Metin Coşkun

Metin Coşkun (d. 1 Ocak 1948; İstanbul), Türk tiyatro oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı.

Metin Coşkun
Doğum 1 Ocak 1948 (1948-01-01) (72 yaşında)
İstanbul
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı.
Etkin yıllar 1970-günümüz

Metin Coşkun, sanat hayatına 1970 yılında başladı. Mesleği AST, Yeni Tiyatro, Dostlar Tiyatrosu gibi altı özel tiyatronun yanı sıra Ankara Devlet Tiyatrosunda 60'ın üzerinde oyunda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. Sanatçı, tiyatro dışında da kamera karşısına geçerek, TRT'de ve özel TV kanallarında birçok dizide rol aldı.

ÖdülleriDüzenle

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

FilmografiDüzenle

  • Çukur (2019) - Baytar Selami
  • Jet Sosyete (2019) - Fazlı (29. bölüm)
  • Kalp Atışı (dizi) - 2017
  • Kara Sevda (dizi) - 2015-2016 Hakkı Alacahan
  • Pek Yakında - 2014 Kendisi
  • Bugünün Saraylısı - 2013 Ayşen'in üvey babası
  • Kaçak (dizi, 2013) - 2013-2015 Sarı Erol
  • Suskunlar (dizi) - 2012 Belalı Naim
  • Devrimden Sonra - 2011
  • Cümbür Cemaat Aile - 2010
  • Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo - 2010
  • Geniş Aile - 2009
  • Başka Dilde Aşk - 2009
  • Ey Aşk Nerdesin - 2009
  • Türkler Çıldırmış Olmalı - 2009
  • İş Arıyoruz - 2008
  • Arka Sıradakiler - 2007
  • Doktorlar - 2007
  • Mahşer - 2007
  • Eve Giden Yol 1914 - 2006
  • Nefes Nefese - 2005
  • Çemberimde Gül Oya - 2004
  • Yağmur Zamanı - 2004
  • Hayat Bilgisi - 2003
  • En Son Babalar Duyar - 2002-2006
  • Merdiven - 2000
  • Erikçigiller - 2000
  • Acemiler İş Başında - 2000
  • Yeni Bir Hayat - 2000
  • İnsanca - 2000
  • İyiler - Kötüler - 2000
  • Köy Kahvesi - 2000
  • İkinci Bahar - 1998
  • İnsan Kurdu - 1997
  • Tersine Akan Nehir - 1996
  • Bizim Aile - 1995
  • Sessiz Film - 1984

Dış bağlantılarDüzenle