Melike Zobu

Türk aktris

Melike Zobu, ya da tam adıyla Ayşe Melike Zobu, (1 Ocak 1963, İstanbul - ) Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

Ayşe Melike Zobu
Melike Zobu ve kızı Hazal Kalkavan Karahan.jpg
Melike Zobu ve kızı Hazal Kalkavan Karahan
Doğum Ocak 1963 (59 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1978-1992
Evlilik Hakan Kalkavan
Çocuk(lar) Hazal Kalkavan Karahan

HayatıDüzenle

Melike Zobu, büyük dedesi Hasan Rıza Paşa, dedesi büyükelçi Şemsettin Zobu'dur. Ayrıca Ahmet Güney Zobu'nun kızı, Vasfi Rıza Zobu'nun yeğeni, tiyatro ve sinema oyuncusu Bilge Zobu'nun kuzenidir.[kaynak belirtilmeli] Baba tarafı bilinenin aksine Malatya değil İstanbul kökenlidir. 1978'de yüz güzeli seçilmesinin ardından sinema kariyerine başlamıştır. Çoğunlukla sert mizaçlı tipleri canlandırdı. Armatör Hakan Kalkavan ile 1989[1] de dünyaevine girdi ve 2 yıl sonra beyazperdeye veda etti.

1993'te Hazal, 1996 yılında da Yağmur adında iki kız çocuk sahibi oldu.

Kızı Hazal Kalkavan Karahan 2017'de ünlü iş insanı Mert Karahan ile dünya evine girmiş 2019'da Rauf Han, 2020'de Teo Han ve 2021'de Noyan Han Karahan adında 3 erkek çocuk sahibi olmuştur.

FilmografiDüzenle

  • 1978: Derviş Bey
  • 1979: Bir Ceza Avukatının Anıları: Kuma
  • 1979: İsyan
  • 1979: Mahmudo ile Hazel
  • 1980: Destan
  • 1982: Islak Güneş
  • 1982: Kanije Kalesi
  • 1983: Bin Kere Ölmek
  • 1985: Boynu Bükükler
  • 1985: Yaz Bitti
  • 1986: Deli Deli Küpeli
  • 1986: Halkalı Köle
  • 1986: Küçük Prens
  • 1986: Terörist
  • 1986: Yunus Emre
  • 1987: Allah Allah
  • 1987: Dertli Dertli
  • 1987: Seni Seviyorum
  • 1987: Yalnız Efe
  • 1987: Yuvasızlar
  • 1988: Aşka Vakit Yok
  • 1988: Ferman
  • 1988: İki Zarf Bir Hayat
  • 1988: İmkansız/Direniş
  • 1988: Küçüksün Yavrum
  • 1988: Kurt Payı
  • 1988: Sığıntı
  • 1988: Toplumun Kadını
  • 1989: Ben De Yaşıyorum
  • 1989: Buzdan Mutluluk
  • 1989: Yağmur Başladı
  • 1991: Köroğlu
  • 1992: 3. İstasyon
  • 1992: Aliye
  • 1992: Günün Faizi
  • 2006: İmkansız Aşk

KaynakçaDüzenle

  1. ^ sacitaslan (21 Temmuz 2019). "Melike Zobu hakkında konuşulacak haber". https://www.sacitaslan.com/melike-zobu-hakkinda-konusulacak-haber-haberi-501466. 3 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2022.  |çalışma= dış bağlantı (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle