Marija Naumova ya da sahne adıyla Marie N (23 Haziran 1973, Riga), Rus asıllı Leton şarkıcı.

Marie N
Genel bilgiler
Doğum adıMarija Naumova
Doğum23 Haziran 1973 (50 yaşında)
Riga, Letonya
TarzlarPop, caz
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı
Etkin yıllar1995-günümüz
Resmî sitewww.marien.lv

Pop ve caz türlerinde müzik yapmaktadır. Letonca, Fransızca, İngilizce, Rusça, Portekizce şarkıları bulunmaktadır ve birkaç albüm piyasaya sürmüştür. 2002 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesi Letonya adına yarışan Marie N, "I Wanna" adlı şarkıyla ülkesine ilk zaferi kazandırdı.

Naumova, 1994 yılında Letonya'da katıldığı, fakat kazanamadığı bir yetenek yarışmasında Raimonds Pauls tarafından keşfedildi.

Şarkıcının ilk solo albümü 1999 yılında yayınlandı. Albümün tamamı Rusça şarkılardan oluşmaktaydı. 2000 yılında Letonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldı. O yıl, Naumova ülkeyi temsil etmek için aday oldu. Ancak Brainstorm ülkeyi temsil etti. 2002 yılında yarışmaya Naumova, Letonya adına katıldı ve sözlerini kendi yazdığı "I Wanna" adlı şarkıyla birinci oldu.

Naumova, 2003 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı 2000 yılında ülkeye üçüncülük getiren Brainstorm grubunun solisti Renārs Kaupers ile birlikte sundu.

Şarkıcı, son albümü On My Own'u Letonca, Fransızca, İngilizce ve Portekizce şarkılarla yayınladı. Sergey Manoukyan, Ivar Must ve Andrejs Jevsjukov'un bestelerinin yanı sıra, Marie N kendi bestelerine de albümde yer verdi. Albümde dünya çapında ünlü şarkıların cover versiyonları da yer aldı.

Diskografi değiştir

  • До светлых слёз (1998)
  • Ieskaties acīs (2000)
  • Ma Voix, Ma Voie (2001)
  • On A Journey (2002)
  • Noslēpumi (2002)
  • Nesauciet sev līdzi (2004)
  • Another Dream (2005)
  • Lullabies (2010)

Ayrıca bakınız değiştir

Dış bağlantılar değiştir

Önce gelen:
Arnis Mednis
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Letonya
2002
Sonra gelen:
F.L.Y.
Önce gelen:
Tanel Padar, Dave Benton & 2XL
Eurovision Şarkı Yarışması birincisi
2002
Sonra gelen:
Sertab Erener