Ana menüyü aç

Marie Amachoukeli, (d. 16 Temmuz 1979) diğer bilinen adıyla Marie Amachoukeli-Barsacq Gürcü asıllı Fransız film yönetmeni ve senarist.[1] 2014 Cannes Film Festivali'nde Party Girl filmiyle Altın Kamera ödülünü kazandı.[2]

Marie Amachoukeli
OIFF 2014-07-17 152207 - Marie Amachoukeli.jpg
Marie Amachoukeli, 2014 yılında Odesa Uluslararası Film Festivali'nde
Doğum 16 Temmuz 1979 (1979-07-16) (40 yaşında)
Paris, Fransa
Meslek Film yönetmeni, senarist
Etkin yıllar 2005-günümüz

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Görev Notlar
Yönetmen Senarist
2005 Tantalus Evet Kısa film
2006 La Traversée Evet Kısa film
2007 L'Arbre d'Hugo Evet
2007 Raymond Evet TV dizisi
2008 Madame Evet Kısa film
2008 Forbach Evet Kısa film
2009 It's Free for Girls Evet Evet Kısa film
En İyi Kısa Film César Ödülü
2010 La Femme à Cordes Evet
2013 Demolition Party Evet Evet Kısa film
2014 Party Girl Evet Evet Altın Kamera (2014 Cannes Film Festivali) (Claire Burger ve Samuel Theis ile birlikte)
Cabourg Film Festival - Grand Prix
En İyi Orijinal Senaryo Jacques Prévert Ödülü
Adaylık—César Award for Best First Feature Film
Adaylık—European Film Award for European Discovery of the Year
Adaylık—Lumières Award for Best First Film
2014 Young Tiger Evet Senaryo danışmanı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Director of Georgian origins Marie Amachoukeli wins "Golden Camera" in Cannes Film Festival". Georgian News TV. 26 Mayıs 2014. Erişim tarihi: 1 Haziran 2014. 
  2. ^ "2014 Official Selection". Cannes. 29 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle