Ana menüyü aç
Neornithes 
 Paleognathae 

Struthioniformes




Rheiformes



Tinamiformes




Casuariiformes



Apterygiformes





 Neognathae 

Neoaves


 Galloanserae 

Anseriformes



Galliformes





Neoaves 
 Mirandornithes 

Podicipediformes



Phoenicopteriformes




Phaethontiformes



Pteroclidiformes



Mesitornithiformes



Columbiformes



Eurypygiformes


 Cypselomorphae 

Caprimulgiformes




Apodiformes



Aegotheliformes





Opisthocomiformes




Gruiformes



Cuculiformes



Musophagiformes



Aequornithes





Charadriiformes



"Higher Landbirds"




Aequornithes 

Gaviiformes





Sphenisciformes



Procellariiformes





Ciconiiformes




Suliformes



Pelecaniformes






"Higher Landbirds

Accipitriformes



Strigiformes



Coliiformes




Leptosomatiformes



Trogoniformes


 Picocoraciae 

Bucerotiformes




Coraciiformes



Piciformes






Cariamiformes


 Eufalconimorphae 

Falconiformes


 Psittacopasserae 

Psittaciformes



Passeriformes





Yaşayan kuş takımlarının ve familyalarının listesidir.

PaleognathaeDüzenle

StruthioniformesDüzenle

Afrika ve Avustralya; 2 tür.

RheiformesDüzenle

Güney Amerika, 2 tür.

TinamiformesDüzenle

Güney Amerika, 45 tür.

CasuariiformesDüzenle

Avustralya, 4 tür.

ApterygiformesDüzenle

Avustralya, 5 tür.

NeognathaeDüzenle

AnseriformesDüzenle

Dünya çapında; 150 tür.

GalliformesDüzenle

Dünya çapında; 250 tür.

PodicipediformesDüzenle

Dünya çapında; 19 tür; bazen Phoenicopteriformes ile gruplandırılmış.

PhoenicopteriformesDüzenle

Dünya çapında; 6 tür.

MesitornithiformesDüzenle

Madagaskar, Neotropics, Yeni Kaledonya, 5 tür.

PteroclidiformesDüzenle

Afrika, Avrupa, Asya, 16 tür, bazen Columbiformes ile gruplandırılmış.

ColumbiformesDüzenle

Dünya çapında; 300 tür.

PhaethontiformesDüzenle

Oceanic; 3 tür.

CaprimulgiformesDüzenle

Dünya çapında; 90 tür.

ApodiformesDüzenle

Dünya çapında; 400 tür.

AegotheliformesDüzenle

Okyanusya, 10 tür, bazen Apodiformes ile gruplandırılmış.

CuculiformesDüzenle

Dünya çapında; 126 tür.

OpisthocomiformesDüzenle

Güney Amerika, 1 tür.

MusophagiformesDüzenle

Afrika; 23 tür.

GruiformesDüzenle

Dünya çapında; 191 tür.

GaviiformesDüzenle

Kuzey Amerika, Avrasya, 5 tür.

SphenisciformesDüzenle

Antarktika ve Güney sular; 17 tür.

ProcellariiformesDüzenle

Pan-okyanus; 120 tür.

CiconiiformesDüzenle

Dünya çapında; 19 tür.

PelecaniformesDüzenle

Dünya çapında; 108 tür.

SuliformesDüzenle

Dünya çapında; 59 tür.

CharadriiformesDüzenle

Dünya çapında; 350 tür

AccipitriformesDüzenle

Dünya çapında; 200 tür.

StrigiformesDüzenle

Dünya çapında; 130 tür.

ColiiformesDüzenle

Sahra-altı Afrika'da; 6 tür.

TrogoniformesDüzenle

Sahra-altı Afrika, Amerika, Asya, 35 tür.

CoraciiformesDüzenle

Dünya çapında; 144 tür.

BucerotiformesDüzenle

Eski Dünya, Yeni Gine, 64 tür.

LeptosomatiformesDüzenle

Madagaskar, 1 tür.

PiciformesDüzenle

Avustralya dışında dünya çapında; 400 tür.

FalconiformesDüzenle

Dünya çapında; 60 tür.

CariamiformesDüzenle

Güney Amerika, 2 tür.

PsittaciformesDüzenle

Pan-tropikal, güney ılıman bölgelerde; 330 tür.

PasseriformesDüzenle

Dünya çapında; 5000 tür.

Ayrıca bakınızDüzenle