Barton Lee Hazlewood (9 Temmuz 1929 - 4 Ağustos 2007), 1950'lerin sonlarında gitarist Duane Eddy ve 1960'larda şarkıcı Nancy Sinatra ile yaptığı çalışmalarla tanınan bir Amerikan country ve pop şarkıcısı, söz yazarı ve plak yapımcısıydı[1].

Lee Hazlewood
1968 yılında Lee Hazlewood
DoğumBarton Lee Hazlewood
9 Temmuz 1929 Mannford, Oklahoma, ABD
Ölüm4 Ağustos 2007 (82 yaşında)
Henderson, Nevada, ABD
Ölüm sebebiTerminal dönem böbrek kanseri
VatandaşlıkAmerika Birleşik Devletleri
MeslekŞarkıcı, Müzik bestecisi, Söz yazarı
Etkin yıllar1960 -2006
Tanınma nedeniCountry müzikler ve pop şarkılar

Hazlewood, müzik kariyeri boyunca çeşitli tarzları denemiş ve birçok sanatçıyla çalışmıştır. Hazlewood, özellikle 1960'ların country ve pop müzik sahnesinde etkili olmuştur. 1960'ların başında, Nancy Sinatra ile birlikte çalışarak büyük bir başarı elde etti. İkili, "These Boots Are Made for Walkin" gibi popüler şarkıları seslendirdi. Hazlewood, ayrıca kendi şarkılarını ve albümlerini de yayınladı. En ünlü albümleri arasında "Cowboy in Sweden" ve "Requiem for an Almost Lady" yer alır[2].

Hazlewood, şarkı sözleri ve müzik prodüksiyonu alanında birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca, Elvis Presley, Frank Sinatra, Dean Martin, Duane Eddy ve Gram Parsons gibi ünlü sanatçılarla çalışmıştır. Hazlewood'un müzik tarzı, country, pop, rock and roll ve psikedelik müziğin bir karışımıdır ve özellikle karanlık, ironik ve mizahi sözleriyle tanınmaktadır.

Diskografi Değiştir

  • 1963 – Trouble is a Lonesome Town
  • 1964 – The N.S.V.I.P.'s
  • 1965 – Friday's Child
  • 1966 – The Very Special World of Lee Hazlewood
  • 1967 – Lee Hazlewoodism: Its Cause and Cure
  • 1968 – Nancy & Lee – a collaboration with Nancy Sinatra
  • 1968 – Something Special
  • 1968 – Love and Other Crimes
  • 1969 – The Cowboy and the Lady – a collaboration with Ann-Margret.
  • 1969 – Forty
  • 1970 – Cowboy in Sweden – two songs are on Forty, and one on Love and Other Crimes
  • 1971 – Requiem for an Almost Lady
  • 1971 – Nancy & Lee Again/Nancy & Lee - Did You Ever? – a collaboration with Nancy Sinatra
  • 1972 – 13
  • 1973 – I'll Be Your Baby Tonight
  • 1973 – Poet, Fool or Bum
  • 1974 – The Stockholm Kid Live at Berns
  • 1975 – A House Safe for Tigers
  • 1976 – 20th Century Lee
  • 1977 – Movin' On
  • 1977 – Back on the Street Again
  • 1993 – Gypsies & Indians – a collaboration with Anna Hanski
  • 1999 – Farmisht, Flatulence, Origami, ARF!!! & Me...
  • 2002 – For Every Solution There's a Problem
  • 2004 – Nancy & Lee 3 – a collaboration with Nancy Sinatra
  • 2006 – Cake or Death

Kaynakça Değiştir

  1. ^ "Lee Hazlewood | Biography & History". AllMusic (İngilizce). 6 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2021. 
  2. ^ "Lee Hazlewood: A Singer, a Producer and a Songwriter" (İngilizce). 9 Temmuz 2018. 23 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2023.