Kristaq Dhamo

Arnavut aktör, yönetmen

Kristaq Dhamo (d. 20 Nisan 1933 Fier, Arnavutluk - ö. 14 Ağustos 2022) bir Arnavut aktör ve film yönetmeni.[1] Arnavutluk Halk Sanatçısı madalyasıyla ödüllendirildi.[kaynak belirtilmeli] 1958 filmi Tana, 1. Moskova Uluslararası Film Festivali'ne girdi.[2]

14 Ağustos 2022 tarihinde 89 yaşında hayatını kaybetti.[3]

FilmografiDüzenle

AktörDüzenle

  • Botë e padukshme (1987)
  • Vendimi (1984)
  • Qortimet e vjeshtës (1982)
  • Brazdat (1973)
  • Mëngjeze lufte (1971)
  • Miqësi revolucionare (1967)
  • Ata nuk vdesin (1966)
  • Vitet e para (1965)
  • Detyrë e posaçme (1963)
  • Ansambli i këngëve dhe valleve (1960)
  • Fortuna (1959)
  • Ne u dashuruam me Shqipërinë (1959)
  • Tana (1958)

YönetmenDüzenle

  • Botë e padukshme (1987)
  • Qortimet e vjeshtës (1982)
  • Nga mesi i errësirës (1978)
  • Vitet e para (1965)
  • Ansambli i këngëve dhe valleve (1960)
  • Tana (1958)-ilk Arnavut uzun film

KaynakçaDüzenle

  1. ^ dan IMDB
  2. ^ "1st Moscow International Film Festival (1959)". MIFF. 16 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  3. ^ "Lamtumirë kineastit Dhamo, shuhet në SHBA 'babai' i filmit të parë! Nga meraku i tij për 'Tanën' e restauruar, te mesazhi për të mos u vënë kryq filmave shqiptarë" (Arnavutça). 17 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2022.