Maryland'deki şehir ve kasabaların listesi

Vikimedya liste maddesi

Maryland'daki şehir ve kasabalar listesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletindeki şehir ve kasabaların listesidir.[1][2]

Maryland'daki şehir ve kasabalarDüzenle

 
Kırmızı boyalı alan Maryland eyaletidir.
 
Maryland'in başkenti Annapolis
 
Maryland'in en büyük şehri Baltimore
Adı Tip[1] Kontluk[1] Nüfus
(2010)[1]
Nüfus
(2000)[1]
Değişim (%) Yüzölçümü
(2010)[1]
Nüfus yoğunluğu
sq mi km2
Aberdeen Şehir Harford 14.959 13.842 7013806964311515680+8,1% 6,80 17,6 2.199,9/sq mi (849,4/km2)
Accident Kasaba Garrett 325 353 −7,9% 0,49 1,3 663,3/sq mi (256,1/km2)
Annapolis  Şehir Anne Arundel 38.394 35.838 7013713209442491210+7,1% 7,18 18,6 5.347,4/sq mi (2.064,6/km2)
Baltimore Şehir None 620.961 651.154 −4,6% 80,94 209,6 7.671,9/sq mi (2.962,1/km2)
Barclay Kasaba Queen Anne's 120 143 −16,1% 0,16 0,41 750,0/sq mi (289,6/km2)
Barnesville Kasaba Montgomery 172 161 7012683229813664600+6,8% 0,49 1,3 351,0/sq mi (135,5/km2)
Barton Kasaba Allegany 457 478 −4,4% 0,22 0,57 2.077,3/sq mi (802,0/km2)
Bel Air  Kasaba Harford 10.120 10.080 7012396825396825400+0,4% 2,93 7,6 3.453,9/sq mi (1.333,6/km2)
Berlin Kasaba Worcester 4.485 3.491 7013284732168433110+28,5% 3,15 8,2 1.423,8/sq mi (549,7/km2)
Berwyn Heights Kasaba Prince George's 3.123 2.942 7013615227736233850+6,2% 0,69 1,8 4.526,1/sq mi (1.747,5/km2)
Betterton Kasaba Kent 345 376 −8,2% 0,99 2,6 348,5/sq mi (134,6/km2)
Bladensburg Kasaba Prince George's 9.148 7.661 7013194099986946870+19,4% 1,00 2,6 9.148,0/sq mi (3.532,1/km2)
Boonsboro Kasaba Washington 3.336 2.803 7013190153407063860+19,0% 2,90 7,5 1.150,3/sq mi (444,2/km2)
Bowie Şehir Prince George's 54.727 50.269 7013886828860729280+8,9% 18,43 47,7 2.969,5/sq mi (1.146,5/km2)
Brentwood Kasaba Prince George's 3.046 2.844 7013710267229254570+7,1% 0,38 0,98 8.015,8/sq mi (3.094,9/km2)
Brookeville Kasaba Montgomery 134 120 7013116666666666670+11,7% 0,12 0,31 1.116,7/sq mi (431,1/km2)
Brookview Kasaba Dorchester 60 65 −7,7% 0,04 0,10 1.500,0/sq mi (579,2/km2)
Brunswick Şehir Frederick 5.870 4.894 7013199427870862280+19,9% 3,26 8,4 1.800,6/sq mi (695,2/km2)
Burkittsville Kasaba Frederick 151 171 −11,7% 0,45 1,2 335,6/sq mi (129,6/km2)
Cambridge  Şehir Dorchester 12.326 10.911 7013129685638346620+13,0% 10,34 26,8 1.192,1/sq mi (460,3/km2)
Capitol Heights Kasaba Prince George's 4.337 4.138 7013480908651522470+4,8% 0,80 2,1 5.421,3/sq mi (2.093,2/km2)
Cecilton Kasaba Cecil 663 474 7013398734177215190+39,9% 0,46 1,2 1.441,3/sq mi (556,5/km2)
Centreville  Kasaba Queen Anne's 4.285 1.970 7013117512690355330+117,5% 2,45 6,3 1.749,0/sq mi (675,3/km2)
Charlestown Kasaba Cecil 1.183 1.019 7013160942100098140+16,1% 1,19 3,1 994,1/sq mi (383,8/km2)
Chesapeake Beach Kasaba Calvert 5.753 3.180 7013809119496855350+80,9% 2,71 7,0 2.122,9/sq mi (819,6/km2)
Chesapeake City Kasaba Cecil 673 787 −14,5% 0,50 1,3 1.346,0/sq mi (519,7/km2)
Chestertown  Kasaba Kent 5.252 4.746 7013106616097766540+10,7% 2,60 6,7 2.020,0/sq mi (779,9/km2)
Cheverly Kasaba Prince George's 6.173 6.433 −4,0% 1,35 3,5 4.572,6/sq mi (1.765,5/km2)
Chevy Chase Kasaba Montgomery 2.824 2.726 7013359501100513570+3,6% 0,47 1,2 6.008,5/sq mi (2.319,9/km2)
Chevy Chase Section Five Village Montgomery 658 641 7013265210608424340+2,7% 0,10 0,26 6.580,0/sq mi (2.540,6/km2)
Chevy Chase Section Three Village Montgomery 760 773 −1,7% 0,12 0,31 6.333,3/sq mi (2.445,3/km2)
Chevy Chase View Kasaba Montgomery 920 863 7013660486674391660+6,6% 0,28 0,73 3.285,7/sq mi (1.268,6/km2)
Chevy Chase Village Kasaba Montgomery 1.953 2.043 −4,4% 0,42 1,1 4.650,0/sq mi (1.795,4/km2)
Church Creek Kasaba Dorchester 125 85 7013470588235294120+47,1% 0,34 0,88 367,6/sq mi (141,9/km2)
Church Hill Kasaba Queen Anne's 745 530 7013405660377358490+40,6% 0,71 1,8 1.049,3/sq mi (405,1/km2)
Clear Spring Kasaba Washington 358 455 −21,3% 0,11 0,28 3.254,5/sq mi (1.256,6/km2)
College Park Şehir Prince George's 30.413 24.657 7013233442835705880+23,3% 5,64 14,6 5.392,4/sq mi (2.082,0/km2)
Colmar Manor Kasaba Prince George's 1.404 1.257 7013116945107398570+11,7% 0,47 1,2 2.987,2/sq mi (1.153,4/km2)
Cottage City Kasaba Prince George's 1.305 1.136 7012148767605633800+14,9% 0,25 0,65 5.220,0/sq mi (2.015,5/km2)
Crisfield Şehir Somerset 2.726 2.723 7013110172603745860+0,1% 1,62 4,2 1.682,7/sq mi (649,7/km2)
Cumberland  Şehir Allegany 20.859 21.518 −3,1% 10,08 26,1 2.069,3/sq mi (799,0/km2)
Deer Park Kasaba Garrett 399 405 −1,5% 1,00 2,6 399,0/sq mi (154,1/km2)
Delmar Kasaba Wicomico 3.003 1.859 7013615384615384620+61,5% 1,72 4,5 1.745,9/sq mi (674,1/km2)
Denton  Kasaba Caroline 4.418 2.960 7013492567567567570+49,3% 5,28 13,7 836,7/sq mi (323,1/km2)
District Heights Şehir Prince George's 5.837 5.958 −2,0% 0,93 2,4 6.276,3/sq mi (2.423,3/km2)
Eagle Harbor Kasaba Prince George's 63 55 7013145454545454550+14,5% 0,12 0,31 525,0/sq mi (202,7/km2)
East New Market Kasaba Dorchester 400 167 7013139520958083830+139,5% 0,40 1,0 1.000,0/sq mi (386,1/km2)
Easton  Kasaba Talbot 15.945 11.708 7013361889306457120+36,2% 10,56 27,4 1.509,9/sq mi (583,0/km2)
Edmonston Kasaba Prince George's 1.445 959 7013506777893639210+50,7% 0,39 1,0 3.705,1/sq mi (1.430,6/km2)
Eldorado Kasaba Dorchester 59 60 −1,7% 0,08 0,21 737,5/sq mi (284,8/km2)
Elkton  Kasaba Cecil 15.443 11.893 7013298494912974020+29,8% 8,35 21,6 1.849,5/sq mi (714,1/km2)
Emmitsburg Kasaba Frederick 2.814 2.290 7013228820960698690+22,9% 1,52 3,9 1.851,3/sq mi (714,8/km2)
Fairmount Heights Kasaba Prince George's 1.494 1.508 −0,9% 0,27 0,70 5.533,3/sq mi (2.136,4/km2)
Federalsburg Kasaba Caroline 2.739 2.620 7013454198473282440+4,5% 1,93 5,0 1.419,2/sq mi (547,9/km2)
Forest Heights Kasaba Prince George's 2.447 2.585 −5,3% 0,48 1,2 5.097,9/sq mi (1.968,3/km2)
Frederick  Şehir Frederick 65.239 52.767 7013236359846115940+23,6% 21,99 57,0 2.966,8/sq mi (1.145,5/km2)
Friendsville Kasaba Garrett 491 539 −8,9% 0,91 2,4 539,6/sq mi (208,3/km2)
Frostburg Şehir Allegany 9.002 7.873 7013143401498793340+14,3% 3,42 8,9 2.632,2/sq mi (1.016,3/km2)
Fruitland Şehir Wicomico 4.866 3.774 7013289348171701110+28,9% 3,78 9,8 1.287,3/sq mi (497,0/km2)
Funkstown Kasaba Washington 904 983 −8,0% 0,36 0,93 2.511,1/sq mi (969,5/km2)
Gaithersburg Şehir Montgomery 59.933 52.613 7013139129112576740+13,9% 10,20 26,4 5.875,8/sq mi (2.268,7/km2)
Galena Kasaba Kent 612 428 7013429906542056070+43,0% 0,36 0,93 1.700,0/sq mi (656,4/km2)
Galestown Kasaba Dorchester 138 101 7013366336633663370+36,6% 0,23 0,60 600,0/sq mi (231,7/km2)
Garrett Park Kasaba Montgomery 992 917 7013817884405670670+8,2% 0,26 0,67 3.815,4/sq mi (1.473,1/km2)
Glenarden Şehir Prince George's 6.000 6.318 −5,0% 1,22 3,2 4.918,0/sq mi (1.898,9/km2)
Glen Echo Kasaba Montgomery 255 242 7013537190082644630+5,4% 0,10 0,26 2.550,0/sq mi (984,6/km2)
Goldsboro Kasaba Caroline 246 216 7013138888888888890+13,9% 0,74 1,9 332,4/sq mi (128,4/km2)
Grantsville Kasaba Garrett 766 619 7013237479806138930+23,7% 0,98 2,5 781,6/sq mi (301,8/km2)
Greenbelt Şehir Prince George's 23.068 21.456 7013751304996271440+7,5% 6,28 16,3 3.673,2/sq mi (1.418,2/km2)
Greensboro Kasaba Caroline 1.931 1.632 7013183210784313730+18,3% 1,05 2,7 1.839,0/sq mi (710,1/km2)
Hagerstown  Kasaba Washington 39.662 36.687 7012810913947719900+8,1% 11,79 30,5 3.364,0/sq mi (1.298,9/km2)
Hampstead Kasaba Carroll 6.323 5.060 7011249604743083000+25,0% 3,19 8,3 1.982,1/sq mi (765,3/km2)
Hancock Kasaba Washington 1.545 1.725 −10,4% 2,73 7,1 565,9/sq mi (218,5/km2)
Havre de Grace Şehir Harford 12.952 11.331 7013143058865060450+14,3% 5,50 14,2 2.354,9/sq mi (909,2/km2)
Hebron Kasaba Wicomico 1.084 807 7013343246592317220+34,3% 1,28 3,3 846,9/sq mi (327,0/km2)
Henderson Kasaba Caroline 146 118 7013237288135593220+23,7% 0,13 0,34 1.123,1/sq mi (433,6/km2)
Highland Beach Kasaba Anne Arundel 96 109 −11,9% 0,06 0,16 1.600,0/sq mi (617,8/km2)
Hillsboro Kasaba Caroline 161 163 −1,2% 0,15 0,39 1.073,3/sq mi (414,4/km2)
Hurlock Kasaba Dorchester 2.092 1.874 7013116328708644610+11,6% 2,66 6,9 786,5/sq mi (303,7/km2)
Hyattsville Şehir Prince George's 17.557 14.733 7013191678544763460+19,2% 2,67 6,9 6.575,7/sq mi (2.538,9/km2)
Indian Head Kasaba Charles 3.844 3.422 7013123319696084160+12,3% 1,23 3,2 3.125,2/sq mi (1.206,6/km2)
Keedysville Kasaba Washington 1.152 482 7013139004149377590+139,0% 0,92 2,4 1.252,2/sq mi (483,5/km2)
Kensington Kasaba Montgomery 2.213 1.873 7012181526962092900+18,2% 0,48 1,2 4.610,4/sq mi (1.780,1/km2)
Kitzmiller Kasaba Garrett 321 302 7013629139072847680+6,3% 0,22 0,57 1.459,1/sq mi (563,4/km2)
Landover Hills Kasaba Prince George's 1.687 1.534 7012997392438070400+10,0% 0,30 0,78 5.623,3/sq mi (2.171,2/km2)
La Plata  Kasaba Charles 8.753 6.551 7013336131888261330+33,6% 7,40 19,2 1.182,8/sq mi (456,7/km2)
Laurel Şehir Prince George's 25.115 19.960 7013258266533066130+25,8% 4,30 11,1 5.840,7/sq mi (2.255,1/km2)
Laytonsville Kasaba Montgomery 353 277 7013274368231046930+27,4% 1,04 2,7 339,4/sq mi (131,1/km2)
Leonardtown  Kasaba St. Mary's 2.930 1.896 7013545358649789030+54,5% 3,18 8,2 921,4/sq mi (355,7/km2)
Loch Lynn Heights Kasaba Garrett 552 469 7013176972281449890+17,7% 0,32 0,83 1.725,0/sq mi (666,0/km2)
Lonaconing Kasaba Allegany 1.214 1.205 7013746887966804980+0,7% 0,41 1,1 2.961,0/sq mi (1.143,2/km2)
Luke Kasaba Allegany 65 80 −18,7% 0,27 0,70 240,7/sq mi (93,0/km2)
Manchester Kasaba Carroll 4.808 3.329 7013444277560829080+44,4% 2,34 6,1 2.054,7/sq mi (793,3/km2)
Mardela Springs Kasaba Wicomico 347 364 −4,7% 0,39 1,0 889,7/sq mi (343,5/km2)
Martin's Additions Village Montgomery 933 875 7013662857142857140+6,6% 0,14 0,36 6.664,3/sq mi (2.573,1/km2)
Marydel Kasaba Caroline 141 147 −4,1% 0,08 0,21 1.762,5/sq mi (680,5/km2)
Middletown Kasaba Frederick 4.136 2.668 7013550224887556220+55,0% 1,74 4,5 2.377,0/sq mi (917,8/km2)
Midland Kasaba Allegany 446 473 −5,7% 0,19 0,49 2.347,4/sq mi (906,3/km2)
Millington Kasaba Kent, Queen Anne's 642 416 7013543269230769230+54,3% 0,66 1,7 972,7/sq mi (375,6/km2)
Morningside Kasaba Prince George's 2.015 1.295 7013555984555984560+55,6% 0,56 1,5 3.598,2/sq mi (1.389,3/km2)
Mountain Lake Park Kasaba Garrett 2.092 2.248 −6,9% 1,94 5,0 1.078,4/sq mi (416,4/km2)
Mount Airy Kasaba Carroll, Frederick 9.288 6.425 7013445603112840470+44,6% 4,12 10,7 2.254,4/sq mi (870,4/km2)
Mount Rainier Şehir Prince George's 8.080 8.498 −4,9% 0,65 1,7 12.430,8/sq mi (4.799,5/km2)
Myersville Kasaba Frederick 1.626 1.382 7013176555716353110+17,7% 1,02 2,6 1.594,1/sq mi (615,5/km2)
New Carrollton Şehir Prince George's 12.135 12.589 −3,6% 1,53 4,0 7.931,4/sq mi (3.062,3/km2)
New Market Kasaba Frederick 656 427 7013536299765807960+53,6% 0,80 2,1 820,0/sq mi (316,6/km2)
New Windsor Kasaba Carroll 1.396 1.303 7013713737528779740+7,1% 0,74 1,9 1.886,5/sq mi (728,4/km2)
North Beach Kasaba Calvert 1.978 1.880 7013521276595744680+5,2% 0,33 0,85 5.993,9/sq mi (2.314,3/km2)
North Brentwood Kasaba Prince George's 517 469 7013102345415778250+10,2% 0,10 0,26 5.170,0/sq mi (1.996,1/km2)
North Chevy Chase Village Montgomery 519 465 7013116129032258060+11,6% 0,11 0,28 4.718,2/sq mi (1.821,7/km2)
North East Kasaba Cecil 3.572 2.733 7013306988657153310+30,7% 2,06 5,3 1.734,0/sq mi (669,5/km2)
Oakland  Kasaba Garrett 1.925 1.930 −0,3% 2,59 6,7 743,2/sq mi (287,0/km2)
Ocean City Kasaba Worcester 7.102 7.173 −1,0% 4,41 11,4 1.610,4/sq mi (621,8/km2)
Oxford Kasaba Talbot 651 771 −15,6% 0,54 1,4 1.205,6/sq mi (465,5/km2)
Perryville Kasaba Cecil 4.361 3.672 7013187636165577340+18,8% 3,05 7,9 1.429,8/sq mi (552,1/km2)
Pittsville Kasaba Wicomico 1.417 1.182 7013198815566835870+19,9% 1,68 4,4 843,5/sq mi (325,7/km2)
Pocomoke City Şehir Worcester 4.184 4.098 7013209858467545140+2,1% 3,69 9,6 1.133,9/sq mi (437,8/km2)
Poolesville Kasaba Montgomery 4.883 5.151 −5,2% 3,93 10,2 1.242,5/sq mi (479,7/km2)
Port Deposit Kasaba Cecil 653 676 −3,4% 2,27 5,9 287,7/sq mi (111,1/km2)
Port Tobacco Village Kasaba Charles 13 15 −13,3% 0,16 0,41 81,3/sq mi (31,4/km2)
Preston Kasaba Caroline 719 566 7013270318021201410+27,0% 0,57 1,5 1.261,4/sq mi (487,0/km2)
Princess Anne  Kasaba Somerset 3.290 2.313 7013422395157803720+42,2% 1,67 4,3 1.970,1/sq mi (760,6/km2)
Queen Anne Kasaba Queen Anne's, Talbot 222 176 7013261363636363640+26,1% 0,13 0,34 1.707,7/sq mi (659,3/km2)
Queenstown Kasaba Queen Anne's 664 617 7013761750405186390+7,6% 1,45 3,8 457,9/sq mi (176,8/km2)
Ridgely Kasaba Caroline 1.639 1.352 7013212278106508880+21,2% 1,78 4,6 920,8/sq mi (355,5/km2)
Rising Sun Kasaba Cecil 2.781 1.702 7013633960047003530+63,4% 1,26 3,3 2.207,1/sq mi (852,2/km2)
Riverdale Park Kasaba Prince George's 6.956 6.690 7013397608370702540+4,0% 1,65 4,3 4.215,8/sq mi (1.627,7/km2)
Rock Hall Kasaba Kent 1.310 1.396 −6,2% 1,34 3,5 977,6/sq mi (377,5/km2)
Rockville  Şehir Montgomery 61.209 47.388 7013291656115472270+29,2% 13,51 35,0 4.530,6/sq mi (1.749,3/km2)
Rosemont Village Frederick 294 273 7013769230769230770+7,7% 0,56 1,5 525,0/sq mi (202,7/km2)
St. Michaels Kasaba Talbot 1.029 1.193 −13,7% 1,15 3,0 894,8/sq mi (345,5/km2)
Salisbury  Şehir Wicomico 30.343 23.743 7013277976666807060+27,8% 13,40 34,7 2.264,4/sq mi (874,3/km2)
Seat Pleasant Şehir Prince George's 4.542 4.885 −7,0% 0,73 1,9 6.221,9/sq mi (2.402,3/km2)
Secretary Kasaba Dorchester 535 503 7013636182902584490+6,4% 0,26 0,67 2.057,7/sq mi (794,5/km2)
Sharpsburg Kasaba Washington 705 691 7013202604920405210+2,0% 0,23 0,60 3.065,2/sq mi (1.183,5/km2)
Sharptown Kasaba Wicomico 651 649 7013308166409861330+0,3% 0,41 1,1 1.587,8/sq mi (613,1/km2)
Smithsburg Kasaba Washington 2.975 2.146 7013386300093196640+38,6% 1,05 2,7 2.833,3/sq mi (1.094,0/km2)
Snow Hill  Kasaba Worcester 2.103 2.409 −12,7% 3,01 7,8 698,7/sq mi (269,8/km2)
Somerset Kasaba Montgomery 1.216 1.124 7013818505338078290+8,2% 0,27 0,70 4.503,7/sq mi (1.738,9/km2)
Sudlersville Kasaba Queen Anne's 497 391 7013271099744245520+27,1% 0,94 2,4 528,7/sq mi (204,1/km2)
Sykesville Kasaba Carroll 4.436 4.197 7012569454372170600+5,7% 1,58 4,1 2.807,6/sq mi (1.084,0/km2)
Takoma Park Şehir Montgomery 16.715 17.299 −3,4% 2,08 5,4 8.036,1/sq mi (3.102,7/km2)
Taneytown Kasaba Carroll 6.728 5.128 7013312012480499220+31,2% 3,03 7,8 2.220,5/sq mi (857,3/km2)
Templeville Kasaba Caroline, Queen Anne's 138 80 7002725000000000000+72,5% 0,08 0,21 1.725,0/sq mi (666,0/km2)
Thurmont Kasaba Frederick 6.170 5.588 7013104151753758050+10,4% 3,12 8,1 1.977,6/sq mi (763,5/km2)
Trappe Kasaba Talbot 1.077 1.146 −6,0% 2,78 7,2 387,4/sq mi (149,6/km2)
Union Bridge Kasaba Carroll 975 989 −1,4% 1,04 2,7 937,5/sq mi (362,0/km2)
University Park Kasaba Prince George's 2.548 2.318 7013992234685073340+9,9% 0,50 1,3 5.096,0/sq mi (1.967,6/km2)
Upper Marlboro  Kasaba Prince George's 631 648 −2,6% 0,40 1,0 1.577,5/sq mi (609,1/km2)
Vienna Kasaba Dorchester 271 280 −3,2% 0,19 0,49 1.426,3/sq mi (550,7/km2)
Walkersville Kasaba Frederick 5.800 5.192 7012117103235747300+11,7% 4,35 11,3 1.333,3/sq mi (514,8/km2)
Washington Grove Kasaba Montgomery 555 515 7013776699029126210+7,8% 0,35 0,91 1.585,7/sq mi (612,2/km2)
Westernport Kasaba Allegany 1.888 2.104 −10,3% 0,87 2,3 2.170,1/sq mi (837,9/km2)
Westminster  Şehir Carroll 18.590 16.731 7013111111111111110+11,1% 6,63 17,2 2.803,9/sq mi (1.082,6/km2)
Willards Kasaba Wicomico 958 938 7013213219616204690+2,1% 1,07 2,8 895,3/sq mi (345,7/km2)
Williamsport Kasaba Washington 2.137 1.868 7013144004282655250+14,4% 1,04 2,7 2.054,8/sq mi (793,4/km2)
Woodsboro Kasaba Frederick 1.141 846 7013348699763593380+34,9% 0,71 1,8 1.607,0/sq mi (620,5/km2)
Toplam 1.511.348 1.425.641 7013601182205057230+6,0% &0000000000000425.780000425,78 1102.8 3.549,6/sq mi (1.370,5/km2)

KaynakçaDüzenle