Müzeler listesi

Vikimedya liste maddesi

Müzeler listesi ülkeler bazında alfabetik sıra ile verilmiştir. Kültürel, sanatsal, bilimsel veya tarihsel bir ilgi konusu olabilecek objeleri bir araya getiren ve halka sergileyen her çeşit kamu ve özel kuruluşlar müze olarak kabul edilmiştir.

Flag of the United States.svg ABDDüzenle

Boston–Cambridge, Massachusetts

Los Angeles

New York

Philadelphia

Washington, D.C.

Diğer

Flag of Afghanistan.svg AfganistanDüzenle

Kâbil

Flag of Germany.svg AlmanyaDüzenle

Berlin–Potsdam

Münih

Diğer

Flag of Argentina.svg ArjantinDüzenle

Buenos Aires

Córdoba

Diğer

Flag of Albania.svg ArnavutlukDüzenle

Flag of Australia.svg AvustralyaDüzenle

Melbourne

Sidney

Diğer

Flag of Austria.svg AvusturyaDüzenle

Salzburg

Viyana

Flag of Azerbaijan.svg AzerbaycanDüzenle

Bakü

Diğer

Flag of Bangladesh.svg BangladeşDüzenle

Flag of Belarus.svg BelarusDüzenle

Flag of Belgium.svg BelçikaDüzenle

Anvers

Brüksel

Diğer

Flag of United Arab Emirates.svg Birleşik Arab EmirlikleriDüzenle

Flag of the United Kingdom.svg Birleşik KrallıkDüzenle

İskoçya

Londra

Liverpool

Diğer

Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna HersekDüzenle

Flag of Brazil.svg BrezilyaDüzenle

Rio de Janeiro

São Paulo

Diğer

Flag of Brunei.svg BruneiDüzenle

Flag of Bulgaria.svg BulgaristanDüzenle

Filibe

Sofya

Diğer

Flag of Algeria.svg CezayirDüzenle

Flag of the Czech Republic.svg Çek CumhuriyetiDüzenle

Prag

Diğer

Flag of China.svg ÇinDüzenle

Hong Kong

Pekin

Şanghay

Diğer

Flag of Denmark.svg DanimarkaDüzenle

Flag of Dominican Republic.svg Dominik CumhuriyetiDüzenle

Flag of Ecuador.svg EkvadorDüzenle

Flag of Indonesia.svg EndonezyaDüzenle

Flag of Armenia.svg ErmenistanDüzenle

Revan

Flag of Eritrea.svg EritreDüzenle

Flag of Estonia.svg EstonyaDüzenle

Flag of Ethiopia.svg EtiyopyaDüzenle

Flag of Morocco.svg FasDüzenle

Flag of Philippines.svg FilipinlerDüzenle

Flag of Palestine.svg FilistinDüzenle

Flag of Finland.svg FinlandiyaDüzenle

Helsinki

Espoo

Tampere

Turku

Diğer

Flag of France.svg FransaDüzenle

Grenoble

Île de France (Paris dışında)

Lyon

Paris

Strasbourg

Diğer

Flag of South Africa.svg Güney AfrikaDüzenle

Kapstadt

Pretoria

Diğer

Flag of South Korea.svg Güney KoreDüzenle

Seul

Diğer

Flag of Croatia.svg HırvatistanDüzenle

Zagreb

Diğer

Flag of India.svg HindistanDüzenle

Flag of Netherlands.svg HollandaDüzenle

Amsterdam

Groningen

Lahey

Leiden

Rotterdam

Utrecht

Diğer

Flag of Iraq.svg IrakDüzenle

Flag of Iran.svg İranDüzenle

İsfahan

Kaşan

Şiraz

Tahran

Tebriz

Diğer

Flag of Ireland.svg İrlandaDüzenle

Flag of Spain.svg İspanyaDüzenle

Barselona ve Katalonya

Bilbao

Madrid

Sevilla

Valencia

Flag of Israel.svg İsrailDüzenle

Hayfa

Kudüs

Tel Aviv

Diğer

Flag of Sweden.svg İsveçDüzenle

Göteborg

Stockholm

Diğer

Flag of Switzerland.svg İsviçreDüzenle

Basel

Bern

Cenevre

Zürih

Diğer

Flag of Italy.svg İtalyaDüzenle

Villa Medici
Palazzo dei Normanni
Palazzo della Consulta
Certosa di Pavia
Sacra di San Michele

Bologna ve Emilia-Romagna

Cenova

Floransa ve Toskana

Milano

Napoli

Roma ve Lazio

Torino

Venedik

Castello dell'Imperatore
Centro per l'arte contemporanea Luigi Pecci
Castello del Buonconsiglio

Diğer

Flag of Iceland.svg İzlandaDüzenle

Flag of Japan.svg JaponyaDüzenle

Chūbu

Chūgoku

Hokkaido

Kansai

Kantoo (Tokyo dışında)

Kyushu

Okinawa

Shikoku

Tohoku

Tokyo

Flag of Cambodia.svg KamboçyaDüzenle

Flag of Canada.svg KanadaDüzenle

Flag of Qatar.svg KatarDüzenle

Flag of Kazakhstan.svg KazakistanDüzenle

Flag of Kyrgyzstan.svg KırgızistanDüzenle

Flag of Colombia.svg KolombiyaDüzenle

Flag of Costa Rica.svg Kosta RikaDüzenle

Flag of Kuwait.svg KuveytDüzenle

Flag of North Korea.svg Kuzey KoreDüzenle

Flag of North Macedonia.svg Kuzey MakedonyaDüzenle

Flag of Cuba.svg KübaDüzenle

Flag of Laos.svg LaosDüzenle

Flag of Latvia.svg LetonyaDüzenle

Flag of Libya.svg LibyaDüzenle

Flag of Liechtenstein.svg LihtenştaynDüzenle

Flag of Lithuania.svg LitvanyaDüzenle

Flag of Lebanon.svg LübnanDüzenle

Flag of Luxembourg.svg LüksemburgDüzenle

Flag of Hungary.svg MacaristanDüzenle

Flag of Madagascar.svg MadagaskarDüzenle

Flag of Malaysia.svg MalezyaDüzenle

Flag of Mali.svg MaliDüzenle

Flag of Malta.svg MaltaDüzenle

Flag of Mexico.svg MeksikaDüzenle

Meksiko

Diğer

Flag of Egypt.svg MısırDüzenle

İskenderiye

Kahire

Diğer

Flag of Mongolia.svg MoğolistanDüzenle

Flag of Moldova.svg MoldovaDüzenle

Flag of Myanmar.svg MyanmarDüzenle

Flag of Namibia.svg NamibyaDüzenle

Flag of Nepal.svg NepalDüzenle

Flag of Norway.svg NorveçDüzenle

Bergen ve Hordaland

Kristiansand ve Vest-Agder

Lillehammer ve Oppland

Lotofen ve Nordland

Oslo

Stavanger ve Rogaland

Svalbard

Tromsø ve Troms

Trondheim ve Sør-Trøndelag

Diğer

Flag of Uzbekistan.svg ÖzbekistanDüzenle

Flag of Pakistan.svg PakistanDüzenle

Flag of Paraguay.svg ParaguayDüzenle

Flag of Peru.svg PeruDüzenle

Cusco

Lima

Diğer

Flag of Poland.svg PolonyaDüzenle

Kraków

Varşova

Diğer

Flag of Portugal.svg PortekizDüzenle

Lizbon

Diğer

Flag of Romania.svg RomanyaDüzenle

Flag of Russia.svg RusyaDüzenle

Moskova

Sankt Peterburg

Diğer

Flag of Senegal.svg SenegalDüzenle

Flag of Serbia.svg SırbistanDüzenle

Flag of Singapore.svg SingapurDüzenle

Flag of Slovenia.svg SlovenyaDüzenle

Flag of Sri Lanka.svg Sri LankaDüzenle

Flag of Syria.svg SuriyeDüzenle

Halep

Şam

Diğer

Flag of Saudi Arabia.svg Suudi ArabistanDüzenle

Flag of Chile.svg ŞiliDüzenle

Santiago

Diğer

Flag of Thailand.svg TaylandDüzenle

Flag of Taiwan.svg TayvanDüzenle

Flag of Tunisia.svg TunusDüzenle

Flag of Turkey.svg TürkiyeDüzenle

Flag of Turkmenistan.svg TürkmenistanDüzenle

Flag of Ukraine.svg UkraynaDüzenle

Kiev

Lviv

Diğer

Flag of Oman.svg UmmanDüzenle

Flag of Uruguay.svg UruguayDüzenle

Flag of Jordan.svg ÜrdünDüzenle

Flag of Vietnam.svg VietnamDüzenle

Flag of New Zealand.svg Yeni ZelandaDüzenle

Flag of Greece.svg YunanistanDüzenle

Atina

Selanik

Diğer

KaynakçaDüzenle