Ana menüyü aç

Karabükspor sezonları listesi

Karabükspor sezonları listesi, Türk futbol kulübü Kardemir Karabükspor'un profesyonelliğe geçtiği 1969 yılından, günümüze kadarki lig, Avrupa kupaları ve ulusal kupalardaki sezonlarının listesini içermektedir. Kulüp, 1969'te Karabük'ün iki amatör takımı olan Karabük Gençlik Spor ve Demir Çelik Gençlik Spor birleşmesi sonucunda profesyonelliğe merhaba demiştir.

Aşağıdaki listede kulübün her sezonu için katıldığı turnuvada elde ettiği dereceler ve takımın en golcü oyuncuları belirtilmiştir. Koyu yazılan oyuncular, aynı zamanda ligde de gol kralı olmuştur.

SezonlarDüzenle

Profesyonellik öncesiDüzenle

Kulübün, resmî kuruluş yılı olan 1969'ten önce de var olduğu ve futbol organizasyonlarında yer aldığı bilinmekte fakat bu konu hakkında detaylı bilgiler bulunmamaktadır.

Profesyonellik sonrasıDüzenle

Sezon Lig[1] Türkiye
Kupası
[2]
Gençlik ve Spor
Bakanlığı Kupası
[3]
Avrupa Gol kralı[4]
Lig O G B M A Y P Pz Oyuncu Gol
1984-85 2. Lig 32 10 9 13 24 33 29 10. 1. Tur Muharrem Karaman 10
1985-86 2. Lig 34 11 10 13 31 41 32 14. 3. Tur Muharrem Karaman 7
1986-87 2. Lig 34 11 9 14 43 48 31 10. 2. Tur
1987-88 2. Lig 32 13 11 8 42 32 50 4.
1988-89 2. Lig 34 13 10 11 35 33 49 7. 1. Tur Bünyamin 10
1989-90 2. Lig 32 11 11 10 32 30 44 7. 1. Tur Bünyamin 8
1990-91 2. Lig 34 10 10 14 28 39 40 14. 1. Tur Mustafa Bankoğlu 10
1991-92 2. Lig 34 14 8 12 34 42 50 5. 1. Tur Tınas Karakaş 9
1992-93 2. Lig 20 12 4 4 37 23 40 2. 1. Tur Ümit İnal 14
18 10 5 3 26 14 35 3. Ümit İnal 7
1993-94 1. Lig 30 7 7 16 35 62 28 14. 6. Tur Ümit İnal 9
1994-95 2. Lig 32 11 9 12 36 38 42 5. 4. Tur Onur Dinçtürk 6
1995-96 2. Lig 18 9 5 4 29 15 32 3. 3. Tur Hasan Vezir 10
1996-97 2. Lig 18 12 3 3 29 13 39 1. 2. Tur Erdoğan Yılmaz 11
1997-98 1. Lig 34 13 5 16 34 50 44 9. 6. Tur Erdoğan Yılmaz 14
1998-99 1. Lig 34 5 8 21 26 64 23 18. 6. Tur Erdoğan Yılmaz 9
1999-00 2. Lig 18 10 5 3 18 31 16 3. 3. Tur Enver Şen 7
2000-01 2. Lig 18 3 2 13 20 38 11 10. 2. Tur Hakan Kayalar 7
2001-02 2. Lig 18 8 6 4 32 18 30 4. Nail Dinçer 12
2002-03 2. Lig 32 9 12 11 36 32 39 11. Hüseyin Ulusal 7
2003-04 2. Lig 32 17 10 5 43 30 61 2. Volkan Kabadayı 10
2004-05 2. Lig 32 14 8 10 45 36 50 7. 2. Tur Önder Dalkıran 6
2005-06 Lig B 18 6 8 4 17 15 26 4. Sinan Közen 6
2006-07 Lig B 18 8 4 6 23 20 28 3. Önder Yılmaz 14
2007-08 Lig B 18 10 4 4 28 12 34 2. Adem Kaya 14
2008-09 BA1L 34 12 13 9 51 48 49 7. 2. Tur Adem Kaya 7
2009-10 BA1L 34 23 8 3 74 28 77 1. 2. Tur Yasin Avcı 19
2010-11 Süper Lig 34 12 8 14 46 53 44 9. Play-off Emmanuel Emenike 14
2011-12 Süper Lig 34 13 5 16 44 56 44 12. Çeyrek Final Florin Cernat 9
2012-13 Süper Lig 34 11 7 16 41 53 40 15. 5. Tur Lomana LuaLua
İlhan Parlak
11
2013-14 Süper Lig 34 13 11 10 33 34 50 7. 5. Tur İlhan Parlak 9
2014-15 Süper Lig 34 7 7 20 44 64 28 16. Son 16 Abdou Traoré 11

AçıklamalarDüzenle

Şampiyon İkinci Üçüncü ya da Play-Off şampiyonu Küme düştü

NotlarDüzenle

  1. ^ Türkiye'deki en üst seviye futbol ligi 1963-64 ile 2000-01 sezonları arasında 1. Lig, 2001-02 sezonundan günümüze kadar ise Süper Lig adını almıştır. İkinci seviye futbol ligi ise 1963-64 ile 2000-01 sezonları arasında 2. Lig, 2006-07 sezonunda Lig A, 2007-08 sezonundan günümüze kadar ise 1. Lig adını almıştır.
  2. ^ Türkiye Kupası ilk olarak 1962-63 sezonunda düzenlendi.
  3. ^ İlk olarak 1970'te düzenlenen turnuvaya 1981'de son verildi.
  4. ^ Yalnızca ligde atılan golleri kapsamaktadır.