Martha Wainwright

Martha Wainwright (8 Mayıs 1976; Montreal, Québec), Kanadalı pop-folk şarkıcısı.

Martha Wainwright

Folk müzisyenleri Loudon Wainwright III ve Kate MacGarrigle'ın kızı olan sanatçı, Rufus Wainwright'ın kız kardeşidir. Sıklıkla aile üyelerinin albümlerinde yer alan Martha Wainwright, 2005 yılında, kendi adını verdiği ilk stüdyo albümünü çıkarmıştır; albüm Kanada'da listelere 18nci sıradan girmiştir.

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • 2005 - Martha Wainwright - Special Edition (V2/Drowned in Sound)
  • 2005 - Martha Wainwright (Drowned in Sound/Rounder)
  • 2008 - I Know You're Married But I've Got Feelings Too
  • 2012 - Come Home to Mama
  • 2013 - Trauma
  • 2016 - Goodnight City

EPlerDüzenle

  • 1997 - Ground Floor
  • 1999 - Martha Wainwright (Six Songs)
  • 2002 - Factory
  • 2004 - BMFA (Bloody Mother Fucking Asshole)
  • 2005 - I Will Internalize (Kanada)
  • 2008 - iTunes Live from Montreal

Single'larDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle