Lionel Abelanski

Lionel Abelanski (d. 22 Ekim 1964), Fransız oyuncudur.

Lionel Abelanski
Lionel Abelanski.JPG
Haziran 2008’de Abelanski
Doğum 22 Ekim 1964 (1964-10-22) (58 yaşında)
Paris, Fransa
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1989-günümüz

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Abelanski Fransa, Paris'te doğdu. 1989'dan itibaren televizyon ve sinema rollerinde rol aldı. 1999'da Hayat Treni (1998) filmiyle En Çok Umut Vadeden Erkek Oyuncu César Ödülü'ne aday gösterildi.[1]

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol Yönetmen Notlar
1989 Mama, There's A Man in Your Bed Hasta adam Coline Serreau
1993 Méprises multiples Christian Charmetant Kısa
La Classe américaine Dublajlı ses Michel Hazanavicius & Dominique Mézerette TV Filmi
1995 Douce France Satıcı Malik Chibane
Le futur Dominique Farrugia Kısa
Tango, mambo et cha-cha-cha Jérôme Richon Françoise Decaux-Thomelet TV Filmi
1996 A Saturday on Earth Michel Diane Bertrand
Delphine 1, Yvan 0 Thierry Dominique Farrugia
Coup de vice The Israeli Patrick Levy
Coeur de cible Street Man Laurent Heynemann TV Filmi
1997 Didier Charlie Abitbol Alain Chabat
La femme du cosmonaute Yves Jacques Monnet
I Got a Woman Fred Yvan Attal Kısa
La méthode Olivier Thomas Béguin Kısa
Combats de femme Marcel Nicolas Cuche Dizi (1 Bölüm)
1998 Train of Life Shlomo Radu Mihăileanu Aday gösterildi - En Çok Umut Vadeden Erkek Oyuncu César Ödülü
1999 Les parasites Mathias Philippe de Chauveron
Mes amis Christophe Michel Hazanavicius
Trafic d'influence Serge Dominique Farrugia
Le voyage à Paris Işıklı gezgin Marc-Henri Dufresne
Accidents Pascal Laëthier Kısa
2000 Nationale 7 Roland Jean-Pierre Sinapi
En attendant Batman Serge Hazanavicius Kısa
Contre la montre Antoine Jean-Pierre Sinapi TV Filmi
2001 Belphegor, Phantom of the Louvre Simonnet Jean-Paul Salomé
My Wife Is an Actress Georges Yvan Attal
2002 Varsovie-Paris Idit Cebula Kısa
Ces jours heureux Jean-François Bichavent Olivier Nakache & Éric Toledano Kısa
2001-03 Caméra Café Various Francis Duquet Dizi (3 Bölüm)
2003 Mais qui a tué Pamela Rose ? Thomas Filbee Éric Lartigau
Bienvenue au gîte Philippe Claude Duty
La beuze Perez François Desagnat & Thomas Sorriaux
Scotch Max Julien Rambaldi Kısa
La calvitude Benoit Julien Weill Kısa
Spartacus Güvenlik şefi Virginie Lovisone Kısa
Toute une histoire 40 yaşında bir erkek Jean Rousselot Kısa
Le gang des poupées Julien Philomène Esposito TV Filmi
Le grand plongeoir Pierre-Yves Corto Tristan Carné TV Mini Dizisi
2004 Narco Süpermarket yöneticisi Tristan Aurouet & Gilles Lellouche
Le grand rôle Simon Laufer Steve Suissa
Double zéro System D Gérard Pirès
Un petit jeu sans conséquence Patrick Bernard Rapp
Tout le plaisir est pour moi Oscar Isabelle Broué
Casablanca Driver Georges Devulf Maurice Barthélémy
Alive José Frédéric Berthe
La nourrice Valentin Renaud Bertrand TV Filmi
Maigret Martin Claudio Tonetti Dizi (1 Bölüm)
Le Camarguais Jean-Jean William Gotesman Dizi (1 Bölüm)
2005 Not Here to Be Loved Thierry Stéphane Brizé
Let's Be Friends Daniel Olivier Nakache & Éric Toledano
Cavalcade Handica Sellor Steve Suissa
Itinéraires Master Campion Christophe Otzenberger
Mes voeux les plus sincères Laurent Arnaud Cassand Kısa
Les femmes d'abord Hamor Peter Kassovitz TV Filmi
Riquet Berthelot Bertrand Arthuys TV Filmi
L'homme qui voulait passer à la télé Buffy / Thierry Mulet Amar Arhab & Fabrice Michelin TV Filmi
La famille Zappon Marco Amar Arhab & Fabrice Michelin TV Filmi
2006 Poltergay Salopette Éric Lavaine
Those Happy Days Trenin şoförü Olivier Nakache & Éric Toledano
Une histoire de pieds Eric David & Stéphane Foenkinos Kısa
Vive la bombe! Jeolog Jean-Pierre Sinapi TV Filmi
2007 Atonement Fransız Joe Wright
Zone libre Simon Christophe Malavoy
Les yeux bandés Denis Thomas Lilti
Je déteste les enfants des autres Fred Anne Fassio
Le secret de Salomon Adam Goldman David Charhon Kısa
La plus belle fille du monde Stephane Couston Kısa
La belle et le sauvage Berthelot Bertrand Arthuys TV Filmi
2008 Sagan Bernard Frank Diane Kurys
15 ans et demi Guy François Desagnat & Thomas Sorriaux
Le syndrome de Jerusalem Jonas Stéphane Bélaïsch & Emmanuel Naccache
Palizzi Serge Hazanavicius Dizi (2 Bölüm)
Nos enfants chéris Arnaud / Hervé Benoît Cohen Dizi (3 Bölüm)
2009 Le Concert Jean-Paul Carrère Radu Mihăileanu
Tellement proches Charly Olivier Nakache & Éric Toledano
Safari Benoit Olivier Baroux
Ticket gagnant Benoît Vautrin Julien Weill TV Filmi
2010 Protéger & servir Monitor shot Éric Lavaine
Imogène McCarthery Aneurin Archaft Alexandre Charlot & Franck Magnier
A Distant Neighborhood Godin Sam Garbarski
Un peu d'écume Alain Vernet Christel Delahaye Kısa
Son souffle contre mon épaule Emmanuel & Gautier About Kısa
Mademoiselle Drot Hervé Chambart-Martin Christian Carter & Christian Faure TV Filmi
Au bas de l'échelle Gilou Arnauld Mercadier TV Filmi
2011 Beur sur la ville Sınav görevlisi Djamel Bensalah
Mais y va où le monde ? The factor Serge Papagalli
L'art de séduire Julien Guy Mazarguil
2012 The Players Seminer yöneticisi Michel Hazanavicius
On the Other Side of the Tracks Daniel Cardinet David Charhon
La banda Picasso Max Jacob Fernando Colomo
Mais qui a re-tué Pamela Rose ? Kad Merad & Olivier Baroux
Rue Mandar Serge Idit Cebula
Mon canard Denis Vincent Fouquet & Emmanuelle Michelet Kısa
L'effet coccinelle Nouriel Malka & Jérôme Sau Kısa
À dix minutes des naturistes Michel Stéphane Clavier TV Filmi
2013 Kidon Eric Emmanuel Naccache
Boule & Bill Okul müdürü Alexandre Charlot & Franck Magnier
À la française Édouard Baer TV Filmi
Myster Mocky présente Jean-Pierre Mocky Dizi (1 Bölüm)
2014 Magic in the Moonlight Doktor Woody Allen
Nicholas on Holiday Mimar Laurent Tirard
Barbecue Laurent Éric Lavaine
Tu es si jolie ce soir Doktor Jean-Pierre Mocky
Au nom des fils Pierre Chasseuil Christian Faure TV Filmi
La loi Antoine Veil Christian Faure (3) TV Filmi
2015 Je compte sur vous Lefèvre Pascal Elbé
Une chance de trop Louis Barthel François Velle TV Mini Dizisi
Scènes de ménages Miguel Francis Duquet Dizi (1 Bölüm)
Ma pire angoisse Birlik Konseyi Başkanı Vladimir Rodionov Dizi (1 Bölüm)
2016 The First, the Last Depodaki adam Bouli Lanners
Quenottes Dad Gil Pinheiro & Pascal Thiebaux Kısa
Blanc sur la comète Marc Christophe Sailly Kısa
La Fin du Monde Julien Josselin & Valentin Vincent Kısa
Du Vent dans les Branches de Sassafras Eye of Perdrix / Eye of Lynx Emmanuel Murat TV Filmi
Open at Night Lolo Édouard Baer
Fais pas ci, fais pas ça Jinekolog Philippe Lefebvre Dizi (1 Bölüm)
2017 Sous le même toit Dominique Farrugia
Blockbuster Simon July Hygreck

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Vandel, Philippe (28 Şubat 2017). "Lionel Abelanski : "J'aurai adoré être chanteur de rock"". franceinfo (Fransızca). 10 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle