Katherine DeMille

Katherine Lester DeMille (29 Haziran 1911, Vancouver - 27 Nisan 1995, Tucson, Arizona, ABD.), Kanada doğumlu Amerikalı aktris.[2][3][4]

Katherine DeMille
Katherine DeMille on the cover of Cinegraf.jpg
DeMille 1936'da Cinegraf, kapağında
Doğum Katherine Paula Lester
29 Haziran 1911(1911-06-29)
Vancouver, Britanya Kolumbiyası, Kanada
Ölüm 27 Nisan 1995 (83 yaşında)
Tucson, Arizona, ABD.
Defin yeri Hollywood Forever Mezarlığı[1]
Milliyet Kanadalı-Amerikalı
Diğer ad(lar)ı Katherine Lester DeMille
Katherine DeMille Quinn
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1930–1956
Evlilik
Anthony Quinn
(e. 1937; b. 1965)
Çocuk(lar) 5
Akraba(lar)


Edward Gabriel Lester,
Cecile Bianca Bertha Colani
Cecil B. DeMille,
Constance Adams DeMille

Henry C. de Mille (dedesi)
Beatrice deMille (büyük annesi)
Richard de Mille (erkek kardeşi)
William C. deMille (amcası)
Agnes de Mille (kuzeni)
Katherine de Mille

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

DeMille 29 Haziran 1911'de Vancouver, Kanada'da doğdu. 1930'da başladığı oyunculuk kariyerini ağırlıklı olarak sinema filmleriyle 1956 yılına kadar sürdürdü.[5] Yer aldığı yapımlar arasında; The Black Room (1935), The Crusades (1935), Unconquered (1947) ve Black Gold (1947) vb. sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

DeMille 27 Nisan 1995'te Tucson, Arizona'da 83 yaşında vefat etti.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1935: The Black Room
  • 1935: The Crusades
  • 1935: All the King's Horses
  • 1936: Drift Fence
  • 1936: Sky Parade
  • 1937: The Californian
  • 1937: Charlie Chan at the Olympics
  • 1937: Under Suspicion
  • 1939: Trapped in the Sky
  • 1940: Dark Streets of Cairo
  • 1947: Unconquered
  • 1947: Black Gold
  • 1949: The Judge

KaynakçaDüzenle

  1. ^ https://books.google.com/books?id=7-DgDAAAQBAJ&pg=PA608...
  2. ^ "Little Princess of Hollywood's Royal Family". The Mail. 5 Eylül 1936. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2019. 
  3. ^ "Item: LESTER, EDWARD GABRIEL ()". Library and Archives Canada. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2019. 
  4. ^ Memorials of Rugbeians who fell in the Great War, Volume 5. Rugby School. 1919. 
  5. ^ "Mary Alden "Mother" Again". The Evening News. Pennsylvania, Harrisburg. 8 Mayıs 1922. s. 14. Erişim tarihi: 16 Haziran 2016Newspapers.com vasıtasıyla.   

Dış bağlantılarDüzenle