Luminiţa Gheorghiu

Luminiţa Gheorghiu (d. 1 Eylül 1949; Bükreş) ,Ünlü Rumen aktris. 1972'de oyunculuğa başladı. 1973-1973 ve 2003'te tiyatro oyunlarında rol almış daha sonra 1987'de Tv ve sinema filmlerinde yer almıştır.

Luminiţa Gheorghius yer aldığı bazı Tv ve sinema yapımları arasında ise; Catrina, Moromeţii ,Der Tod des Herrn Lăzărescu sayılabilir.

Cannes'ta gösterilen rol aldığı 2006 yapımı Der Tod des Herrn Lăzărescu ve Belin Film Festivalin'de gösterimi yapılan 2013 yapımı Child's Pose adlı filmlerle ödül kazanmıştır.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1987: Moromeţii
  • 1991: Drumul câinilor
  • 1992: Rămânerea
  • 1993: Trahir
  • 1993: Priveşte înainte cu mânie
  • 1995: Stare de fapt
  • 1996: Prea târziu
  • 1998: Train de vie
  • 2000: Cod necunoscut
  • 2001: Marfa şi bani
  • 2001: Ungewünscht Detektiv
  • 2001: Familienkonserven
  • 2003: Maria
  • 2003: Vreme de restrişte
  • 2004: Sex Traffic
  • 2005: Moartea domnului Lăzărescu
  • 2005: Bucureşti-Berlin
  • 2006: Lombarzilor 8
  • 2006: A fost sau n-a fost?
  • 2007: Interior. Scară de bloc
  • 2007: 4 Iuni, 3 săptămâni şi 2 zile
  • 2008: Das gelbe lachende Gesicht
  • 2008: Nunta mută
  • 2009: Sunt o babă comunistă
  • 2009: Francesca
  • 2010: Das Foto
  • 2010: Trennung
  • 2010: Aurora
  • 2012: După dealuri
  • 2012: Merida-Legende der Highlands
  • 2013: Poziţia copilului
  • 2015: Aferim!

Dış bağlantılarDüzenle