Michel Boisrond

Michel Jacques Boisrond (9 Ekim 1921, Châteauneuf-en-Thymerais - 10 Kasım 2002, La Celle-Saint-Cloud) Fransız yönetmen ve yazar. Çalışmaları 1950'lerden 1990'lara kadar yayılır.

Michel Jacques Boisrond
Doğum Châteauneuf-en-Thymerais, Eure-et-Loir
Fransa
Ölüm 10 Kasım 2002 (81 yaşında)
La Celle-Saint-Cloud, Yvelines
Fransa
Meslek Yönetmen
Senarist
Çocuk(lar) François Boisrond

Jean Delannoy, Jean Cocteau, ve René Clair'in çıraklığını yapmıştır. Boisrond'un ilk tam olarak yönetmenliğini yaptığı film Brigitte Bardot'nun oynadığı Cette sacrée gamine filmidir.

Sinema camiasında güvenilirliği ve ustaca film yapmasıyla bilinir. Yaptığı filmler komedi, romantik ve komedi drama türündedir.[1]

FilmografisiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1955 : Cette sacrée gamine
  • 1956 : C'est arrivé à Aden
  • 1956 : Lorsque l'enfant paraît
  • 1957 : Une Parisienne
  • 1958 : Faibles femmes
  • 1959 : Le Chemin des écoliers
  • 1959 : Voulez-vous danser avec moi?
  • 1960 : La Française et l'Amour, sketch La Virginité
  • 1960 : Un soir sur la plage
  • 1961 : Les Amours célèbres
  • 1961 : Les Parisiennes
  • 1962 : Comment réussir en amour
  • 1963 : Comment trouvez-vous ma sœur ?
  • 1963 : Cherchez l'idole
  • 1964 : Comment épouser un premier ministre
  • 1966 : Atout cœur à Tokyo pour OSS 117
  • 1967 : L'Homme qui valait des milliards
  • 1968 : La Leçon particulière
  • 1968 : Du soleil plein les yeux
  • 1970 : On est toujours trop bon avec les femmes
  • 1972 : Le Petit Poucet
  • 1974 : Dis-moi que tu m'aimes
  • 1975 : Catherine et Cie

TelevizyonDüzenle

  • 1977 : Les folies Offenbach (TV) - Bölümler "Monsieur Choufleuri restera chez lui" et "La belle Hélène"
  • 1981 : Histoire contemporaine (TV mini dizi)
  • 1982 : Toutes griffes dehors (TV mini dizi)
  • 1984 : Tout comme un homme (TV)
  • 1986 : Le tiroir secret (TV mini série)
  • 1986 : Série rose (TV) – Bölümler « La gageure des trois commères » et « A la feuille de rose, maison turque »
  • 1987 : Série rose (TV) – Bölüm « Hercule aux pieds d’Omphale »
  • 1989 : Le retour d’Arsène Lupin (TV) – Épisode « Un savant bien tranquille »
  • 1991 : Marie Curie, une femme honorable (TV mini dizi)
  • 1991 : Série rose (TV) – ÉBölüm « Le style Pompadour »
  • 1992 : Séparément vôtre (TV)
  • 1993 : Meurtre en Ut majeur (TV)
  • 1995 : Police des polices (TV) – Bölümler « L’îlotier », « Vidéo preuves », « Raison d’Etat », « Faux diagnostic », « Sortie sans issue », « Cavalier seul »

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle