Ana menüyü aç

Melankolia Müzik

Melankolia Müzik Yapım Dağıtım, 11 Ağustos 2005 yılında Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ve Esen Güler (Kolera) tarafından kurulmuş olan bir plak şirketidir.[1] Şirketten çıkan ilk albüm Kuvvetmira'nın toplama Kafile albümüdür.[1] 20 Kasım 2017 tarihinde Sagopa Kajmer ve Kolera evliliklerini sonlandırdıktan sonra Kolera, Melankolia Müzik'teki tüm haklarını Sagopa Kajmer'e devretmiştir.[2]

Melankolia Müzik
Melankolia-logo.jpg
Kuruluş 11 Ağustos 2005
Kurucu Sagopa Kajmer
Kolera
Tarz Rap
Köken  Türkiye
Resmî sitesi melankolia.com.tr

DiskografiDüzenle

Yapım şirketinden çıkan albüm ve EP'ler sırasıyla şu şekildedir:

Melankolia Müzik diskografisi
Sanatçı Albüm adı Yıl
Sagopa Kajmer Kafile 2006
Sagopa Kajmer Pesimist EP 4 - Kurşun Asker 2006
Abluka Alarm Ahenk 2007
Sagopa Kajmer & Kolera İkimizi Anlatan Bir Şey 2007
Sagopa Kajmer Kırık Çocuk 2007
Kolera İnziva 2008
Sagopa Kajmer Kötü İnsanları Tanıma Senesi 2008
Abluka Alarm Hayal Mahali 2008
Kolera Kolostrofobi EP 2008
Sagopa Kajmer Pesimist EP 5 - Kör Cerrah 2008
Sagopa Kajmer Şarkı Koleksiyoncusu 2009
Sagopa Kajmer & Kolera Bendeki Sen[3] 2010
Sagopa Kajmer Saydam Odalar 2011
Kolera Orda Olmak 2012
Sagopa Kajmer Kalp Hastası 2013
Sagopa Kajmer Pesimist Ep 6 - Ahmak Islatan 2014
Sagopa Kajmer Underground Years (EP) 2015
Kolera Kolostrofobi EP 2 2015
Kolera Kolokolik 2016
Sagopa Kajmer Ahmak Islatan 2017

Şirket ayrıca Avlu dizisi için müzik yapmıştır.[4]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Diskografi". melankolia.com.tr. 4 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2016. 
  2. ^ "Sagopa Kajmer kimdir? (Yunus Özyavuz Esen Güzel boşandı, Kolera kim?)". Türkiye. İhlas Gazetecilik. 21 Kasım 2017. Erişim tarihi: 14 Haziran 2018. 
  3. ^ "Bendeki sen". Hürriyet Kelebek. Doğan haber. 3 Haziran 2010. Erişim tarihi: 14 Haziran 2018. 
  4. ^ "Sagopa Kajmer Bergen – Affetmem: Bir günde 800 binden fazla dinlendi! Avlu Dizisinin sezon finaline damga vurdu!". Sözcü. 9 Haziran 2018. Erişim tarihi: 14 Haziran 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle