Maluma

Kolombiyalı şarkıcı

Juan Luis Londoño Arias (d. 28 Ocak 1994), bilinen adıyla Maluma, Kolombiyalı reggaeton şarkıcısı ve şarkı yazarı. Sony Music Colombia ve Sony Latin sanatçısıdır.[2] "Felices los 4", "Borro Cassette", "El Perdedor" ve "Corazón" single'ları Billboard Hot Latin Songs listesinde ilk 10 içerisinde yer aldı.

Maluma
Maluma, 2017.
Genel bilgiler
Doğum adı Juan Luis Londoño Arias
Doğum 28 Ocak 1994 (1994-01-28) (26 yaşında)
Medellín, Kolombiya
Tarzlar
Meslekler
  • Şarkıcı
  • şarkı yazarı
Çalgılar Vokaller
Etkin yıllar 2010-günümüz
Müzik şirketi

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol Notlar
2014 La voz Kids Colombia[3] Kendisi Koç ve jüri
2014 Kids' Choice Awards Colombia 2014[4] Kendisi Ana sunucu
2016 Despertar contigo Kendisi Konuk
2017 La Voz Kids México Kendisi Koç
2017 La Voz Mexico Kendisi Koç
2017 X (The Film) Kendisi Belgesel (kısa film)
2019 Lo Que Era, Lo Que Soy, Lo Que Seré Kendisi Belgesel

DiskografiDüzenle

TurnelerDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Maluma en el Luna: la victoria del pop urbano". Billboard. 18 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Biografía de Maluma" (İspanyolca). Buena Música. 8 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2014. 
  3. ^ "Maluma será uno de los entrenadores de 'La Voz Kids'". Farándula Caracol (İspanyolca). Caracol Televisión. 28 Temmuz 2014. 10 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2014. 
  4. ^ "Maluma presentará los Kids' Choice Awards". El Heraldo (İspanyolca). 9 Ağustos 2014. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2014. 
  5. ^ Fernandez, Suzette (14 Kasım 2017). "Maluma to Release New Album 'F.A.M.E.', Announces U.S. Tour Dates". Billboard. 23 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle