Michał Żebrowski

polonyalı aktör

Michał Jan Żebrowski (d. 17 Haziran 1972, Varşova) bir Polonyalı aktör ve şarkıcı.

Michał Żebrowski
Michał Zebrowski.jpg
Doğum 17 Haziran 1972 (1972-06-17) (48 yaşında)
Varşova, Polonya
Mezun olduğu okul(lar) Varşova Aleksander Zelwerowicz Dramatik Sanatlar Ulusal Akademisi
Meslek Oyuncu, Şarkıcı
Evlilik Aleksandra Adamczyk
Çocuk(lar) 2 oğlu
Müzikal kariyeri
Tarzlar Pop, sung poetry
Müzik şirketi Zic Zac, BMG Poland, Good Summer, Sony Music Entertainment Poland

FilmografiDüzenle

Year İngilizce adı Lehçe adı Rol Diğer notlar
1993 Samowolka Pawlik
1994 Room for Rent Wynajmę pokój
1996 Poznań 56
1997 Sława i chwała (series) Janusz Myszyński
1999 Tadeusz: The Last Foray in Lithuania Pan Tadeusz Tadeusz Soplica
1999 Ateş ve Kılıç Ogniem i Mieczem Jan Skrzetuski Polish Film Awards nominee for the best main male role
2001 The Hexer Wiedźmin Geralt of Rivia Polish Film Awards nominee for the best main male role
2002 The Pianist Pianista Jurek
2002 Kasia i Tomek (series) kendisi 1. Sezon 27. Bölüm
2003 An Ancient Tale: When the Sun Was a God Stara baśń - kiedy słońce było bogiem Ziemek
2003 Sloow famous actor
2003 Sinbad: Legend of the Seven Seas Sindbad: Legenda siedmiu mórz Sindbad dubbing in Polish edition
2004 The Welts Pręgi Wojciech Winkler Złota Kaczka award for the best actor

Września award for the best male role
Polish Film Awards nominee for the best main male role

2005 Kochankowie roku tygrysa Wolski
2005 Bitwa o Warszawę - Powstanie w 44. narration
2005 Who Never Lived Kto nigdy nie żył... Father Jan
2006 The True Story of Janosik and Uhorcik Prawdziwa historia Janosika i Uhorcika Turjag Huncaga movie in production
2007 1612 1612 Polish hetman Kybowsky Rusça dilinde

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

Albüm adı Albüm Peak chart positions Sales Certifications
POL

[1][2][3][4][5][6]

Zakochany Pan Tadeusz
  • Yayınlanma Tarihi: 1999
  • Label: BMG Poland
  • Formatlar: CD
24
  • POL: 50,000+[7]
  • POL: Platinum[8]
Lubię, kiedy kobieta
  • Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2001[9]
  • Label: Zic Zac/BMG Poland
  • Formatlar: CD
4
Poczytaj mi tato
  • Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2003[10]
  • Label: Zic Zac/BMG Poland
  • Formatlar: CD
26
Poczytaj mi tato 2
  • Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2002
  • Label: Zic Zac/BMG Poland
  • Formatlar: CD
26
Poczytaj mi tato 3
  • Yayınlanma Tarihi: 9 Nisan 2003
  • Label: Zic Zac/BMG Poland
  • Formatlar: CD
20
Mały Książę
  • Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2009
  • Label: Sony Music Entertainment Poland
  • Formatlar: CD
1
Hans Christian Andersen Baśnie
  • Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2009[11]
  • Label: Sony Music Entertainment Poland
  • Formatlar: CD
32

DiğerDüzenle

Albüm adı Albüm detayları Notlar
Kolacja Przy Świecach
  • Yayınlanma Tarihi: 2002
  • Label: Good Summer
  • Formatı: CD
  • Gala dergisi eki

Müzik videolarıDüzenle

Başlık Yıl Albüm
"Upojenie" Anna Maria Jopek ile


2002 Lubię, ne zaman kobieta
"Wspomnienie"

Anna Maria Jopek ile

"Niepewność"

Kasia Stankiewicz ile

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS - Official Retail Sales Chart". olis.onyx.pl. 17 Kasım 2015 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  2. ^ "Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS - Official Retail Sales Chart". olis.onyx.pl. 5 Mart 2016 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  3. ^ "Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS - Official Retail Sales Chart". olis.onyx.pl. 5 Mart 2016 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  4. ^ "Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS - Official Retail Sales Chart". olis.onyx.pl. 5 Mart 2016 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  5. ^ "Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS - Official Retail Sales Chart". olis.onyx.pl. 4 Mart 2016 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  6. ^ "Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS - Official Retail Sales Chart". olis.onyx.pl. 4 Mart 2016 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  7. ^ "Golden - Platinum". /www.zpav.pl. 
  8. ^ "ZPAV :: Bestsellery i wyróżnienia - Wyróżnienia - Platynowe płyty CD - Archiwum". bestsellery.zpav.pl. 23 Şubat 2019 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  9. ^ "Lubie, kiedy kobieta - Michał Żebrowski - Muzyka - WP.PL". muzyka.wp.pl. 6 Ekim 2014 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  10. ^ "Seria: Poczytaj mi tato - Michał Żebrowski - Muzyka - WP.PL". muzyka.wp.pl. 6 Ekim 2014 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  11. ^ "Maly Ksiaze - Michał Żebrowski - Muzyka - WP.PL". muzyka.wp.pl. 6 Ekim 2014 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  12. ^ "ZPAV :: Bestsellery i wyróżnienia - Wyróżnienia - Regulamin". bestsellery.zpav.pl. 19 Mart 2015 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 
  13. ^ "ZPAV :: Bestsellery i wyróżnienia - Wyróżnienia - Platynowe płyty CD - Archiwum". bestsellery.zpav.pl. 5 Mart 2016 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle