Melis Hacic

Türk model ve oyuncu

Melis Hacic (d. 8 Eylül 1994,[4] İstanbul), Türk manken ve dizi oyuncusu.[5][6]

Melis Hacic
DoğumMelis Hacı
8 Eylül 1994 (29 yaşında)[1][2]
İstanbul, Türkiye
Eğitim İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Yönetmenliği bölümü
MeslekModel,[3] Oyuncu, Voleybolcu, Basketbolcu
Etkin yıllar2016-günümüz
AjansErberk Ajans
Ebeveyn(ler)Zeliha Hacı
Süleyman Hacı
ÖdüllerTüm Liste

Hayatı değiştir

8 Eylül 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetmenliği bölümü'nde tamamladı. Melis Hacic aslen Sırp asıllı, anne tarafından ise Yugoslav göçmenidir. Hacic, bir dönem Fenerbahçe takımının voleybol ve basketbol takımlarında forma giymiştir. 2016 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasına 19. aday numarası ile katılmış fakat kazanamamıştır.[7][8] İlk oyunculuk deneyimini 2017 yılında Star TV'de yayımlanan Börü adlı dizide "Zeynep" karakterine hayat vererek yaşamıştır.[9] 2018 yılında Kanal D'de yayımlanan Bir Litre Gözyaşı[10] adlı dizide "Selin" ve 2019 yılında Star TV'de yayımlanan Kardeş Çocukları adlı dizide "İdil" karakterini canlandırdı.[11][12]

Filmografisi değiştir

Sinema filmi
Yıl Yapım Rol Yönetmen
2018 Börü Zeynep Can Emre ve Cem Özüduru
Televizyon dizileri
Yıl Yapım Rol Kanal
2018 Börü Zeynep Star TV
Bir Litre Gözyaşı Selin Kanal D
2019 Kardeş Çocukları İdil Star TV
2023 Son Gün Tabii
Televizyon programı
Yıl Yapım Notlar Kanal
2020 Aslı Şafakla İşin Aslı Konuk Bloomberg HT
Kaynak:[13][14][15][16][17][18]

Ödülleri ve adaylıkları değiştir

Yıl Ödül töreni Aday numarası Kaynak Sonuç
2016 Miss Turkey 19 [19][20][21][22][23][24] Adaylık

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Melis Hacic 🪬 on Instagram: "B'day like every day 🌾"". Instagram. 26 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Melis Hacic 🪬 on Instagram: "Virgo Bingo 🌾🎂☺️"". Instagram. 26 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Çiğdem Akın 'Purgatorio' MBFWİ F W 2014 2015". 6 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  4. ^ "Çiğdem Selışık Onat ve Melis Hacic, Kardeş Çocukları'nın kadrosuna dahil oldu!". ranini.tv. 2 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Melis Haçiç'le Şehirli Dokular". www.instyle.com.tr. 12 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Börü Filminin Galası Gerçekleşti". 28 Ara 2018. 5 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Miss Turkey 2016 Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması yapıldı - Son Dakika Magazin Haberleri". www.cnnturk.com. 1 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Yerli Alessandra Ambrosio". aksam.com.tr. 15 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2023. 
  9. ^ "Börü'nün ilk bölümüne dikkat! - Kocaeli Barış Gazetesi". www.kocaelibarisgazetesi.com. 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Altı Başarılı Oyuncu Bir Litre Gözyaşı Dizisine Veda Etti - Son Dakika Magazin". Sondakika.com. 7 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Nur Fettahoğlu'nun yeni dizisi Kardeş Çocukları'na Melis Hacic de katıldı!". Diziler.com. 
  12. ^ "Kardeş Çocukları'nın İdil'i Melis Hacic bu gerçekle gündem oldu". Yeniasir. 15 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Melis Hacic". IMDb. 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ Kitchen, Xhtml. "Melis Hacic ~ Sinematurk.com". eski.sinematurk.com. 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Melis Hacic oynadığı diziler". Diziler.com. 
  16. ^ "Melis Hacic Filmleri - Sinemalar.com". m.sinemalar.com. 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Melis Hacic". Beyazperde. 14 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "Aslı Şafak'la İşin Aslı - Ege & Melis Hacic | 15.10.2020". 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  19. ^ "Miss Turkey 2016 Güzelleri Belli Oldu!". www.hurriyet.com.tr. 14 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023. 
  20. ^ "İşte 2016 Miss Turkey güzelleri!". MagazinMax. 
  21. ^ "Miss Turkey 2016 güzelleri belli oldu". www.hurriyet.com.tr. 14 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023. 
  22. ^ "Miss Turkey Official on Instagram: "19 Numara: Melis HACI Yaş 22 Boy 1,80 Doğum Yeri İstanbul İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Yönetimi 4.Sınıf Öğrencisi @melishaci1 @zeynelabidin @cihannacar #MissTurkey2016 #MissTurkey #MelisHacı"". Instagram. 15 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023. 
  23. ^ Miss Turkey Official [@missturkeyresmi] (25 Eylül 2016). "19 Numara: Melis HACI Yaş 22 Boy 1,80 Doğum Yeri İstanbul İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Yönetimi 4.Sınıf Öğrencisi t.co/47jjTgEdQb" (Tweet). Erişim tarihi: 15 Nisan 2023Twitter vasıtasıyla. 
  24. ^ "Miss Turkey 2016". 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 

Dış bağlantılar değiştir