Lyndsey Marshal

Lyndsey Marshal (d. 16 Haziran 1978), İngiliz oyuncu.[2][3]

Lyndsey Marshal
Doğum 16 Haziran 1978 (1978-06-16) (42 yaşında)[1]
Manchester, İngiltere
Milliyet İngiliz
Etkin yıllar 2000–günümüz
Ödüller Adaylık: Laurence Olivier Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
2002 The Boston Marriage

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Marshal 16 Haziran 1978'de Manchester, İngiltere'de doğdu.[4][5] En aşina performansları arasında 2002 yapımı yan rollerden birinde yer aldığı sinema filmi The Hours, Kleopatra rolünü canlandırdığı on HBO kanalı dizisi Roma, ve Leydi Sarah Hill rolünü canlandırdığı BBC kanalı yapımı olan durum-drama türünde dizi Garrow's Law sayılabilir.[6] Yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında sinema filmleri; The Hours (2002), Hereafter (2010), ve Trespass Against Us (2016), ile telrevizyon dizileri; Rome (2005) ve Garrow's Law (2009) vb. sayılabilir.[7][8]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 2002: The Hours
  • 2005: Festival
  • 2008: 1234
  • 2010: Hereafter
  • 2012: In the Dark Half
  • 2016: Trespass Against Us

Televizyon dizileriDüzenle

  • 2005: Rome
  • 2009: Garrow's Law

Televizyon filmleriDüzenle

  • 2003: The Young Visiters
  • 2007: Green
  • 2008: Kiss of Death
  • 2009: A Short Stay in Switzerland

Video filmlerDüzenle

  • 2007: Rome Season 2: Antony & Cleopatra
  • 2009: Julie Walters: 'Anne Wasn't a Victim'
  • 2014: Jimmy Baker's Audition - That Day We Sang: Preview - BBC Two

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kennedy, Hannah (13 Aralık 2004), "20 Questions with ... Lyndsey Marshal", What's on Stage, 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 5 Mart 2020 
  2. ^ "20 Questions With ... Lyndsey Marshal – Sleeping Beauty at Barbican Centre – London – Interviews – Whatsonstage.com". 24 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2020. 
  3. ^ Lyndsey Marshal | Royal Welsh College of Music & Drama
  4. ^ Daniel Beitler (14 Aralık 2016). "IFFAM – Jury Announces Winners, Festival Closes". Macau Daily Times. Erişim tarihi: 24 Aralık 2016. 
  5. ^ Barnett, Laura (26 Ocak 2011). "Lyndsey Marshal: 'Clint? Such a sweet man'". The Guardian. 8 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2011. 
  6. ^ Hytner, Nicholas (15 Şubat 2007), National Theatre Plans for 2007, 7 October 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 March 2007 
  7. ^ Coveney, Michael (24 Nisan 2013). "Othello". The Stage. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2013. 
  8. ^ Alfred Hickling (29 Ekim 2015). "The Oresteia review – gripping Aeschylus in a hellish beach resort". The Guardian. Erişim tarihi: 24 Aralık 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle