Merkez Hakem Kurulu başkanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede Merkez Hakem Kurulu'nda başkanlık yapmış kişiler ve kurulları bulunmaktadır.

Merkez Hakem Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı bir kuruldur. Yurt içinde ve yurt dışında oynanan maçlarda görev alan hakemlerin atamasını yapmaktadır.[1][2]

Başkanlar ve kurulları

değiştir
Fotoğraf Başkan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Görev Süresi Kurulu
Ertuğrul Dilek
  Doğan Babacan 1992 1995
Hilmi Ok
Ahmet Güvener 1996
  Doğan Babacan 1996 1997[3]
Ahen Tüzün (Vekâleten)[4]
Hilmi Ok 2000
Bülent Yavuz[5] 16 Haziran 2000 22 Temmuz 2004 4 yıl, 36 gün Sabri Çelik, Serdar Çakır, Mevlüt Güzel, Erdoğdu Diyadin, Erdoğan Çamlıyurt, Taner Yalçındağ, Necdet Erdilek, Mahmut Çetiner
Sabri Çelik[a] 23 Temmuz 2004 5 Mayıs 2005 286 gün Muhittin Boşat, Necmi Temizel, Mevlüt Güzel, Murat Ilgaz, Alican Lakot, Ali Kunak, Mahmut Çetiner, Salih Türktunç[6]
Ufuk Özerten 5 Mayıs 2005 23 Ocak 2006 263 gün Oğuz Sarvan, Yüksel Okçuoğlu, Gazanfer Doğu, Ahen Tüzün, Nihat Güner, Osman Avcı, Abdurrahman Arıcı, Turgay Güdü
  Mustafa Çulcu 23 Ocak 2006 4 Temmuz 2007 1 yıl, 162 gün Lale Orta, Ali Aydın, Ali Kunak, Orhan Erdemir, Mevlüt Güzel, Fethi Heper, Hikmet Öksüzoğlu, Hatip Çopur
Hilmi Ok 7 Temmuz 2007 13 Şubat 2008 224 gün Sabri Çelik, Taner Yalçındağ, Serdar Tatlı, Hikmet Öksüzoğlu, Onur Sorguç, Sürhat Müniroğlu, Fethi Heper, Hatip Çopur[7]
Oğuz Sarvan 14 Şubat 2008 29 Haziran 2011 3 yıl, 135 gün Yüksel Okçuoğlu, Ünsal Çimen, Zihni Aksoy, Osman Avcı, Galip Bitigen, Turgay Güdü, Osman Erdal Fırat, Adnan Şeker[8]
Yusuf Namoğlu 30 Haziran 2011 27 Şubat 2012 242 gün Metin Tokat, Bedri Dölkeleş, Galip Bitigen, İlhami Kaplan, Zihni Aksoy, Yavuz Karaozan, Yahya Diker, Alican Lakot
Zekeriya Alp 29 Şubat 2012 16 Aralık 2014 2 yıl, 291 gün Yüksel Okçuoğlu, Ünsal Çimen, Seyfi Gözaydın, Hamza Işın, Sadettin Güler, Zihni Aksoy, Turgay Güdü, Musa Soykarcı
Yusuf Namoğlu 16 Aralık 2014 26 Haziran 2015 194 gün Bedri Dölkeleş, Metin Tokat, Erol Ersoy, Alican Lakot, İbrahim Aksoy, İlhami Kaplan, Kadir Tozlu, Fahir Ersoy
  Kuddusi Müftüoğlu 26 Haziran 2015 31 Temmuz 2016 1 yıl, 35 gün Bünyamir Gezer, Hikmet Öksüzoğlu, Hakan Özkan, İsmet Cengiz, Erdal Güleç, Zafer Demir, Yıldıray Aslan, Sadettin Güler
Yusuf Namoğlu 1 Ağustos 2016[9] 14 Şubat 2019[10] 2 yıl, 194 gün Bedri Dölkeleş, Metin Tokat, Serdar Tatlı, Murat Ilgaz, Erol Ersoy, Kadir Tozlu, Alican Lakot, Ahmet Erdoğan
Sabri Çelik 15 Şubat 2019 4 Temmuz 2019 139 gün Mustafa Çulcu, Muhittin Boşat, Ünsal Çimen, Mustafa Kamil Abitoğlu, Hakan Sivriservi, Ferhat Gündoğdu, Hamza Mısır, Nihat Mızrak
Zekeriya Alp 4 Temmuz 2019 20 Ağustos 2020[11] 1 yıl, 47 gün Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen, Murat Ilgaz, Zihni Aksoy, Yunus Yıldırım, Hamza Işın, Turgay Güdü, Ahmet Şahin[12]
Serdar Tatlı 25 Ağustos 2020 21 Ekim 2021[13] 1 yıl, 57 gün Metin Tokat, Erol Ersoy, Kadir Tozlu, Mahmut Çetiner, Mustafa Kamil Abitoğlu, Hikmet Öksüzoğlu, Hacı Ahmet Erdoğan, Nedim Göklü,[14] Ferhat Gündoğdu[15]
Ferhat Gündoğdu 27 Ekim 2021 17 Nisan 2022 172 gün Yunus Yıldırım, Ahmet Şahin, Sebahattin Şahin, Hakan Sivriservi, Mustafa Kamil Abitoğlu, Nihat Mızrak, Hikmet Öksüzoğlu, Serdar Çakıroğlu[16]
Sabri Çelik 18 Nisan 2022[17] 28 Ocak 2023[18] 286 gün 1. Dönem Kurulu
Muhittin Boşat, Murat Ilgaz, Erol Ersoy, Orhan Erdemir, İsmet Arzuman, Hikmet Öksüzoğlu, İbrahim Çınar, Dursun Cumali Sucu
2. Dönem Kurulu
Murat Ilgaz, Ahmet İbanoğlu, Bülent Gökçü, Aytekin Durmaz, Baki Tuncay Akkın, İsmail Köse, Aynur Aysun Akar, Recep Sürhat Müniroğlu
Lale Orta 29 Ocak 2023 [19] 15 Temmuz 2023 167 gün Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Sadettin Güler, Aynur Aysun Akar, Hamza Mısır
Ahmet İbanoğlu 15 Temmuz 2023 [20] 320 gün Tolga Özkalfa, Ünsal Çimen, H. Ahmet Erdoğan, Erhan Sönmez, İbrahim Çınar, Sefer Altuntaş, Seçim Demirel, Ziya Çetin
  1. ^ Seçimle gelen ilk ve son Merkez Hakem Kuruludur. Futbol Federasyonu başkanlığı seçimini Levent Bıçakçı kazanırken MHK seçimini ise diğer aday Mehmet Ali Yılmaz'ın listesindeki Sabri Çelik kazandı.

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2021. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2021. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2021. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2021. 
  7. ^ "MHK görevlendirmeleri yaptı". Türkiye Futbol Federasyonu. 11 Temmuz 2007. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021. 
  8. ^ Ömer Faruk Ünal (24 Nisan 2020). "Son 20 yılın MHK'ları! (1)". Türkiye. 28 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2021. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2021. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021. 
  12. ^ Ömer Faruk Ünal (1 Mayıs 2020). "Son 20 yılın MHK'ları! (2)". Türkiye. 9 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK, istifasını TFF Yönetimi'ne sundu". Anadolu Ajansı. 21 Ekim 2021. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Merkez Hakem Kurulu görev dağılımını yaptı". Türkiye Futbol Federasyonu. 25 Ağustos 2020. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021. 
  15. ^ "Merkez Hakem Kurulu'nda değişiklik". Türkiye Futbol Federasyonu. 19 Ekim 2021. 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "MHK Başkan ve üyeleri belli oldu". Türkiye Futbol Federasyonu. 27 Ekim 2021. 5 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Son dakika! Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik oldu". Fanatik. 18 Nisan 2022. 19 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2022. 
  18. ^ "MHK Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulu istifa etti". Sözcü. 28 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2023. 
  19. ^ "MHK Başkanı Prof. Dr. Lale Orta Oldu". 29 Ocak 2023. 30 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2023. 
  20. ^ "TFF'den Lale Orta kararı! Yeni dönem..." 6 Temmuz 2023. 13 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2023.