Technologies Yazılım   ABD [23]
01996-3-06 6 Mart 1996 VGA-Animation Software Div[not 1] Yazılım   Almanya [24]
01996-3-12 12 Mart 1996 Colusa Software Yazılım   ABD [25]
01996-4-16 16 Nisan 1996 Exos Video oyun kontrolleri   ABD [26]
01996-4-23 23 Nisan 1996 Aspect Software Engineering Bilgisayar yazılımı   ABD &0000000014150000.00000014.150.000 [27]
01996-6-11 11 Haziran 1996 eShop Yazılım   ABD [28]
01996-6-17 17 Haziran 1996 Electric Gravity Elektronik oyunlar   ABD [29]
01996-11-01 1 Kasım 1996 Panorama Software Sys-On-Line[not 2] Yazılım   Kanada [30]
01997-2-03 3 Şubat 1997 NetCarta Internet yazılımı   ABD &0000000020000000.00000020.000.000 [31]
01997-3-03 3 Mart 1997 Interse Internet yazılımı   ABD [32]
01997-4-30 30 Nisan 1997 WebTV Networks Internet servis sağlayıcı   ABD &0000000425000000.000000425.000.000 [33]
01997-5-07 7 Mayıs 1997 Dimension X Java-temelli plâtformlar   ABD [34]
01997-6-13 13 Haziran 1997 Cooper & Peters Programlama   ABD [35]
01997-6-30 30 Haziran 1997 LinkAge Software Internet yazılımı geliştirme   Kanada [36]
01997-8-05 5 Ağustos 1997 VXtreme Internet video yazılımı   ABD [37]
01997-12-31 31 Aralık 1997 Hotmail Internet yazılımı   ABD &0000000500000000.000000500.000.000 [38]
01998-2-23 23 Şubat 1998 Flash Communications Kurumsal anında mesajlaşma yazılımı   ABD [39]

[40]

01998-4-15 15 Nisan 1998 Firefly İlişki yönetimi yazılımı   ABD &0000000040000000.00000040.000.000 [41]
01998-4-28 28 Nisan 1998 MESA Group Data paylaşma yazılımı   ABD [42]
01998-8-25 25 Ağustos 1998 Valence Research Internet yazılımı   ABD [43]
01998-11-06 6 Kasım 1998 LinkExchange Internet reklamcılık ağı   ABD &0000000265000000.000000265.000.000 [44]
01999-1-11 11 Ocak 1999 FASA Interactive Bilgisayar oyunu yazılımı   ABD [45]
01999-3-04 4 Mart 1999 CompareNet Online alışveriş   ABD [46]
01999-3-26 26 Mart 1999 Numinous Technologies Yazılım   ABD [47]
01999-4-27 27 Nisan 1999 Interactive Objects-Digital Web müzik yazılımı   ABD [48]
01999-4-30 30 Nisan 1999 Jump Networks Internet servis sağlayıcı   ABD [49]
01999-6-07 7 Haziran 1999 ShadowFactor Software Bilgisayar yazılımı   ABD [50]
01999-6-15 15 Haziran 1999 Omnibrowse Internet yazılımı   ABD [51]
01999-6-28 28 Haziran 1999 Intrinsa Hata tespit yazılımı   ABD &0000000058900000.00000058.900.000 [52]
01999-7-01 1 Temmuz 1999 Sendit Uygulama yazılımı   İsveç &0000000125420000.000000125.420.000 [53]
01999-7-07 7 Temmuz 1999 Zoomit Şifreleme yazılımı   Kanada [54]
01999-7-21 21 Temmuz 1999 STNC Topluluk yazılımı   Birleşik Krallık [55]
01999-9-19 19 Eylül 1999 Softway Systems Bilgisayar programlama   ABD [56]
01999-10-29 29 Ekim 1999 Entropic Yazılım   ABD [57]
02000-1-07 7 Ocak 2000 Visio Corporation Toptan çizim yazılımı   ABD &0000001375000000.0000001.375.000.000 [58]
02000-2-29 29 Şubat 2000 Peach Networks Dijital TV servisleri   İsrail [59]
02000-3-17 17 Mart 2000 Travelscape Internet servis sağlayıcı   ABD &0000000089750000.00000089.750.000 [60]
02000-4-12 12 Nisan 2000 Titus Communications Kablolu TV   ABD &0000000944800000.000000944.800.000 [61]
02000-6-19 19 Haziran 2000 Bungie Software Bilgisayar yazılımı   ABD [62]
02000-7-12 12 Temmuz 2000 NetGames Yazılım   ABD [63]
02000-9-13 13 Eylül 2000 MongoMusic Online müzik arama motoru   ABD &0000000065000000.00000065.000.000 [64]
02000-9-27 27 Eylül 2000 Pacific Microsonics Dijital ses teknolojisi   ABD [65]
02001-3-17 17 Mart 2001 Vacationspot Internet servis sağlayıcı   ABD &0000000070850000.00000070.850.000 [66]
02001-4-05 5 Nisan 2001 Great Plains Software İş yönetimi yazılımı   ABD &0000000939884000.000000939.884.000 [67]
02001-5-02 2 Mayıs 2001 Intellisol International Yazılım   Kanada [68]
02001-5-31 31 Mayıs 2001 NCompass Labs Internet yazılımı   Kanada &0000000036000000.00000036.000.000 [69]
02001-6-21 21 Haziran 2001 Maximal Innovative Intelligence Yazılım   İsrail &0000000020000000.00000020.000.000 [70]
02001-7-01 1 Temmuz 2001 Yupi Online İspanyol Portalı   ABD [71]
02002-3-11 11 Mart 2002 Classic Custom Vacations Gezi ajansı   ABD &0000000078000000.00000078.000.000 [72]
02002-5-22 22 Mayıs 2002 Sales Management Systems Yazılım   ABD [73]
02002-7-12 12 Temmuz 2002 Navision Yazılım programlama   Danimarka &0000001330000000.0000001.330.000.000 [74]
02002-7-29 29 Temmuz 2002 Mobilocity Bilgisayar danışmanlığı   ABD [75]
02002-9-10 10 Eylül 2002 XDegrees Güvenlik yazılımı   ABD [76]
02002-9-24 24 Eylül 2002 Rare Yazılım ve video oyunları   Birleşik Krallık &0000000375000000.000000375.000.000 [77]
02002-12-13 13 Aralık 2002 Vicinity Çevrimiçi kurumsal konumlama   ABD &0000000095849000.00000095.849.000 [78]
02003-2-25 25 Şubat 2003 Connectix Yazılım   ABD [79]
02003-3-03 3 Mart 2003 DCG Internet yazılımı   Avustralya [80]
02003-4-30 30 Nisan 2003 PlaceWare Web konferans   ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [81]
02003-5-27 27 Mayıs 2003 G.A. Sullivan Bilgi teknolojileri   ABD [82]
02003-6-10 10 Haziran 2003 GeCAD Software Antivirus teknolojisi   [83]
02003-8-29 29 Ağustos 2003 3DO Co-High Heat Baseball Yazılım   ABD &0000000000450000.000000450.000 [84]
02004-4-22 22 Nisan 2004 Encore Bus Solutions-IP Asts IP varlıkları   ABD [85]
02004-4-26 26 Nisan 2004 ActiveViews Raporlama sistemleri   ABD [86]
02004-7-16 16 Temmuz 2004 Lookout Software Kişisel arama aracı   ABD [87]
02004-12-16 16 Aralık 2004 GIANT Company Software Anti-spyware   ABD [88]
02005-3-02 2 Mart 2005 en'tegrate Yazılım   ABD [89]
02005-4-09 9 Nisan 2005 Groove Networks Topluluk yazılımı   ABD [90]
02005-5-11 11 Mayıs 2005 MessageCast Mesajlaşma   ABD &0000000007000000.0000007.000.000 [91]
02005-5-31 31 Mayıs 2005 Tsinghua-Shenxun-Cert Asts Certain assets   Çin &0000000015000000.00000015.000.000 [92]
02005-6-21 21 Haziran 2005 Sybari Software Yazılım   ABD [93]
02005-8-29 29 Ağustos 2005 Teleo VoIP   ABD [94]
02005-8-31 31 Ağustos 2005 FrontBridge Technologies Email koruma   ABD [95]
02005-9-19 19 Eylül 2005 Alacris Sertifika yönetimi yazılımı   ABD [96]
02005-11-03 3 Kasım 2005 media-streams.com Yazılım   İsviçre [97]
02005-11-17 17 Kasım 2005 5th Finger Mobil   Avustralya &0000000003153000.0000003.153.000 [98]
02006-1-19 19 Ocak 2006 UMT-Software and IP Assets Yazılım   ABD [99]
02006-2-13 13 Şubat 2006 MotionBridge Arama   Fransa &0000000017858000.00000017.858.000 [100]
02006-2-13 13 Şubat 2006 Seadragon Software Yazılım   ABD [101]
02006-3-07 7 Mart 2006 Apptimum Yazılım   ABD [102]
02006-3-07 7 Mart 2006 Onfolio Internet yazılımı   ABD [103]
02006-4-06 6 Nisan 2006 Lionhead Studios Video oyunları   Birleşik Krallık [104]
02006-4-26 26 Nisan 2006 AssetMetrix İş yazılımı   Kanada [105]
02006-5-04 4 Mayıs 2006 Massive Incorporated Video oyun reklamcılığı   ABD [106]
02006-5-04 4 Mayıs 2006 Vexcel Haritalama yazılımı   ABD [107]
02006-5-15 15 Mayıs 2006 DeepMetrix Web log analiz   ABD [108]
02006-6-06 6 Haziran 2006 ProClarity Analiz yazılımı   ABD [109]
02006-6-27 27 Haziran 2006 iView Multimedia Dijital varlık yönetimi   Birleşik Krallık [110]
02006-7-17 17 Temmuz 2006 Softricity Uygulama sanallaştırma yazılımı   ABD [111]
02006-7-18 18 Temmuz 2006 Winternals Software Yazılım   ABD [112]
02006-7-26 26 Temmuz 2006 Whale Communications Uygulamalar   İsrail [113]
02006-9-26 26 Eylül 2006 Gteko Uygulamalar   İsrail [114]
02006-10-02 2 Ekim 2006 DesktopStandard Uygulamalar   ABD [115]
02006-10-12 12 Ekim 2006 Colloquis Doğal dil yazılımı   ABD [116]
02007-3-09 9 Mart 2007 Medstory Internet arama motoru   ABD [117]
02007-3-26 26 Mart 2007 devBiz Business Solutions Yazılım araçları   ABD [118]
02007-5-03 3 Mayıs 2007 ScreenTonic Reklam ve satış   Fransa [119]
02007-5-03 3 Mayıs 2007 Tellme Networks Cep telefonu yazılımı   ABD [120]
02007-5-09 9 Mayıs 2007 SoftArtisans İş yazılımı   ABD [121]
02007-6-04 4 Haziran 2007 Engyro Bilgi teknolojisi   ABD [122]
02007-6-07 7 Haziran 2007 Stratature Ana Veri Yönetimi   ABD [123]
02007-6-29 29 Haziran 2007 Savvis Inc-Data Centers Networking   ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [124]
02007-8-13 13 Ağustos 2007 AdECN Ad Exchange   ABD [125]
02007-8-13 13 Ağustos 2007 aQuantive Dijital satış   ABD &0000006333000000.0000006.333.000.000 [126]
02007-10-02 2 Ekim 2007 Jellyfish.com Arama motoru   ABD [127]
02007-10-05 5 Ekim 2007 Parlano İş mesajlaşma yazılımı   ABD [128]
02007-10-29 29 Ekim 2007 Global Care Solutions-Assets Varlıklar   Tayland [129]
02007-11-01 1 Kasım 2007 HOB Business Solutions Bilgi teknolojisi   Danimarka [130]
02007-11-15 15 Kasım 2007 Musiwave Mobil müzik eğlence   Fransa [131]
02007-12-12 12 Aralık 2007 Multimap.com Haritalama   Birleşik Krallık [132]
02008-1-22 22 Ocak 2008 Calista Technologies Yazılım   ABD [133]
02008-2-07 7 Şubat 2008 Caligari Corporation Yazılım   ABD [134]
02008-2-27 27 Şubat 2008 YaData Yazılım   İsrail [135]
02008-3-14 14 Mart 2008 Rapt Reklam verim yönetimi yazılımı   ABD [136]
02008-3-19 19 Mart 2008 Komoku Rootkit güvenlik yazılımı   ABD &0000000005000000.0000005.000.000 [137]
02008-3-31 31 Mart 2008 90 Degree Software İş yazılımı   Kanada [138]
02008-4-14 14 Nisan 2008 Farecast Online arama yazılımı   ABD &0000000075000000.00000075.000.000 [139]
02008-4-15 15 Nisan 2008 Danger Mobil Internet yazılımı   ABD &0000000500000000.000000500.000.000 [140]
02008-4-25 25 Nisan 2008 Fast Search & Transfer Kurumsal arama   Norveç &0000001191000000.0000001.191.000.000 [141]
02008-5-26 26 Mayıs 2008 Kidaro Yazılım   ABD [142]
02008-6-04 4 Haziran 2008 Quadreon Yazılım   Belçika [143]
02008-6-18 18 Haziran 2008 Navic Networks Yönetim yazılımı   ABD [144]
02008-6-26 26 Haziran 2008 Mobicomp Mobil Uygulamalar   Portekiz [145]
02008-8-11 11 Ağustos 2008 Powerset Semantic arama   ABD [146]
02008-9-16 16 Eylül 2008 DATAllegro Data yazılımı   ABD [147]
02008-9-28 28 Eylül 2008 Greenfield Online Arama ve e-ticaret hizmetleri   ABD &0000000486000000.000000486.000.000 [148]
02009-3-01 01 Mart 2009 3DV Systems Kamera geliştiricisi   İsrail 35,000,000 [149]
02009-5-07 07 Mayıs 2009 BigPark Interaktif online oyun   Kanada [150]
02009-6-01 01 Haziran 2009 Rosetta Biosoftware Biyoinformatik çözümler   ABD [151]
02009-9-22 22 Eylül 2009 Interactive Supercomputing Yazılım   ABD [152]
02009-12-10 10 Aralık 2009 Opalis Software Yazılım   Kanada [153]
02009-12-10 10 Aralık 2009 Sentillion, Inc. Sağlık için Kimlik ve Erişim Yönetimi Yazılımı   ABD [154]
02010-10-06 06 Ekim 2010 AVIcode, Inc. .Net görüntüleme teknolojisi   ABD [155]
02010-10-29 29 Ekim 2010 Canesta, Inc. 3-D algılama teknolojisi   ABD [156]
02011-5-10 10 Mayıs 2011 Skype Communications, S.à r.l. Telekomünikasyon   Lüksemburg &0000008500000000.0000008.500.000.000 [157]
02011-6-07 7 Haziran 2011 Prodiance Yazılım   ABD [158][159]
02011-11-22 22 Kasım 2011 Videosurf Video arama   ABD 100,000,000 [160]

[161]

HissedarlıklarıDüzenle

Tarih Şirket İş Ülke Değer(USD) Ref
01989-6-15 15 Haziran 1989 Santa Cruz Operation[not 3] Toptan bilgisayar yazılımı   ABD [162]
01991-3-18 18 Mart 1991 Dorling Kindersley[not 4] Referans kitaplar   Birleşik Krallık &0000000014340000.00000014.340.000 [163]
01994-6-21 21 Haziran 1994 Stac Electronics Data sıkıştırma yazılımı   ABD &0000000039900000.00000039.900.000 [164]
01995-1-19 19 Ocak 1995 UUNet Internet servis sağlayıcı   ABD [165]
01995-5-30 30 Mayıs 1995 Wang Laboratories Yazılım danışmanlık   ABD &0000000090000000.00000090.000.000 [166]
01995-10-12 12 Ekim 1995 Individual Online bilgi alma   ABD [167]
01996-4-01 1 Nisan 1996 Mobile Telecom Technologies[not 5] Hücresel telefonlar   ABD &0000000025000000.00000025.000.000 [168]
01996-4-22 22 Nisan 1996 Helicon Publishing Elektronik kitap   ABD [169]
01996-9-09 9 Eylül 1996 SingleTrac Yazılım   ABD [170]
01996-10-01 1 Ekim 1996 WebTV Networks Internet servis sağlayıcı   ABD [171]
01996-10-28 28 Ekim 1996 VDOnet Internet servisleri   ABD [172]
01997-2-03 3 Şubat 1997 CMGI[not 6] Mail   ABD &0000000020000000.00000020.000.000 [173]
01997-2-18 18 Şubat 1997 Digital Anvil Bilgisayar oyunu yazılımı   ABD [174]
01997-3-03 3 Mart 1997 Interse Internet yazılımı   ABD [175]
01997-6-30 30 Haziran 1997 Comcast[not 7] Kablolu TV   ABD &0000001000000000.0000001.000.000.000 [176]
01997-8-06 6 Ağustos 1997 Apple Computer[not 8] Kişisel bilgisayar   ABD &0000000150000000.000000150.000.000 [177]
01997-8-19 19 Ağustos 1997 Progressive Networks[not 9] Internet yazılımı   ABD &0000000030000000.00000030.000.000 [178]
01997-9-11 11 Eylül 1997 Lernout & Hauspie Speech[not 10] Çoklu dil yazılımı   Belçika &0000000045000000.00000045.000.000 [179]
01997-9-23 23 Eylül 1997 E-Stamp[not 11] Internet yazılımı   ABD [180]
01998-3-04 4 Mart 1998 General Magic Topluluk yazılımı   ABD &0000000006000000.0000006.000.000 [181]
01998-3-06 6 Mart 1998 WavePhore[not 12] Radyo ve televizyon ekipmanları   ABD [182]
01998-6-18 18 Haziran 1998 Pluto Technologies Ağ ve depolama   ABD [183]
01998-12-14 14 Aralık 1998 Qwest Communications[not 13] İletişim   ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [184]
01999-1-06 6 Ocak 1999 SkyTel Communications[not 14] Hücresel telefonlar   ABD [185]
01999-1-31 31 Ocak 1999 United Pan-Europe Comm NV[not 15] Genişbant toplulukları   Hollanda &0000000300000000.000000300.000.000 [186]
01999-2-01 1 Şubat 1999 NTL[not 16] İletişim   Birleşik Krallık &0000000500000000.000000500.000.000 [187]
01999-2-02 2 Şubat 1999 Banyan[not 17] Yazılım   ABD &0000000010000000.00000010.000.000 [188]
01999-3-02 2 Mart 1999 Dialogic Bilgisayar telefonu   ABD &0000000024200000.00000024.200.000 [189]
01999-3-08 8 Mart 1999 Reciprocal Telif hakkı koruyucu   ABD [190]
01999-4-01 1 Nisan 1999 TV Cabo Portugal SA Kablolu TV   Portekiz &0000000038600000.00000038.600.000 [191]
01999-4-10 10 Nisan 1999 Lernout & Hauspie Speech Çoklu dil yazılımı   Belçika &0000000015000000.00000015.000.000 [192]
01999-6-08 8 Haziran 1999 Inprise Bilgisayar yazılımı   ABD &0000000125000000.000000125.000.000 [193]
01999-6-08 8 Haziran 1999 NaviSite[not 18] Internet servis sağlayıcı   ABD [194]
01999-6-19 19 Haziran 1999 AT&T[not 19] Telekomünikasyon   ABD &0000005000000000.0000005.000.000.000 [195]
01999-6-22 22 Haziran 1999 Concentric Network IP-temelli ağlar   ABD &0000000050000000.00000050.000.000 [196]
01999-7-05 5 Temmuz 1999 WebMD Web-temelli sağlık bilgilendirme   ABD &0000000250000000.000000250.000.000 [197]
01999-8-20 20 Ağustos 1999 Tuttle Decision Systems Mortgage fiyatlandırma bilgileri   ABD [198]
01999-8-25 25 Ağustos 1999 Rogers Communications Radyo ve televizyon istasyonları   Kanada &0000000405120000.000000405.120.000 [199]
01999-12-03 3 Aralık 1999 Korea Thrunet[not 20] Internet servis sağlayıcı   Güney Kore &0000000036000000.00000036.000.000 [200]
01999-12-28 28 Aralık 1999 Globo Cabo[not 21] Kablolu TV   Brezilya &0000000126000000.000000126.000.000 [201]
01999-12-30 30 Aralık 1999 Commtouch Software[not 22] Topluluk güvenlik yazılımı   İsrail &0000000020000000.00000020.000.000 [202]
01999-12-31 31 Aralık 1999 Gigamedia[not 23] Internet servis sağlayıcı   Tayvan &0000000031470000.00000031.470.000 [203]
02000-1-24 24 Ocak 2000 Intertainer Interaktif sistemler   ABD &0000000056000000.00000056.000.000 [204]
02000-1-24 24 Ocak 2000 VerticalNet[not 24] Yönetim çözümleri   ABD &0000000100000000.000000100.000.000 [205]
02000-2-23 23 Şubat 2000 BroadBand Office İletişim   ABD &0000000025000000.00000025.000.000 [206]
02000-3-02 2 Mart 2000 Ecoss[not 25] Programlama   Japonya &0000000000046000.00000046.000 [207]
02000-3-13 13 Mart 2000 RealNames[not 26] Internet navigasyon   ABD [208]
02000-3-14 14 Mart 2000 MEASAT Broadcast Network[not 27] Televizyon yayıncılığı   Malezya &0000000100000000.000000100.000.000 [209]
02000-4-14 14 Nisan 2000 Best Buy Perakende mağazaları   ABD &0000000200000000.000000200.000.000 [210]
02000-7-07 7 Temmuz 2000 Telewest Communications[not 28] Kablolu TV   ABD &0000002263000000.0000002.263.000.000 [211]
02000-7-13 13 Temmuz 2000 Blixer Net Online telekomünikasyon   İtalya [212]
02000-8-04 4 Ağustos 2000 CAIS Internet Internet erişim   ABD &0000000040000000.00000040.000.000 [213]
02000-10-02 2 Ekim 2000 Corel Corporation[not 29] Yazılım   Kanada &0000000089370000.00000089.370.000 [214]
02000-11-29 29 Kasım 2000 Chyron Corporation[not 30] Dijital grafikler   ABD &0000000006000000.0000006.000.000 [215]
02001-2-12 12 Şubat 2001 Audible.com Online ses   ABD &0000000010000000.00000010.000.000 [216]
02001-7-23 23 Temmuz 2001 Sendo[not 31] Mobil telefon ahizesi   Birleşik Krallık [217]
02002-2-14 14 Şubat 2002 USA Networks[not 32] Televizyon istasyonları   ABD [218]
02005-11-03 3 Kasım 2005 ByteTaxi Yazılım   ABD [219]
02007-10-24 24 Ekim 2007 Facebook[not 33] Sosyal ağ   ABD &0000000260000000.000000260.000.000 [220]
02008-4-08 8 Nisan 2008 OKWave[not 34] On-line topluluk sitesi   Japonya &0000000002515000.0000002.515.000 [221]
02008-6-12 12 Haziran 2008 Zignals[not 35] Online ticaret   İrlanda [222]

SatışlarıDüzenle

Tarih Alıcı Hedef şirket Hedef iş Alıcının ülkesi Değer(USD) Ref
01989-3-31 31 Mart 1989 Steven Ballmer Microsoft[not 36] Bilgisayar yazılımı   ABD &0000000046200000.00000046.200.000 [223]
01992-6-17 17 Haziran 1992 Microsoft Microsoft[not 37] Bilgisayar yazılımı   ABD &0000000063750000.00000063.750.000 [224]
01994-7-06 6 Temmuz 1994 Microsoft Microsoft[not 38] Bilgisayar yazılımı   ABD &0000000348000000.000000348.000.000 [225]
01994-12-22 22 Aralık 1994 TCI Technology Ventures MSN[not 39] Internet servis sağlayıcı   ABD &0000000125000000.000000125.000.000 [226]
01996-11-15 15 Kasım 1996 Microsoft MSN[not 40] Internet servis sağlayıcı   ABD &0000000125000000.000000125.000.000 [227]
01996-12-19 19 Aralık 1996 Proginet TransAccess Yazılım   ABD &0000000001740000.0000001.740.000 [228]
01998-8-03 3 Ağustos 1998 Avid Technology Softimage 3-D görsellerştirme yazılımı   Kanada &0000000284295000.000000284.295.000 [229]
01999-9-21 21 Eylül 1999 Ticketmaster Online-CitySearch MSN Sidewalk Internet şehir rehberi   ABD &0000000340000000.000000340.000.000 [230]
02000-2-24 24 Şubat 2000 Electronic Arts DreamWorks Interactive Bilgisayar programları   ABD [231]
02000-8-10 10 Ağustos 2000 Envoy Communications Sage Information Consultants Danışmanlık   Kanada &0000000023730000.00000023.730.000 [232]
02000-9-01 1 Eylül 2000 Jupiter Telecommunications Titus Communications Kablolu TV   Japonya [233]
02000-12-31 31 Aralık 2000 Technology Crossover Ventures Expedia, Inc.[not 41] Online gezi   ABD &0000000050000000.00000050.000.000 [234]
02001-6-26 26 Haziran 2001 CNBC MSN MoneyCentral Finansal bilgilendirme   ABD [235]
02002-2-05 5 Şubat 2002 USA Networks Expedia, Inc. Online gezi   ABD &0000001372000000.0000001.372.000.000 [236]
02002-7-26 26 Temmuz 2002 Liberty Media Chofu CATV Kablolu TV   Japonya &0000000016000000.00000016.000.000 [237]
02002-8-12 12 Ağustos 2002 Agency.com KPE Inc-Certain Assets   ABD [238]
02003-2-22 22 Şubat 2003 The Reynolds and Reynolds Company MSN Autos-Dealerpoint Business Online otomobil satışı   ABD [239]
02003-10-31 31 Ekim 2003 Perri Croshaw HWW Ltd-Women's Money Magazine Magazin   Avustralya [240]
02003-11-04 4 Kasım 2003 Northgate Information Solutions PWA Group Yazılım   Birleşik Krallık &0000000007052000.0000007.052.000 [241]
02005-1-14 14 Ocak 2005 The Washington Post Company Slate Online magazin   ABD [242]
02005-2-28 28 Şubat 2005 Ubisoft Entertainment Microsoft Game-Sports Games Spor oyunları   ABD [243]
02006-8-17 17 Ağustos 2006 Microsoft Microsoft[not 42] Bilgisayar yazılımı   ABD &0000020000000000.00000020.000.000.000 [244]
02007-5-11 11 Mayıs 2007 MacDonald Dettwiler Vexcel Canada Haritalama yazılımı   ABD [245]
02008-9-22 22 Eylül 2008 Microsoft Microsoft[not 43] Bilgisayar yazılımı   ABD &0000036200000000.00000036.200.000.000 [246]
02010-5-25 25 Mayıs 2010 Phase One Expression Media Dijital medya varlık yönetim yazılımı   Danimarka [247]

NotlarDüzenle

  1. ^ VGA-Animation Software Div was acquired from VGA.
  2. ^ Panorama Software Sys-On-Line was acquired from Panorama Software.
  3. ^ Microsoft n interest representing less than 20% of Santa Cruz Operation.
  4. ^ Microsoft ilgili şirketin 26% hissesini satın aldı. Dorling Kindersley.
  5. ^ Microsoft ilgili şirketin 2.5% stake in Mobile Telecom Technologies.
  6. ^ Microsoft ilgili şirketin 4.9% hissesini satın aldı. CMGI.
  7. ^ Microsoft ilgili şirketinn 11.5% hissesini satın aldı. Comcast.
  8. ^ Microsoft ilgili şirketin 5% hissesini satın aldı. Apple Computer.
  9. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% in Progressive Networks.
  10. ^ Microsoft ilgili şirketinn 8% hissesini satın aldı. Lernout & HauspieSpeech.
  11. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% hissesini satın aldı. E-Stamp.
  12. ^ Microsoft ilgili şirketin 2.88% hissesini satın aldı. WavePhore.
  13. ^ Microsoft ilgili şirketin 1.32% hissesini satın aldı. Qwest Communications.
  14. ^ Microsoft ilgili şirketin 5.7% hissesini satın aldı. SkyTel Communications.
  15. ^ Microsoft ilgili şirketin 7.9% hissesini satın aldı. United Pan-Europe Comm NV.
  16. ^ Microsoft ilgili şirketin 5.25% hissesini satın aldı. NTL.
  17. ^ Microsoft ilgili şirketin 7.5% hissesini satın aldı. Banyan.
  18. ^ Microsoft ilgili şirketin 4.4% hissesini satın aldı. NaviSite.
  19. ^ Microsoft ilgili şirketin 3% hissesini satın aldı. AT&T.
  20. ^ Microsoft ilgili şirketin 6% hissesini satın aldı. Korea Thrunet.
  21. ^ Microsoft ilgili şirketinn 11.5% hissesini satın aldı. Globo Cabo.
  22. ^ Microsoft ilgili şirketin 5.6% hissesini satın aldı. CommTouch Software.
  23. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% hissesini satın aldı. Gigamedia.
  24. ^ Microsoft ilgili şirketin 1.35% hissesini satın aldı. VerticalNet.
  25. ^ Microsoft ilgili şirketin 5% hissesini satın aldı. Ecoss.
  26. ^ Microsoft ilgili şirketin 20% hissesini satın aldı. RealNames.
  27. ^ Microsoft ilgili şirketin 9% hissesini satın aldı. MEASAT Broadcast Network.
  28. ^ Microsoft ilgili şirketin 22.98% hissesini satın aldı.Telewest Communications.
  29. ^ Microsoft acquired 24 million preferred shares of Corel Corporation.
  30. ^ Microsoft ilgili şirketinn 8.73% hissesini satın aldı. Chyron Corporation.
  31. ^ Microsoft ilgili şirketin 10% hissesini satın aldı. Sendo.
  32. ^ Microsoft ilgili şirketin 15.4% hissesini satın aldı. USA Networks.
  33. ^ Microsoft ilgili şirketin 1.6% hissesini satın aldı. Facebook.
  34. ^ Microsoft ilgili şirketin 10.52% hissesini satın aldı. OKWave.
  35. ^ Microsoft ilgili şirketin 15% hissesini satın aldı. Zignals.
  36. ^ Steven Ballmer acquired 945,000 Microsoft shares.
  37. ^ Microsoft repurchased 1.9% of Microsoft shares.
  38. ^ Microsoft repurchased 3% of Microsoft's common stock.
  39. ^ TCI Technology Ventures acquired 20% of MSN.
  40. ^ Microsoft acquired the remaining 20% stake that it did not already own in MSN fromTele-Communications Inc.
  41. ^ Technology Crossover Ventures has acquired 6% of Expedia, Inc.
  42. ^ Microsoft acquired 7.92% of its own common stock outstanding.
  43. ^ Microsoft repurchased 7.92% of its common stock outstanding.

KaynakçaDüzenle

GenelDüzenle

ÖzelDüzenle

  1. ^ Cochrane, Nathan (11 Mayıs 2004). "Vision of the future". The Age. 6 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  2. ^ Pelline, Jeff (3 Ocak 1998). "Microsoft buys Hotmail". CNET. CBS Interactive. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  3. ^ Rajghatta, Chidanand (7 Ocak 1998). "Hotmail prodigy is a sizzling millionaire". The Indian Express. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  4. ^ Pelline, Jeff (5 Aralık 1997). "Hotmail, Microsoft talk deals". CNET. CBS Interactive. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  5. ^ Richman, Dan (7 Şubat 2000). "Jeremy Jaech enters the corporate world of Microsoft". Seattle Post-Intelligencer. Hearst Newspapers. 17 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2011. 
  6. ^ "Microsoft Acquires Navision". Microsoft. 11 Temmuz 2002. 19 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  7. ^ Ngelaine, Elaine (4 Ekim 2005). "Solutions to dynamics". Factiva. 
  8. ^ "Top 50 Digital Agencies". Advertising Age. 2007. 15 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  9. ^ Kane, Margaret; Kawamoto, Dawn (18 Mayıs 2007). "Microsoft to buy Aquantive for $6 billion". CNET. CBS Interactive. 5 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  10. ^ Weier, Mary Hayes (19 Şubat 2008). "Microsoft's Fast Search And Transfer Lays Out Product Roadmap". InformationWeek. United Business Media. 10 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  11. ^ "Microsoft Corp acquires Forethought Inc". Thomson Financial. 29 Haziran 1987. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  12. ^ "Microsoft Corp acquires Consumers Software Inc". Thomson Financial. 31 Mart 1991. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  13. ^ "Microsoft Corp acquires Fox Software Inc". Thomson Financial. 29 Haziran 1992. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  14. ^ "Microsoft Corp acquires Softimage Co". Thomson Financial. 28 Şubat 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  15. ^ "Microsoft Corp acquires Altamira Software Corp". Thomson Financial. 27 Eylül 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  16. ^ "Microsoft Corp acquires NextBase Ltd". Thomson Financial. 1 Kasım 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  17. ^ "Microsoft Corp acquires One Tree Software". Thomson Financial. 15 Kasım 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  18. ^ "Microsoft Corp acquires RenderMorphics Ltd". Thomson Financial. 23 Şubat 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  19. ^ "Microsoft Corp acquires Network Managers PLC". Thomson Financial. 10 Temmuz 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  20. ^ "Microsoft Corp acquires Blue Ribbon SoundWorks Ltd". Thomson Financial. 17 Ekim 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  21. ^ "Microsoft Corp acquires Netwise Inc". Thomson Financial. 6 Kasım 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  22. ^ "Microsoft Corp acquires Bruce Artwick Organization". Thomson Financial. 12 Aralık 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  23. ^ "Microsoft Corp acquires Vermeer Technologies". Thomson Financial. 16 Ocak 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  24. ^ "Fox Software Inc acquires VGA-Animation Software Div from VGA". Thomson Financial. 6 Mart 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  25. ^ "Microsoft Corp acquires Colusa Software Inc". Thomson Financial. 12 Mart 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  26. ^ "Microsoft Corp acquires Exos Inc". Thomson Financial. 16 Nisan 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  27. ^ "Microsoft Corp acquires Aspect Software Engineering". Thomson Financial. 23 Nisan 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  28. ^ "Microsoft Corp acquires eShop Inc". Thomson Financial. 11 Haziran 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  29. ^ "Microsoft Corp acquires Electric Gravity Inc". Thomson Financial. 17 Haziran 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  30. ^ "Microsoft Corp acquires Panorama Software Sys-On-Line from Panorama Software Systems". Thomson Financial. 1 Kasım 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  31. ^ "Microsoft Corp acquires NetCarta Corp(CMG Information) from CMGI Inc". Thomson Financial. 3 Şubat 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  32. ^ "Microsoft Acquires Interse: Interse to Provide Key Technology to Microsoft's Web Site Solution". Microsoft Corp. 3 Mart 1997. 6 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2011. 
  33. ^ "Microsoft Corp acquires remaining interest in WebTV Networks Inc". Thomson Financial. 30 Nisan 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  34. ^ "Microsoft Corp acquires Dimension X Inc". Thomson Financial. 7 Mayıs 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  35. ^ "Microsoft Corp acquires Cooper & Peters Inc". Thomson Financial. 13 Haziran 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  36. ^ "Microsoft Corp acquires LinkAge Software Inc". Thomson Financial. 30 Haziran 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  37. ^ "Microsoft Corp acquires VXtreme Inc". Thomson Financial. 5 Ağustos 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  38. ^ "Microsoft Corp acquires Hotmail Corp(Microsoft Corp)". Thomson Financial. 31 Aralık 1997. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  39. ^ "Microsoft Investor Relations - Acquisitions History". Microsoft. 23 Şubat 1998. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2011. 
  40. ^ "Microsoft company and contact information". Computer Hope. 23 Şubat 1998. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2011. 
  41. ^ "Microsoft Corp acquires FireFly Network Inc". Thomson Financial. 15 Nisan 1998. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  42. ^ "Microsoft Corp acquires MESA Group Inc". Thomson Financial. 28 Nisan 1998. 5 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  43. ^ "Microsoft Corp acquires Valence Research Inc". Thomson Financial. 25 Ağustos 1998. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  44. ^ "Microsoft Corp acquires LinkExchange(TM) Inc". Thomson Financial. 6 Kasım 1998. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  45. ^ "Microsoft Corp acquires FASA Interactive Inc from Virtual Worlds Entertainment". Thomson Financial. 11 Ocak 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  46. ^ "Microsoft Corp acquires CompareNet Inc". Thomson Financial. 4 Mart 1999. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  47. ^ "Microsoft Corp acquires Numinous Technologies Inc". Thomson Financial. 26 Mart 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  48. ^ "Microsoft Corp acquires Interactive Objects-Digital from Asia Pacific Chem Engineering". Thomson Financial. 27 Nisan 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  49. ^ "Microsoft Corp acquires Jump Networks Inc". Thomson Financial. 30 Nisan 1999. 23 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  50. ^ "Microsoft Corp acquires ShadowFactor Software Inc". Thomson Financial. 7 Haziran 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  51. ^ "Microsoft Corp acquires Omnibrowse Inc". Thomson Financial. 15 Haziran 1999. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  52. ^ "Microsoft buys Intrinsa, a test-tool developer". Seattle Post-Intelligencer. 28 Temmuz 1999. 17 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2011. 
  53. ^ "Microsoft Corp launches a tender offer for Sendit AB". Thomson Financial. 1 Temmuz 1999. 11 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  54. ^ "Microsoft Corp Acquires Zoomit Corp from Pretty Good Privacy Inc". Thomson Financial. 7 Temmuz 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  55. ^ "Microsoft Corp acquires STNC Ltd". Thomson Financial. 21 Temmuz 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  56. ^ "Microsoft Corp acquires Softway Systems Inc". Thomson Financial. 19 Eylül 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  57. ^ "Microsoft Corp acquires Entropic Inc". Thomson Financial. 29 Ekim 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  58. ^ "Microsoft Corp acquires Visio Corp". Thomson Financial. 7 Ocak 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  59. ^ "Microsoft To Acquire Peach Networks". Microsoft. 29 Şubat 2000. 6 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2000.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)
  60. ^ "Expedia Inc acquires Travelscape.com". Thomson Financial. 17 Mart 2000. 26 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  61. ^ "Microsoft Corp acquires Titus Communications Corp from AT&T Inc". Thomson Financial. 12 Nisan 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  62. ^ "Microsoft Corp acquires Bungie Software". Thomson Financial. 19 Haziran 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  63. ^ "Microsoft Corp acquires NetGames USA". Thomson Financial. 12 Temmuz 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  64. ^ "Microsoft Corp acquires MongoMusic Inc". Thomson Financial. 13 Eylül 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  65. ^ "Microsoft Corp acquires Pacific Microsonics Inc". Thomson Financial. 27 Eylül 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  66. ^ "Expedia Inc acquires Vacationspot.com". Thomson Financial. 17 Mart 2001. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  67. ^ "Microsoft Corp acquires Great Plains Software Inc". Thomson Financial. 5 Nisan 2001. 11 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  68. ^ "Microsoft Great Plains acquires Intellisol International Inc from Intellisol International Inc". Thomson Financial. 2 Mayıs 2001. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  69. ^ "Microsoft Corp acquires NCompass Labs Inc". Thomson Financial. 31 Mayıs 2001. 21 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  70. ^ "Microsoft Corp acquires Maximal Intelligence". Thomson Financial. 21 Haziran 2001. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  71. ^ "T1msn.com acquires Yupi Internet Inc". Thomson Financial. 1 Temmuz 2001. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  72. ^ "Expedia Inc acquires Classic Custom Vacations from Global Vacation Group Inc". Thomson Financial. 11 Mart 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  73. ^ "Microsoft Corp acquires Sales Management Systems". Thomson Financial. 22 Mayıs 2002. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  74. ^ "Microsoft Corp launches a tender offer for Navision A/S". Thomson Financial. 12 Temmuz 2002. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  75. ^ "Wireless Knowledge LLC acquires Mobilocity Inc". Thomson Financial. 29 Temmuz 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  76. ^ "Microsoft Corp acquires XDegrees Inc". Thomson Financial. 10 Eylül 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  77. ^ "Microsoft Corp acquires Rare Ltd". Thomson Financial. 24 Eylül 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  78. ^ "Microsoft Corp acquires Vicinity Corp". Thomson Financial. 13 Aralık 2002. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  79. ^ "Microsoft Corp acquires Connectix Corp-Assets". Thomson Financial. 25 Şubat 2003. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  80. ^ "Avanade Inc acquires DCG Pty Ltd". Thomson Financial. 3 Mart 2003. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  81. ^ "Microsoft Corp acquires PlaceWare Inc". Thomson Financial. 30 Nisan 2003. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  82. ^ "Avanade Inc acquires G.A. Sullivan". Thomson Financial. 27 Mayıs 2003. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  83. ^ "Microsoft to Acquire Antivirus Technology From GeCAD Software". Microsoft Website. 10 Haziran 2003. 15 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2009. 
  84. ^ "Microsoft Corp acquires 3DO Co-High Heat Baseball from 3DO Co". Thomson Financial. 29 Ağustos 2003. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  85. ^ "Microsoft Business Solutions acquires Encore Bus Solutions-IP Asts from Encore Business Solutions Inc". Thomson Financial. 22 Nisan 2004. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  86. ^ "Microsoft Corp acquires ActiveViews Inc". Thomson Financial. 26 Nisan 2004. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  87. ^ "MSN acquires Lookout Software LLC". Thomson Financial. 16 Temmuz 2004. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  88. ^ "Microsoft Corp acquires GIANT Co Software Inc". Thomson Financial. 16 Aralık 2004. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  89. ^ "Avanade Inc acquires en'tegrate". Thomson Financial. 2 Mart 2005. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  90. ^ "Microsoft Corp acquires Groove Networks Inc". Thomson Financial. 9 Nisan 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  91. ^ "MSN acquires MessageCast Inc". Thomson Financial. 11 Mayıs 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  92. ^ "Microsoft Corp acquires Tsinghua-Shenxun-Cert Asts from Tsinghua-Shenxun Science". Thomson Financial. 31 Mayıs 2005. 5 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  93. ^ "Microsoft Corp acquires Sybari Software Inc". Thomson Financial. 21 Haziran 2005. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  94. ^ "Microsoft Corp acquires Teleo Inc". Thomson Financial. 29 Ağustos 2005. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  95. ^ "Microsoft Corp acquires FrontBridge Technologies Inc". Thomson Financial. 31 Ağustos 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  96. ^ "Microsoft Corp acquires Alacris Inc". Thomson Financial. 19 Eylül 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  97. ^ "Microsoft Corp acquires media-streams.com AG". Thomson Financial. 3 Kasım 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  98. ^ "ninemsn Pty Ltd acquires 5th Finger". Thomson Financial. 17 Kasım 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  99. ^ "Microsoft Corp acquires UMT-Software and IP Assets from UMT". Thomson Financial. 19 Ocak 2006. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  100. ^ "Microsoft Corp acquires MotionBridge SA". Thomson Financial. 13 Şubat 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  101. ^ "Microsoft Corp acquires Seadragon Software". Thomson Financial. 13 Şubat 2006. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  102. ^ "Microsoft Corp acquires Apptimum Inc". Thomson Financial. 7 Mart 2006. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  103. ^ "Microsoft Corp acquires Onfolio Inc". Thomson Financial. 7 Mart 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  104. ^ "Microsoft Game Studios acquires Lionhead Studios". Thomson Financial. 6 Nisan 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  105. ^ "Microsoft Corp acquires AssetMetrix Corp". Thomson Financial. 26 Nisan 2006. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  106. ^ "Microsoft Corp acquires Massive Inc". Thomson Financial. 4 Mayıs 2006. 5 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  107. ^ "Microsoft Corp acquires Vexcel Corp". Thomson Financial. 4 Mayıs 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  108. ^ "Microsoft Corp acquires DeepMetrix Corp". Thomson Financial. 15 Mayıs 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  109. ^ "Microsoft Corp acquires ProClarity Corp". Thomson Financial. 6 Haziran 2006. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  110. ^ "Microsoft Corp acquires iView Multimedia Ltd". Thomson Financial. 27 Haziran 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  111. ^ "Microsoft Corp acquires Softricity Inc". Thomson Financial. 17 Temmuz 2006. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2008. 
  112. ^ "Microsoft Corp acquires Winternals Software LP". Thomson Financial. 18 Temmuz 2006. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  113. ^ "Microsoft Corp acquires Whale Communications Ltd". Thomson Financial. 26 Temmuz 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  114. ^ "Microsoft Corp acquires Gteko Ltd". Thomson Financial. 26 Eylül 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  115. ^ "Microsoft Corp acquires DesktopStandard Corp". Thomson Financial. 2 Ekim 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  116. ^ "Microsoft Corp acquires Colloquis Inc". Thomson Financial. 12 Ekim 2006. 9 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  117. ^ "Microsoft Corp acquires Medstory Inc". Thomson Financial. 9 Mart 2007. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  118. ^ "Microsoft Corp acquires devBiz Business Solutions LLC". Thomson Financial. 26 Mart 2007. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  119. ^ "Microsoft Corp acquires ScreenTonic SA". Thomson Financial. 3 Mayıs 2007. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  120. ^ "Microsoft Corp acquires Tellme Networks Inc". Thomson Financial. 3 Mayıs 2007. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  121. ^ "Microsoft to Acquire OfficeWriter". CNET. 9 Mayıs 2007. 26 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  122. ^ "Microsoft Corp acquires Engyro Corp". Thomson Financial. 4 Haziran 2007. 16 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  123. ^ "Microsoft Corp acquires Stratature Inc". Thomson Financial. 7 Haziran 2007. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  124. ^ "Microsoft Corp acquires Savvis Inc-Data Centers(2) from Welsh Carson Anderson & Stowe". Thomson Financial. 29 Haziran 2007. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  125. ^ "Microsoft Corp acquires AdECN Inc". Thomson Financial. 13 Ağustos 2007. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  126. ^ "Microsoft Corp acquires aQuantive Inc". Thomson Financial. 13 Ağustos 2007. 23 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  127. ^ "Microsoft Corp acquires Jellyfish.com Inc". Thomson Financial. 2 Ekim 2007. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  128. ^ "Microsoft Corp acquires Parlano Inc". Thomson Financial. 5 Ekim 2007. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  129. ^ "Microsoft Corp acquires Global Care Solutions-Assets from Global Care Solutions SA". Thomson Financial. 29 Ekim 2007. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  130. ^ "Avanade Inc acquires HOB Business Solutions A/S". Thomson Financial. 1 Kasım 2007. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  131. ^ "Openwave executes definitive agreement with microsoft". Musiwave. 15 Kasım 2007. 28 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2011. 
  132. ^ "Microsoft Corp acquires Multi Media Mapping Ltd". Thomson Financial. 12 Aralık 2007. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  133. ^ "Microsoft Corp acquires Calista Technologies Inc". Thomson Financial. 22 Ocak 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  134. ^ "Microsoft Corp acquires Caligari Corporation". Caligari. 7 Şubat 2008. 26 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2009. 
  135. ^ "Microsoft Corp acquires YaData Ltd". Thomson Financial. 27 Şubat 2008. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  136. ^ "Microsoft Corp acquires Rapt Inc". Thomson Financial. 14 Mart 2008. 27 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  137. ^ "Microsoft Corp acquires Komoku Inc". Thomson Financial. 19 Mart 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  138. ^ "Microsoft Corp acquires 90 Degree Software". Thomson Financial. 31 Mart 2008. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  139. ^ "Microsoft Corp acquires Farecast Inc". Thomson Financial. 14 Nisan 2008. 5 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  140. ^ "Microsoft Corp acquires Danger Inc". Thomson Financial. 15 Nisan 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  141. ^ "Microsoft Corp launches a tender offer for Fast Search & Transfer ASA". Thomson Financial. 25 Nisan 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  142. ^ "Microsoft Corp acquires Kidaro". Thomson Financial. 26 Mayıs 2008. 3 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  143. ^ "Avanade Belgium Sprl acquires Quadreon NV". Thomson Financial. 4 Haziran 2008. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  144. ^ "Microsoft Corp acquires Navic Networks". Thomson Financial. 18 Haziran 2008. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  145. ^ "Microsoft Reaches for Clouds and Deepens Mobile Possibilities With Planned MobiComp Acquisition". Microsoft. 26 Haziran 2008. 21 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2008. 
  146. ^ "Microsoft Corp acquires Powerset Inc". Thomson Financial. 11 Ağustos 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  147. ^ "Microsoft Corp acquires DATAllegro Inc". Thomson Financial. 16 Eylül 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  148. ^ "Microsoft to Acquire Greenfield Online Including Its European Subsidiary Ciao, a Leading European Price Comparison and Shopping Site". Microsoft. 28 Eylül 2008. 27 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2008. 
  149. ^ Wingfield, Nick (13 Mayıs 2009). "Microsoft Swings at Wii With Videocam". Wall Street Journal. 
  150. ^ "Microsoft to acquire BigPark". Microsoft. 7 Mayıs 2009. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2009. 
  151. ^ "Microsoft Corporation will acquire Rosetta Biosoftware". Mandasoft.com. 1 Haziran 2009. 7 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2010. 
  152. ^ "Microsoft acquires Interactive Supercomputing". Techcrunch. 22 Eylül 2009. 26 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2009. 
  153. ^ "Microsoft acquires Opalis Software". DABCC. 10 Aralık 2009. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2009. 
  154. ^ "Microsoft Corp acquires Sentillion Inc (pending)". Thomson Financial. 10 Aralık 2009. 28 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2009. 
  155. ^ "Microsoft Acquires AVIcode". Technet. 6 Ekim 2009. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2010. 
  156. ^ "Canesta Announces Definitive Agreement To Be Acquired By Microsoft". Taume News. 29 Ekim 2009. 13 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2010. 
  157. ^ "Microsoft to acquire Skype". 10 Mayıs 2011. 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2011. 
  158. ^ "Microsoft acquiring Prodiance, ERM software specialists". 6 Haziran 2011. 19 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2011. 
  159. ^ "Microsoft buys Office security solution". 15 Haziran 2011. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2011. 
  160. ^ "Microsoft Acquires Video Content Discovery Company VideoSurf". 22 Kasım 2011. 8 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2011. 
  161. ^ "With Its $100M Acquisition Of VideoSurf, Microsoft's Video Search Now Has Big Potential". 23 Kasım 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2011. 
  162. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Santa Cruz Operation Inc". Thomson Financial. 15 Haziran 1989. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  163. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Dorling Kindersley Ltd". Thomson Financial. 18 Mart 1991. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  164. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Stac Electronics Inc". Thomson Financial. 21 Haziran 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  165. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in UUNet Technologies Inc". Thomson Financial. 19 Ocak 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  166. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Wang Laboratories Inc". Thomson Financial. 30 Mayıs 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  167. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Individual Inc". Thomson Financial. 12 Ekim 1995. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  168. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Mobile Telecom Technologies from SkyTel Communications Inc". Thomson Financial. 1 Nisan 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  169. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Helicon Publishing Ltd". Thomson Financial. 22 Nisan 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  170. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in SingleTrac Entertainment". Thomson Financial. 9 Eylül 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  171. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in WebTV Networks Inc". Thomson Financial. 1 Ekim 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  172. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in VDOnet Corp Ltd". Thomson Financial. 28 Ekim 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  173. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in CMG Information Services Inc". Thomson Financial. 3 Şubat 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  174. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Digital Anvil". Thomson Financial. 18 Şubat 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  175. ^ "Microsoft Corp acquires Interse Corp". Thomson Financial. 3 Mart 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  176. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Comcast Corp from AT&T Comcast Corp". Thomson Financial. 30 Haziran 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  177. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Apple Computer Inc". Thomson Financial. 6 Ağustos 1997. 25 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  178. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Progressive Networks Inc from RealNetworks Inc". Thomson Financial. 19 Ağustos 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  179. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Lernout & Hauspie Speech". Thomson Financial. 11 Eylül 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  180. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in E-Stamp Corp". Thomson Financial. 23 Eylül 1997. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  181. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in General Magic Inc". Thomson Financial. 4 Mart 1998. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  182. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in WavePhore Inc". Thomson Financial. 6 Mart 1998. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  183. ^ "Microsoft Corp acquires Pluto Technologies Intl Inc". Thomson Financial. 18 Haziran 1998. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  184. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Qwest Communications Corp from Anschutz Corp". Thomson Financial. 14 Aralık 1998. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  185. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in SkyTel Communications Inc". Thomson Financial. 6 Ocak 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  186. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in United Pan-Europe Comm NV from UnitedGlobalCom Inc". Thomson Financial. 31 Ocak 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  187. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in NTL Inc". Thomson Financial. 1 Şubat 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  188. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Banyan Systems Inc from ePresence Inc". Thomson Financial. 2 Şubat 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  189. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Dialogic Corp". Thomson Financial. 2 Mart 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  190. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Reciprocal Inc". Thomson Financial. 8 Mart 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  191. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in TV Cabo Portugal SA from PT Multimedia Servicos de". Thomson Financial. 1 Nisan 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  192. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Lernout & Hauspie Speech". Thomson Financial. 10 Nisan 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  193. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Inprise Corp from Borland Software Corp". Thomson Financial. 8 Haziran 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  194. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in NaviSite Inc from CMGI Inc". Thomson Financial. 8 Haziran 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  195. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in AT&T Corp". Thomson Financial. 16 Haziran 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  196. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Concentric Network Corp". Thomson Financial. 22 Haziran 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  197. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in WebMD Inc from Healtheon Corp". Thomson Financial. 5 Temmuz 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  198. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Tuttle Decision Systems Inc". Thomson Financial. 20 Ağustos 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  199. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Rogers Communications Inc". Thomson Financial. 25 Ağustos 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  200. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Korea Thrunet Co". Thomson Financial. 3 Aralık 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  201. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Globo Cabo SA from NET Servicos de Comunicacao SA". Thomson Financial. 28 Aralık 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  202. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in CommTouch Software Ltd". Thomson Financial. 30 Aralık 1999. 3 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  203. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Gigamedia Ltd". Thomson Financial. 31 Aralık 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  204. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Intertainer Inc". Thomson Financial. 24 Ocak 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  205. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in VerticalNet Inc". Thomson Financial. pending) (2000-01-24). 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008.  Tarih değerini gözden geçirin: |date= (yardım)
  206. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in BroadBand Office Inc". Thomson Financial. 23 Şubat 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  207. ^ "Microsoft Co Ltd acquires a minority stake in Ecoss Inc". Thomson Financial. 2 Mart 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  208. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Realnames Corporation". Thomson Financial. 13 Mart 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  209. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in MEASAT Broadcast Network Sys from ASTRO All Asia Networks PLC". Thomson Financial. 14 Mart 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  210. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Best Buy Co Inc". Thomson Financial. 14 Nisan 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  211. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Telewest Communications PLC from NTL Inc". Thomson Financial. 7 Temmuz 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  212. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Blixer Net Services Srl". Thomson Financial. 13 Temmuz 2000. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  213. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in CAIS Internet Inc". Thomson Financial. 4 Ağustos 2000. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  214. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Corel Corp". Thomson Financial. 2 Ekim 2000. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  215. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Chyron Corp from MWW Group". Thomson Financial. 29 Kasım 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  216. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Audible Inc". Thomson Financial. 12 Şubat 2001. 4 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  217. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Sendo Ltd". Thomson Financial. 23 Temmuz 2001. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  218. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in USA Networks Inc". Thomson Financial. 14 Şubat 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  219. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in ByteTaxi Inc". Thomson Financial. 3 Kasım 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  220. ^ "Facebook and Microsoft expand strategic alliance". 24 Ekim 2007. 20 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2011. 
  221. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in OKWave". Thomson Financial. 8 Nisan 2008. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  222. ^ "Microsoft Corp acquires a minority stake in Zignals". Thomson Financial. 12 Haziran 2008. 29 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  223. ^ "Investor acquires a minority stake in Microsoft Corp". Thomson Financial. 31 Mart 1989. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  224. ^ "Microsoft Corp buys back stock". Thomson Financial. 17 Haziran 1992. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  225. ^ "Microsoft Corp buys back stock". Thomson Financial. 6 Temmuz 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  226. ^ "TCI Technology Ventures acquires a minority stake in MSN from Microsoft Corp". Thomson Financial. 22 Aralık 1994. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  227. ^ "Microsoft Corp acquires remaining interest in MSN". Thomson Financial. 15 Kasım 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  228. ^ "Proginet Corp acquires Microsoft Corp-TransAccess from Microsoft Corp". Thomson Financial. 19 Aralık 1996. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  229. ^ "Avid Technology Inc acquires Softimage Co from Microsoft Corp". Thomson Financial. 3 Ağustos 1998. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  230. ^ "Ticketmaster Online-CitySearch acquires Microsoft Corp-MSN Sidewalk from Microsoft Corp". Thomson Financial. 21 Eylül 1999. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  231. ^ "Electronic Arts Inc acquires DreamWorks Interactive LLC from Microsoft Corp". Thomson Financial. 24 Şubat 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  232. ^ "Envoy Communications Group Inc acquires Sage Information Consultants from Microsoft Corp". Thomson Financial. 10 Ağustos 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  233. ^ "Jupiter Telecommunications acquires Titus Communications Corp from Microsoft Corp". Thomson Financial. 1 Eylül 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  234. ^ "Technology Crossover Ventures acquires a minority stake in Expedia Inc from Microsoft Corp". Thomson Financial. 31 Aralık 2000. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  235. ^ "CNBC.com acquires MSN MoneyCentral from Microsoft Corp". Thomson Financial. 26 Haziran 2001. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  236. ^ "USA Networks Inc acquires Expedia Inc from Microsoft Corp". Thomson Financial. 5 Şubat 2002. 23 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  237. ^ "Liberty Media Corp acquires a minority stake in Chofu CATV from Microsoft Corp". Thomson Financial. 26 Temmuz 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  238. ^ "Agency.com Ltd acquires KPE Inc-Certain Assets from Microsoft Corp". Thomson Financial. 12 Ağustos 2002. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  239. ^ "Reynolds & Reynolds Co acquires MSN Autos-Dealerpoint Business from Microsoft Corp". Thomson Financial. 22 Şubat 2003. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  240. ^ "Perri Croshaw acquires HWW Ltd-Women's Money Magazine from Microsoft Corp". Thomson Financial. 31 Ekim 2003. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  241. ^ "Northgate Info Solutions PLC acquires PWA Group Ltd from Microsoft Corp". Thomson Financial. 4 Kasım 2003. 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  242. ^ "Washington Post Co acquires Slate from Microsoft Corp". Thomson Financial. 14 Ocak 2005. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  243. ^ "Ubisoft Entertainment SA acquires Microsoft Game-Sports Games from Microsoft Corp". Thomson Financial. 28 Şubat 2005. 25 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  244. ^ "Microsoft Corp tenders to purchase shares of itself". Thomson Financial. 17 Ağustos 2006. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  245. ^ "MacDonald Dettwiler & Assoc acquires Vexcel Canada Inc from Microsoft Corp". Thomson Financial. 11 Mayıs 2007. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  246. ^ "Microsoft Corp buys back stock". Thomson Financial. 22 Eylül 2008. 20 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  247. ^ "Phase One A/S acquired Expression Media". MandAsoft.com. 25 Mayıs 2010. 17 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle