Luis Alcoriza

Luis Alcoriza de la Vega (5 Eylül 1918 – 3 Aralık 1992) saygın bir Meksikalı senarist, film yönetmeni ve oyuncuydu.

Luis Alcoriza
Dosya:Luis Alcoriza.jpg
Doğum 5 Eylül 1918(1918-09-05)
İspanya Badajoz, Extremadura, İspanya
Ölüm 3 Aralık 1992 (74 yaşında)
Meksika Cuernavaca, Morelos, Meksika
Etkin yıllar 1940–1989
Evlilik Janet Alcoriza

Alcoriza İspanya'da doğdu ve İspanya İç Savaşı nedeniyle sürgüne gönderildi ve 1940'tan itibaren Meksika'ya yerleşti. 1962 filmi Tlayucan, En İyi Yabancı Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.[1] 1987 yapımı Life Is Most Important filmi 15. Moskova Uluslararası Film Festivali'ne girdi.[2]

FilmografiDüzenle

Senaryo yazarıDüzenle

  • 1946 : El ahijado de la muerte
  • 1947 : Una extraña mujer
  • 1948 : Nocturno de amor
  • 1948 : Enrédate y verás
  • 1948 : Flor de caña
  • 1949 : Negra consentida
  • 1949 : Los amores de una viuda
  • 1949 : El gran calavera
  • 1949 : Un cuerpo de mujer
  • 1950 : Tú, solo tú
  • 1950 : La liga de las muchachas
  • 1950 : Hipólito el de Santa
  • 1950 : Mala hembra
  • 1950 : Si me viera don Porfirio
  • 1950 : Huellas del pasado
  • 1950 : Los olvidados
  • 1951 : La hija del engaño
  • 1951 : Los enredos de una gallega
  • 1951 : Canasta uruguaya
  • 1951 : Anillo de compromiso
  • 1952 : Hambre nuestra de cada día
  • 1952 : Carne de presidio
  • 1953 : El Bruto
  • 1953 : No te ofendas, Beatriz
  • 1953 : Él
  • 1953 : The Island of Women
  • 1954 : La ilusión viaja en tranvía
  • 1954 : La visita que no tocó el timbre
  • 1954 : Sombra verde
  • 1955 : ...Y mañana serán mujeres
  • 1955 : La vida no vale nada
  • 1955 : El río y la muerte
  • 1956 : The King of Mexico
  • 1956 : El inocente
  • 1956 : La muerte en este jardín
  • 1957 : Morir de pie
  • 1958 : A media luz los tres
  • 1958 : Escuela de rateros
  • 1959 : El cariñoso
  • 1959 : El hombre de alazán
  • 1959 : La Fièvre Monte à El Pao
  • 1959 : El toro negro
  • 1960 : Los jóvenes
  • 1961 : Guantes de oro
  • 1961 : ¡Suicídate, mi amor!
  • 1962 : El ángel exterminador (L'Ange exterminateur)
  • 1962 : Tlayucan
  • 1963 : Tiburoneros
  • 1963 : Safo'63
  • 1965 : El gángster
  • 1964 : Tarahumara (Cada vez más lejos) (Toujour plus loins)
  • 1966 : Divertimento: Juego peligroso (Jôgo perigroso)
  • 1968 : La puerta y La mujer del carnicero
  • 1968 : Romeo contra Julieta
  • 1969 : Persíguelas y alcanzalas
  • 1970 : Pancho Tequila
  • 1970 : El oficio más antiguo del mundo
  • 1970 : Paraíso
  • 1971 : La chamuscada
  • 1972 : Mecánica nacional
  • 1974 : El muro del silencio
  • 1975 : Presagio
  • 1975 : Las fuerzas vivas
  • 1979 : En la trampa
  • 1981 : Semana santa en Acapulco
  • 1982 : Tac-tac (Han violado a una mujer)
  • 1983 : El amor es un juego extraño
  • 1987 : Lo que importa es vivir
  • 1988 : Viacrucis nacional (Día de difuntos)
  • 1990 : La sombra del ciprés es alargada
  • 1994 : 7000 días juntos
  • 1996 : Pesadilla para un rico

YönetmenDüzenle

  • 1961 : Los jóvenes
  • 1962 : Tlayucan
  • 1963 : Tiburoneros
  • 1964 : Am y sexo
  • 1965 : El gángster
  • 1965 : Tarahumara (cada vez daha çok lejos)
  • 1967 : Juego peligroso
  • 1968 : La puerta y la mujer del carnicero
  • 1970 : El oficio daha çok antiguo del mundo
  • 1970 : Paraíso
  • 1972 : Mecánica nacional
  • 1974 : El muro del silencio
  • 1974 : Fe, esperanza y caridad
  • 1975 : Presagio
  • 1975 : Las fuerzas vivas
  • 1980 : Bir paso de cojo
  • 1981 : Semana santa en Acapulco
  • 1982 : Tac-tac
  • 1983 : El amor es un juego extraño
  • 1985 : Terör ve zenciler
  • 1987 : Lo que importa es vivir
  • 1988 : Día de muertos
  • 1990 : La sombra del ciprés es alargada

AktörDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The 35th Academy Awards (1963) Nominees and Winners". oscars.org. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2011. 
  2. ^ "15th Moscow International Film Festival (1987)". MIFF. 16 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2013.