Matthew Fox

Amerikalı aktör

Matthew Fox (d. 14 Temmuz 1966), Amerikalı oyuncu. Lost'ta Jack Shephard rolünde oynamıştır. Lost'tan önceki en uzun soluklu dizisi, Jennifer Love Hewitt'in de rol aldığı Party of Five'tır. Dizi Golden Globe ödülünü almıştır.

Matthew Fox
MatthewFoxTIFFSept2012.jpg
Doğum Matthew Chandler Fox
14 Temmuz 1966 (1966-07-14) (53 yaşında)
Abington, Pensilvanya
Meslek Dizi Oyuncusu, Sinema Oyuncusu
Evlilik Margherita Ronchi (e. 1991)
Çocuk(lar) 2
Ödüller Saturn Ödülleri
2005, 2007 Lost

FilmografiDüzenle

Filmleri
Yıl Yapım Rol
1993 My Boyfriend's Back Buck Van Patten
2006 We Are Marshall Red Dawson
2007 Smokin' Aces Bill Security Super
2008 Vantage Point Kent Taylor
Speed Racer Racer X
2012 Alex Cross Picasso
2013 Emperor General Bonner Fellers
2013 World War Z BUSAF Paraşütçü ABD askeri
2014 Welcome to Harmony

Televizyondaki rolleriDüzenle

Yıl Yapım Rol
1992 Wings Ty Warner
Freshman Dorm Danny Foley
1994 Party of Five Charlie Salinger
1999 Behind the Mask James Jones
2002 Haunted Frank Taylor
2004 Lost Jack Shephard
2006 Saturday Night Live Brad

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Kategori Sonuç Not
2006 Saturn Ödülleri Televizyon dizilerinde En İyi oyuncu Kazandı Lost
Altın Küre Ödülleri televizyon dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü - Drama Adaylık
2007 Saturn Ödülleri Televizyon dizilerinde En İyi oyuncu Adaylık

Dış bağlantılarDüzenle