Ana menüyü aç

Kapasitelerine göre Avrupa'daki stadyumlar listesi

Vikimedya liste maddesi
Camp Nou 99,786 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük stadyumudur

Avrupa'nın en büyük futbol stadyumları listesi Avrupa kıtası sınırları içerisinde yer alan stadyumları kapsar. Bu listede stadyumlar resmi federasyonlarca belirlenen kapasitelere göre sıralanmışlardır. UEFA'ya göre bulunan ülkelerin Avrupa sınırları içerisinde olmayan stadyumları bu listeye dahil edilmemiştir. Mesela Kafkasya ,Türkiye ve Rusya'nın hem Avrupa hem de Asya kıtasında toprakları vardır. Bu ülkelerin Asya veya diğer kıtalarda bulunan stadyumları bu listede yoktur. Avrupa'nın en büyük stadyumu FC Barcelona tarafından kullanılan Nou Camp'tır. Bu stadyum yaklaşık 99.000 seyirci kapasitelidir. İkinci büyük stadyum ise İngiltere'de inşası tamamlanan Wembley Stadyumu'dur. Londra'da yer alan bu stadyum da yaklaşık 90.000 kişi kapasitelidir. Aşağıdaki listede planlama aşamasında ya da yapım aşamasında yer almayan en az 40.000 koltuk kapasiteli Avrupa'daki tüm stadyumların listesi bulunmaktadır. Kapasitesinin yanı sıra, yer, kullanan kulüp ve stadyumun açılış yılı gibi bilgiler de bu listeye eklenmiştir.

AçıklamaDüzenle

  • İsim: Stadın ülke federasyonlarınca onaylanmış adı
  • Kapasite: Stadın UEFA tarafından onaylanmış koltuk kapasitesi
  • Şehir: Stadın inşa edildiği şehir
  • Ülke: Stadın inşa edildiği ülke
  • Takım: Stadı kullanan kulüp ya da kulüpler
  • Açılış: Stadyumun hizmete girdiği tarih

Mevcut stadyumlarDüzenle

 
Wembley Stadyumu 90.000 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük ikinci stadyumudur.
 
Santiago Bernabéu Stadyumu 81.044 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük altıncı stadyumudur.

En az 25.000 kapasitedeki stadyumlarDüzenle

Stadyum Kapasite Şehir Ülke Ev sahibi Yapım Kategori
Camp Nou 99.354[1] Barselona   İspanya FC Barcelona, Katalonya millî futbol takımı 1957 4 Yıldızlı[2][3]
Wembley Stadyumu 90.000[4] Londra   İngiltere FA, İngiltere millî futbol takımı 2007 4 Yıldızlı
Croke Park 82.300[5] Dublin   irlanda İrlanda Atletizm Federasyonu 1913
Twickenham Stadyumu 82.000[6] Londra   İngiltere Ragbi Futbol Birliği, İngiltere Millî Ragbi Takımı 1909
Fransa Stadyumu 81.338[7] Saint-Denis   Fransa Fransa millî futbol takımı, Fransa Millî Ragbi Takımı, Stade Français*, Racing Métro 92*, 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası, Coupe de France, Coupe de la Ligue finalleri ve Top 14 play-offlarına ev sahipliği yapmıştır. 1998 4 Yıldızlı
Santiago Bernabéu Stadyumu 81.044[8] Madrid   İspanya Real Madrid CF 1947 4 Yıldızlı
Lujniki Stadyumu 81.000[9] Moskova   Rusya 1980 Yaz Olimpiyatları ve 2013 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi, Rusya millî futbol takımı *2018 FIFA Dünya Kupası için yenilenmekte 1956 4 Yıldızlı
Signal Iduna Park
(Westfalenstadion)
80.667[10] Dortmund   Almanya Borussia Dortmund 1974
Giuseppe Meazza Stadyumu
(San Siro)
80.018[11] Milano   İtalya AC Milan, Internazionale 1926 4 Yıldızlı
Londra Olimpiyat Stadyumu 80.000 (sürekli 54.000) Londra   İngiltere 2012 Yaz Olimpiyatları ve 2012 Paralimpik Yaz Oyunları ev sahibi, 2016-17 sezonundan itibaren West Ham United FC 2012
Atatürk Olimpiyat Stadyumu 76.092[12] İstanbul   Türkiye Beşiktaş, Türkiye millî futbol takımı* 2001 4 Yıldızlı
Old Trafford 75.635[13] Manchester   İngiltere Manchester United FC, Ragbi Süper Lig Büyük Final ev sahibi 1910 4 Yıldızlı
Berlin Olimpiyat Stadyumu (Olympiastadion) 74.649[14] Berlin   Almanya 1936 Yaz Olimpiyatları ve 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi. Hertha Berlin 1936 4 Yıldızlı
Milenyum Stadyumu 74.500 Cardiff   Galler Galler Ragbi Birliği 1999 4 Yıldızlı
Olimpiyat Stadyumu 72.698[15] Roma   İtalya 1960 Yaz Olimpiyatları ve 1987 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi, SS Lazio, AS Roma, Geçici olarak İtalya Millî Ragbi Takımı'nın* ev sahibi 1930 4 Yıldızlı
Allianz Arena 71.137[16] Münih   Almanya FC Bayern München, TSV 1860 München 2005 4 Yıldızlı
Millî Olimpiyat Spor Kompleksi 70.050[17] Kiev   Ukrayna Ukrayna millî futbol takımı, FK Dinamo Kyiv, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 1923 4 Yıldızlı
Olimpiyat Stadyumu (Atina) 69.618[18] Atina   Yunanistan 2004 Yaz Olimpiyatları, 2004 Paralimpik Yaz Oyunları ve 1997 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi. AEK 1982 4 Yıldızlı
Olimpiyat Stadyumu (Münih) 69.250[19] Münih   Almanya 1972 Yaz Olimpiyatları ev sahibi, atletizm 1972
Bakü Olimpiyat Stadyumu 68.000 Bakü   Azerbaycan 2015 Avrupa Oyunları, atletizm 4 Yıldlzlı
Vélodrome Stadyumu 67.371 Marsilya   Fransa Olympique de Marseille, Fransa Millî Ragbi Takımı*, RC Toulonnais* 1937 4 Yıldızlı
Murrayfield Stadyumu 67.144 Edinburgh   İskoçya İskoçya Millî Ragbi Takımı, Edinburgh Ragbi 1925
Işık Stadyumu 65.647 Lizbon   Portekiz SL Benfica, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ev sahibi 2003 4 Yıldızlı
Veltins-Arena
(Arena Auf Schalke)
61.673 Gelsenkirchen   Almanya Schalke 04 2001 4 Yıldızlı
Mercedes-Benz Arena
(Neckarstadion)
60,441 Stuttgart   Almanya VfB Stuttgart 1933
Celtic Park 60.355 Glasgow   İskoçya Celtic 1892
Emirates Stadyumu 60.338 Londra   İngiltere Arsenal FC ve Avrupa'da oynadığı maçlarda Brezilya millî futbol takımı kullanmaktadır. 2006 4 Yıldızlı
San Paolo Stadyumu 60.240 Napoli   İtalya SSC Napoli 1959
Stadion Narodowy 58,500 Varşova   Polonya Polonya millî futbol takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011 4 Yıldızlı
Stadio San Nicola 58.248 Bari   İtalya Bari 1990
Estadio Olímpico de Sevilla 57.619 Sevilla   İspanya atletizm, İspanya millî futbol takımı* 1999 4 Yıldızlı
Imtech Arena
(Volksparkstadion)
57.000 Hamburg   Almanya Hamburg 1953 4 Yıldızlı
Dinamo Arena 56.000[20] Tiflis   Gürcistan Dinamo Tbilisi, Gürcistan millî futbol takımı 1976
Ferenc Puskás Stadyumu 56.000[21] Budapeşte   Macaristan Macaristan millî futbol takımı 1953
Estadi Olímpic Lluís Companys 55.926 Barselona   İspanya 1992 Yaz Olimpiyatları ev sahibi. Atletizm 1927 4 Yıldızlı
Ulusal Arena 55.634 Bükreş   Romanya Romanya millî futbol takımı 2011 4 Yıldızlı
Rajko Mitić Stadyumu 55.538 Belgrad   Sırbistan Crvena Zvezda 1963
Stadion Śląski 55.477[22] Chorzów/Katowice   Polonya Polonya millî futbol takımı (2012) 1956
Estadio Mestalla 55.000 Valensiya   İspanya Valencia 1923
Esprit Arena 54.600 Düsseldorf   Almanya Fortuna Düsseldorf 2004
Vicente Calderón Stadyumu 54.581 Madrid   İspanya Atlético Madrid 1966 4 Yıldızlı
Friends Arena 54.329 Stockholm   İsveç AIK, İsveç millî futbol takımı 2012 4 Yıldızlı
Hrazdan Stadyumu 54.208[23] Erivan   Ermenistan Ararat, Ermenistan millî futbol takımı 1971
Borussia-Park 54.067 Mönchengladbach   Almanya Borussia Mönchengladbach 2004
Semple Stadyumu 53,500 Thurles   İrlanda Tipperary GAA 1910
San Mamés 53.332 Bilbao   İspanya Athletic Bilbao, Bask Bölgesi millî futbol takımı 2013 4 Yıldızlı
Amsterdam ArenA 53.052 Amsterdam   Hollanda AFC Ajax 1996 4 Yıldızlı
Türk Telekom Stadyumu
(Ali Sami Yen Spor Kompleksi)
52.652[24] İstanbul   Türkiye Galatasaray 2011 4 Yıldızlı
St James' Park 52.387 Newcastle upon Tyne   İngiltere Newcastle United FC 1886 4 Yıldızlı
Donbass Arena 52.187 Donetsk   Ukrayna Shakhtar Donetsk, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi 2009 4 Yıldızlı
Hampden Park 52.025 Glasgow   İskoçya İskoçya millî futbol takımı, Queen's Park FC 1903 4 Yıldızlı
Ejder Stadyumu 52.000 Porto   Portekiz FC Porto 2003 4 Yıldızlı
Aviva Stadyumu
(Lansdowne Road)
51.700 Dublin   İrlanda irlanda Millî Ragbi Takımı, İrlanda millî futbol takımı, IRFU, FAI 2010 4 Yıldızlı
Estadio Benito Villamarín 51.700[25] Sevilla   İspanya Real Betis 1929
De Kuip 51.577 Rotterdam   Hollanda Feyenoord, KNVB beker finallerine ev sahipliği 1937 4 Yıldızlı
Commerzbank-Arena
(Waldstadion)
51.500[26] Frankfurt   Almanya Eintracht Frankfurt 1925
İzmir Atatürk Stadyumu 51.295[27] İzmir   Türkiye Göztepe, Altay, Türkiye millî futbol takımı* 1971
Ibrox Stadyumu 50.987[28] Glasgow   İskoçya Rangers FC 1899 4 Yıldızlı
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 50.509[29] İstanbul   Türkiye Fenerbahçe 2006 4 Yıldızlı
José Alvalade Stadyumu 50.466 Lizbon   Portekiz Sporting CP 2003 4 Yıldızlı
RheinEnergieStadion
(Müngersdorfer Stadyumu)
50.374 Köln   Almanya 1. FC Köln 2004
Pierre Mauroy Stadyumu 50.186 Lille   Fransa Lille OSC 2012 4 Yıldızlı
Kral Baudouin Stadyumu 50.093 Brüksel   Belçika Belçika millî futbol takımı 1930
Ernst Happel Stadyumu 50.000 Viyana   Avusturya Avusturya millî futbol takımı, Rapid Vienna*, Austria Vienna* 1931 4 Yıldızlı
Grundig Stadion
(Frankenstadion)
50.000 Nürnberg   Almanya 1. FC Nürnberg 1928
Gaelic Grounds 49.866 Limerick   irlanda Limerick GAA 1928
Fritz Walter Stadyumu 49.780[30] Kaiserslautern   Almanya 1. FC Kaiserslautern 1920
AWD-Arena
(Niedersachsenstadion)
49.000 Hanover   Almanya Hannover 96 1954
Stadium of Light 49.000 Sunderland   İngiltere Sunderland 1997
Etihad Stadyumu 47.805 Manchester   İngiltere Manchester City FC 2002 4 Yıldızlı
Stadio Artemio Franchi 47.282 Florensa   İtalya Fiorentina 1931
Prensler Parkı 46.480 Paris   Fransa Paris Saint-Germain FC 1897
Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu 45.500 Sevilla   İspanya Sevilla FC 1957
Otkrytie Arena 45.360 Moskova   Rusya Spartak Moskova 2014 4 Yıldızlı
Anfield 45.276 Liverpool   İngiltere Liverpool 1884
Kazan Arena 45.105 Kazan   Rusya Rubin 2013 4 Yıldızlı
Panathinaiko Stadyumu 45.000 Atina   Yunanistan 1896 Yaz Olimpiyatları 1896
Red Bull Arena
(Zentralstadion)
44.345 Leipzig   Almanya RB Leipzig 1954
PGE Arena Gdańsk 43.615 Gdańsk   Polonya Lechia Gdańsk, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011 4 Yıldızlı
Páirc Uí Chaoimh 43.550 Cork City   irlanda Cork GAA 1976
Vasil Levski Ulusal Stadyumu 43.530 Sofya   Bulgaristan Bulgaristan millî futbol takımı 1953
Vodafone Park 43.700 İstanbul   Türkiye Beşiktaş 2016 4 Yıldızlı
Şehir Stadyumu 43.269[31] Poznań   Polonya Lech Poznań, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 1980
Fitzgerald Stadyumu 43.180 Killarney   İrlanda Kerry GAA 1936
Gerland Stadyumu 43.051 Lyon   Fransa Olympique Lyonnais 1926
Ullevi 43.000 Göteborg   İsveç 1995 Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2006 Avrupa Atletizm Şampiyonası ev sahibi, Göteborg derbileri 1958
Villa Park 42.788 Birmingham   İngiltere Aston Villa FC 1897
Stadion Miejski 42.771[32] Wrocław   Polonya Śląsk Wrocław, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011
Weserstadion 42.500 Bremen   Almanya SV Werder Bremen 1923
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu 41.981 Konya   Türkiye Konyaspor 2014
McHale Park 42.000 Castlebar   İrlanda Mayo GAA 1931
Stamford Bridge 41.841 Londra   İngiltere Chelsea 1877
Ramat Gan Stadyumu 41.583 Ramat Gan   İsrail Makkabi Tel Aviv, Makkabi Hayfa (futbol takımı), İsrail millî futbol takımı 1951
Juventus Stadyumu 41.254 Torino   İtalya Juventus 2011 4 Yıldızlı
Bollaert-Delelis Stadyumu 41.233 Lens   Fransa RC Lens 1932
Dinamo Stadyumu 41.040 Minsk   Beyaz Rusya FC Minsk, Beyaz Rusya millî futbol takımı 1934
Helsinki Olimpiyat Stadyumu 40.600 Helsinki   Finlandiya 1952 Yaz Olimpiyatları, 1983 Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2005 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi, Finlandiya millî futbol takımı 1938
RCDE Stadyumu 40.500 Barselona/Cornellà   İspanya RCD Espanyol 2009 4 Yıldızlı
Goodison Park 40.394 Liverpool   İngiltere Everton FC 1892
Stadio San Filippo 40.200 Messina   İtalya Messina 2004
Metalist Stadyumu 40.003 Harkov   Ukrayna Metalist Harkiv, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 1926
Fisht Olimpiyat Stadyumu 40.000 Soşi   Rusya FC Zhemchuzhina-Sochi 2013 4 Yıldızlı
Hillsborough Stadyumu 39.814 Sheffield   İngiltere Sheffield Wednesday 1899
Elland Road 39.460[33] Leeds   İngiltere Leeds United 1897
Stadio Renato Dall'Ara 39.444 Bologna   İtalya Bologna FC 1909 1927
Stadio Marcantonio Bentegodi 39.211 Verona   İtalya AC ChievoVerona, Hellas Verona FC 1963
Estadio Manuel Martínez Valero 38.750 Elx   İspanya Elche CF 1976
St. Jakob-Park 38.512 Basel   İsviçre FC Basel 2001
Stade de la Beaujoire 38.285 Nantes   Fransa FC Nantes 1984
Parken 38.065 Kopenhag   Danimarka FC København 1992
Stadio Renzo Barbera 37.619 Palermo   İtalya US Città di Palermo 1932
Estádio Nacional 37.593 Oeiras   Portekiz Taça de Portugal Finali 1944
Stadio Arechi 37.245 Salerno   İtalya Salernitana Calcio 1919 1991
Maksimir Stadyumu 37.168 Zagreb   Hırvatistan Dinamo Zagreb, Hırvatistan millî futbol takımı* 1912
Kazhimukan MunaitpasovStadyumu 37.000 Çimkent   Kazakistan Ordabası 1969
Cebeci İnönü Stadyumu 37.000[29] Ankara   Türkiye Hacettepe, Ankara Demirspor 1967
Stadio Luigi Ferraris 36.536 Cenova   İtalya Genoa CFC, Sampdoria 1911
Stadio Via del Mare 36.285 Lecce   İtalya US Lecce 1966
White Hart Lane 36.257 Londra   İngiltere Tottenham Hotspur FC 1899
St. Tiernach's Park 36.000 Clones   İrlanda Monaghan GAA 1944
Asim Ferhatović Hase Stadyumu 35.630 Saraybosna   Bosna-Hersek FK Sarajevo, Bosna-Hersek millî futbol takımı 1947
Allianz Riviera 35.624 Nice   Fransa OGC Nice 2013
Geoffroy Guichard Stadyumu 35.616 Saint-Étienne   Fransa Saint-Étienne 1931
Estadio La Rosaleda 35.530 Málaga   İspanya Málaga CF 1941
Belediye Stadyumu (Toulouse) 35.472 Toulouse   Fransa Toulouse FC, Stade Toulousain* 1937
Ludwigspark Stadion 35.303 Saarbrücken   Almanya 1. FC Saarbrücken 1953
Boleyn Ground 35.303 Londra   İngiltere West Ham United FC 1904
Riverside Stadyumu 35,100 Middlesbrough   İngiltere Middlesbrough FC 1995
Stadion Poljud 35.000 Split   Hırvatistan Hajduk Split 1979
Wrocław Olimpiyat Stadyumu 35.000 Wrocław   Polonya Sparta Wrocław 1928
Philips Stadyumu 35.000 Eindhoven   Hollanda PSV 1913
Arena Lviv 34.915 Lviv   Ukrayna Karpaty Lviv, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011
Riazor 34.600 A Coruña   İspanya Deportivo de A Coruña 1940
La Romareda 34.596 Zaragoza   İspanya Real Zaragoza 1957
Grotenburg Stadion 34.500 Krefeld   Almanya KFC Uerdingen 05 1927
Chaban-Delmas Stadyumu 34.327 Bordeaux   Fransa Bordeaux 1938
Chornomorets Stadyumu 34.164 Odessa   Ukrayna Çornomorets 2011
Coface Arena 34.034[34] Mainz   Almanya 1. FSV Mainz 05 2011
Teddy Stadyumu 34.000 Kudüs   İsrail Beitar Jerusalem, Hapoel Jerusalem, Hapoel Katamon Jerusalem 1991
Pride Park Stadyumu 33.597 Derby   İngiltere Derby County 1997
Karaiskakis Stadyumu 33.334 Pire   Yunanistan Olympiacos, Yunanistan millî futbol takımı 2004 4 Yıldızlı
Stadion Miejski 33.268[35] Kraków   Polonya Wisła Kraków 1953
Metallurg Stadyumu 33.220 Samara   Rusya Krılya Sovetov 1957
Nueva Condomina 33.045 Murcia   İspanya Real Murcia 2006
Khimik Stadyumu 33.000 Kemerovo   Rusya HC Kuzbass 1947
Tele2 Arena 33.000 Stockholm   İsveç Djurgårdens IF, Hammarby IF 2013
Dan Păltinişanu Stadyumu 32.972 Timişoara   Romanya FCU Politehnica Timişoara 1964
New Tivoli 32.960 Aachen   Almanya Alemannia Aachen 2009
Stade de la Mosson 32.939[36] Montpellier   Fransa Montpellier HSC 1972
Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu 32.864 Kayseri   Türkiye Kayserispor, Kayseri Erciyesspor 2009
Stadion FK Partizan 32,710 Belgrad   Sırbistan Partizan 1949
Bramall Lane 32.702 Sheffield   İngiltere Sheffield United, Sheffield Eagles* 1855
St Mary's Stadyumu 32.689 Southampton   İngiltere Southampton FC 2001 4 Yıldızlı
Philip II Arena 32.580 Üsküp   Makedonya FK Vardar, Rabotniçki, Makedonya* 1947
Estadio Balaídos 32.500 Vigo   İspanya RC Celta de Vigo 1928
Republican Spartak Stadyumu 32.464 Vladikavkaz   Rusya Alanya Vladikavkaz 1962
Stadio Nereo Rocco 32.454 Trieste   İtalya US Triestina Calcio 1992
Rosenaustadion 32.354 Augsburg   Almanya atletik 1951
Stadio Euganeo 32.336 Padova   İtalya Padova 1994
King Power Stadyumu 32.262 Leicester   İngiltere Leicester City FC 2002
Estadio Anoeta 32,200 Donostia-San Sebastián   İspanya Real Sociedad, Biarritz Olympique*, Aviron Bayonnais* 1993
Merkez Stadyumu (Volgograd) 32,120 Volgograd   Rusya Rotor Volgograd 1964
Glücksgas Stadium 32,066 Dresden   Almanya Dynamo Dresden 1923
Hristo Botev Stadium 32,000 Vratsa   Bulgaristan Botev Vratsa 1948
Wörthersee Stadyumu 32,000 Klagenfurt am Wörthersee   Avusturya SK Austria Kärnten 2007
Casement Park 32,000 Belfast Kuzey İrlanda Antrim GAA 1953
Breffni Park 32,000 Cavan   İrlanda Cavan GAA 1923
Slavia Stadium 32,000 Sofya   Bulgaristan PFK Slaviya Sofiya 1932
Stadio Flaminio 32,000 Roma   İtalya 1959
Stade de Suisse 32,000 Bern   İsviçre Young Boys 2005
Lord's Cricket Ground 32,000 Londra   İngiltere Marylebone Cricket Club, Middlesex County Cricket Club, İngiltere national cricket team* 1814
Tsentralnyi Profsoyuz Stadion 31,743 Voronezh   Rusya FC Fakel Voronezh, FC FSA Voronezh 2003
Shakhtar Stadium 31,718 Donetsk   Ukrayna FK Şahtar Reserves and Youth Team*, FC Metalurh Donetsk* 1936
Kuban Stadium 31,654[37] Krasnodar   Rusya Kuban 1960
Schauinsland-Reisen-Arena 31,500 Duisburg   Almanya MSV Duisburg 2004
Ewood Park 31,367 Blackburn   İngiltere Blackburn Rovers FC 1882
Rewirpowerstadion
(Ruhrstadion)
31,328 Bochum   Almanya VfL Bochum 1921
Estadio Gran Canaria 31,250 Las Palmas   İspanya UD Las Palmas 2003
Tofiq Bahramov Stadium 31,200[38] Bakü   Azerbaycan Neftçi, Bakı, Azerbaycan millî futbol takımı 1951
Stade de la Route de Lorient 31,127 Rennes   Fransa Stade Rennais FC 1912
Pepsi Arena 31,103 Varşova   Polonya Legia Warszawa 1930
Dnipro Stadium 31,003 Dnipro   Ukrayna Dnipro 2008
Estádio Municipal de Aveiro 30,970 Aveiro   Portekiz SC Beira-Mar 2003
Sammy Ofer Stadium 30,874 Hayfa   İsrail Maccabi Haifa, Hapoel Haifa 2014 4 Star
American Express Community Stadium 30,750 Falmer   İngiltere Brighton & Hove Albion 2011
Impuls Arena 30,660 Augsburg   Almanya FC Augsburg 2009
Friuli Stadyumu 30,642 Udine   İtalya Udinese 1976
City Ground 30,602 Nottingham   İngiltere Nottingham Forest 1898
Terek Stadium 30,597 Grozni   Rusya Terek Groznıy 2011
Carlos Tartiere 30,500 Oviedo   İspanya Real Oviedo 2000
Cluj Arena 30,335 Cluj Napoca   Romanya Universitatea Cluj Napoca 2011
Portman Road 30,311 Ipswich   İngiltere Ipswich Town FC 1884
Estádio Algarve 30,305 Faro   Portekiz SC Farense, Louletano DC 2004
BayArena
(Ulrich-Haberland-Stadion)
30,210 Leverkusen   Almanya Bayer 04 Leverkusen 1932
Estádio Cidade de Coimbra 30,210 Coimbra   Portekiz Associação Académica de Coimbra - OAF 2003
De Grolsch Veste 30,205 Enschede   Hollanda FC Twente 1998
Estádio Municipal de Braga 30,154 Braga   Portekiz SC Braga 2003
Rhein-Neckar-Arena 30,150 Sinsheim   Almanya TSG 1899 Hoffenheim 2009
D. Afonso Henriques Stadyumu 30,146 Guimarães   Portekiz Vitória 1999
Central Stadium 30,133 Kazan   Rusya Rubin 1960
Volkswagen Arena 30,122 Wolfsburg   Almanya VfL Wolfsburg 2002
Tehelné pole 30,085 Bratislava   Slovakya Š.K. Slovan Bratislava, Slovakya millî futbol takımı 1940
Cenevre Stadyumu 30,084 Cenevre   İsviçre Servette FC 2003
Maurice Dufrasne Stadyumu 30,023 Liège   Belçika R. Standard de Liège 1909
St Andrews 30,009 Birmingham   İngiltere Birmingham City FC 1906
Anzhi-Arena 30,000 Kaspiysk   Rusya Anji 2003
Astana Arena 30,000 Astana   Kazakistan Astana 2009
Malmö Stadion 30,000 Malmö   İsveç athletics, IFK Malmö 1958
Molineux Stadium 30,000[39] Wolverhampton   İngiltere Wolverhampton Wanderers 1889
Estadio José Rico Pérez 30,000 Alicante   İspanya Hércules CF 1974
Letzigrund Stadyumu 30,000 Zürih   İsviçre FC Zürich, Grasshopper 2007
Tivoli-Neu 30,000 Innsbruck   Avusturya Fußballclub Wacker Innsbruck 2000
Red Bull Arena 30,000 Salzburg   Avusturya Red Bull Salzburg 2003
Páirc Tailteann 30,000 Navan   İrlanda Meath GAA 1935
Metalurh Stadium 29,783[40] Kryvyi Rih   Ukrayna FC Kryvbas Kryvyi Rih 1970
Wildparkstadion 29,699 Karlsruhe   Almanya Karlsruher SC 1955
El Molinón 29,538[41] Gijón   İspanya Real Sporting de Gijón 1908
Stade de la Meinau 29,230 Strazburg   Fransa Strazburg 1914
Georgi Asparuhov Stadium 29,200 Sofya   Bulgaristan Levski Sofya 1963
Millerntor-Stadion 29,063 Hamburg   Almanya FC St. Pauli 1961
Jan Breydel Stadium 29,042 Brugge   Belçika Club Brugge, Cercle Brugge KSV 1975
Brøndby Stadium 29,000 Kopenhag   Danimarka Brøndby IF 1965
DKB-Arena
(Ostseestadion)
29,000 Rostock   Almanya Hansa Rostock 1954
Cardiff City Stadium 29,000 Cardiff   Galler Cardiff City 2009
Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu 28,965[42] Şanlıurfa   Türkiye Şanlıurfaspor 2009
Estádio Primeiro de Maio 28,800 Braga   Portekiz athletics, SCBraga B 1950
Lokomotiv Stadium 28,800[43] Moskova   Rusya Lokomotiv Moskva, Rusya millî futbol takımı* 2002
Reebok Stadium 28,723 Bolton   İngiltere Bolton Wanderers 1997
Toumba Stadium 28,703 Selanik   Yunanistan PAOK 1959
Britannia Stadium 28,383 Stoke-on-Trent   İngiltere Stoke City FC 1997
Stadionul Steaua 28,365[44] Bükreş   Romanya Steaua București, Romanya millî futbol takımı* 1974
Estádio do Bessa 28,263[45] Porto   Portekiz Boavista FC 2003
Yeni Sakarya Stadyumu 28,154[46] Sakarya   Türkiye Sakaryaspor 2017
Torino Olimpiyat Stadyumu 28,140 Torino   İtalya Torino FC 1933
Constant Vanden Stock Stadyumu 28,063 Brüksel   Belçika RSC Anderlecht 1917
Ukraina Stadium 28,051[47] Lviv   Ukrayna Karpaty Lviv 1963
Lefkoşa Atatürk Stadı 28,000[48] Lefkoşa   Kıbrıs Cumhuriyeti
(  Kuzey Kıbrıs)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti millî futbol takımı, Çetinkaya Türk SK, Yenicami Ağdelen SK
Stadio Renato Curi 28,000 Perugia   İtalya Perugia 1974
Ullevaal Stadion 28,000[49] Oslo   Norveç Vålerenga, Norveç millî futbol takımı 1926
Stadio Ennio Tardini 27,906 Parma   İtalya Parma 1923
Stadio Oreste Granillo 27,763 Reggio Calabria   İtalya Reggina 1999
Stadio Erasmo Iacovone 27,584 Taranto   İtalya A.S. Taranto Calcio 1965
Stadio Mario Rigamonti 27,547 Brescia   İtalya Brescia Calcio 1959
Odsal Stadium 27,491[50] Bradford   İngiltere Bradford Bulls 1934
SchücoArena
(Bielefelder Alm)
27,300 Bielefeld   Almanya DSC Arminia Bielefeld 1926
MDCC-Arena
(Ernst-Grube-Stadion)
27,250 Magdeburg   Almanya Magdeburg 2006
Mikheil Meskhi Stadium 27,223[51] Tiflis   Gürcistan FC Lokomotivi Tbilisi 2001
The Valley 27,111 Londra   İngiltere Charlton Athletic FC 1919
Carrow Road 27,033 Norwich   İngiltere Norwich City FC 1935
Carl-Benz-Stadion 27,000 Mannheim   Almanya SV Waldhof Mannheim 1994
Central Stadium 27,000[52] Krasnoyarsk   Rusya FC Metallurg-Yenisey Krasnoyarsk, Russia national rugby union team* 1967
O'Moore Park 27,000[53] Portlaoise   İrlanda Laois GAA
Pankritio Stadium 26,840[54] Heraklio   Yunanistan Ergotelis 2004
Kaftanzoglio Stadium 26,712[55] Selanik   Yunanistan İraklis 1960
Stade Municipal Saint-Symphorien 26,700[56] Metz   Fransa FC Metz 1923
The Oval 26,556 Belfast Kuzey İrlanda Glentoran FC 1892
Estadio Nuevo José Zorrilla 26,512[57] Valladolid   İspanya Valladolid 1982
The Hawthorns 26,500[58] West Bromwich   İngiltere West Bromwich Albion 1900
Selhurst Park 26,309 Londra   İngiltere Crystal Palace FC 1924
Stadio Partenio 26,308 Avellino   İtalya Avellino Calcio 12 S.S.D. 1973
Pearse Stadium 26,197 Galway   İrlanda Galway GAA* 1957
Ganja City Stadium 26,120[59] Ganja   Azerbaycan Kapaz
Stade Guy Boniface 26,100 Mont-de-Marsan   Fransa Stade Montois 1965
Abe Lenstra Stadion 26,000[60] Heerenveen   Hollanda SC Heerenveen 1994
Stadio del Conero 26,000 Ancona   İtalya [[]US Ancona 1905|Ancona]] 1992
Yuvileiny Stadium 25,830[61] Sumy   Ukrayna FC Spartak Sumy 2001
Craven Cottage 25,700 Londra   İngiltere Fulham FC 1896
RSC Olimpiyskiy 25,678[62] Donetsk   Ukrayna Ukrayna 21 yaş altı millî futbol takımı*, FK Şahtar Reserves and Youth Team* 1958
Bursa Atatürk Stadium 25,661 Bursa   Türkiye Bursaspor 1979
Thomond Park 25,600[63] Limerick   İrlanda Munster Rugby*, Shannon RFC, UL Bohemian R.FC 1940
KC Stadium 25,404 Kingston upon Hull   İngiltere Hull City, Hull 2002
Valensiya Şehir Stadyumu 25,354 Valensiya   İspanya Levante UD 1969
Stadionul Ion Oblemenco 25,252[64] Craiova   Romanya FC Universitatea Craiova 1967
Stade Océane 25,178 Le Havre   Fransa Le Havre AC 2012
Tsentralnyi Stadion 25,175 Mykolaiv   Ukrayna MFK Mykolaiv 1965
DW Stadyumu 25,138 Wigan   İngiltere Wigan Athletic, Wigan Warriors 1999
Valley Parade 25,136 Bradford   İngiltere Bradford City 1886
Almaty Central Stadium 25,057 Almatı   Kazakistan Kayrat FK, Kazakistan millî futbol takımı* 1958
Stadiumi Olimpik Adem Jashari 25,050[65] Mitrovica  [a] KF Trepça
GelreDome 25,000 Arnhem   Hollanda SBV Vitesse 1998
Rose Bowl 25,000 West End   İngiltere Hampshire County Cricket Club 2001
Butovsky Vorskla Stadium 25,000[66] Poltava   Ukrayna Vorskla 1951
CSK Stadium 25,000 Ryazan   Rusya FC Zvezda Ryazan 1980
Stade du Pays de Charleroi 25,000 Charleroi   Belçika R. Charleroi SC 1939
Bijeli Brijeg Stadium 25,000 Mostar   Bosna-Hersek HŠK Zrinjski Mostar 1971
Darlington Arena 25,000[67] Darlington   İngiltere Darlington Mowden Park R.F.C 2003
Badenova-Stadion
(Dreisamstadion)
25,000 Freiburg im Breisgau   Almanya SC Freiburg 1953
Estádio do Restelo 25,000[68] Lizbon   Portekiz CF Os Belenenses 1956
Healy Park 25,000 Omagh Kuzey İrlanda Tyrone GAA 1972
MMArena 25,000 Le Mans   Fransa Le Mans 2011
Stadion Rote Erde 25,000 Dortmund   Almanya Borussia Dortmund II 1926
Stadio Pino Zaccheria 25,000 Foggia   İtalya Foggia 1925
Cristal Arena 25,000 Genk   Belçika Racing Genk 1999
St Jarlath's Park 25,000[69] Tuam   İrlanda Galway GAA 1957
Wexford Park 25,000 Wexford   İrlanda Wexford GAA
Stade du Hainaut 25,000 Valenciennes   Fransa Valenciennes FC 2011

Other UEFA Category 4 StadiumDüzenle

Stadium Capacity City Country Tenant Built Category
Swedbank Stadion 24,000 Malmö   İsveç Malmö FF 2009     
Netanya Stadium 24,000 Netanya   İsrail Maccabi Netanya 2012     
Groupama Arena 23,700 Budapeşte   Macaristan Ferencvárosi 2014     
Pittodrie Stadium 21,421 Aberdeen   Scotland Aberdeen FC 1903     
Lerkendal Stadion 21,166 Trondheim   Norveç Rosenborg 1947     
Nagyerdei Stadion 20,340 Debrecen   Macaristan Debreceni VSC 2014     
Generali Arena 19,784 Prag   Çek Cumhuriyeti Sparta Prague, Çek Cumhuriyeti millî futbol takımı 1969     
II. Louis Stadyumu 18,523 Fontvieille   Monako AS Monaco, Monako millî futbol takımı 1985     
Bloomfield Stadium 14,413 Jaffa   İsrail Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv, Bnei Yehuda 1962     
Guldfågeln Arena 12,182 Kalmar   İsveç Kalmar FF 2011     
Aker Stadion 11,800 Molde   Norveç Molde FK 1998     
HaMoshava Stadium 11,500 Petah Tikva   İsrail Hapoel Petah Tikva, Maccabi Petah Tikva 2011     

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://www.fcbarcelona.com/club/facilites-and-services/camp_nou
  2. ^ List of UEFA Category 4 Stadiums
  3. ^ List of UEFA Elite Stadiums 2011
  4. ^ Wembley Stadium - Presspack The stadium has 90,000 seats with no obstructed views. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  5. ^ Croke Park Stadium. Venue Information Three impressive stands - capacity for 82,300. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  6. ^ RFU: Twickenham Stadium Welcome to Twickenham Stadium, the home of English rugby. Seating an impressive 82,000 spectators, Twickenham is the largest dedicated rugby union venue in the world.. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  7. ^ STADE DE FRANCE: Dossier de Presse 2009 80 000 places en version football/rugby (s.42). Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  8. ^ "Santiago Bernabéu Stadium". realmadrid.com. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2014. 
  9. ^ http://stadiumdb.com/tournaments/world_cup/2018
  10. ^ Lig maçlarında 80.645, millî maçlarda 65.590: Signal Iduna Park FAQ Erişim tarihi: 17 Aralık 2012
  11. ^ http://www.sansiro.net/?page_id=1699&lang=en
  12. ^ "Turkish Football Federation". TFF. 5 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  13. ^ "Manchester United". PremierLeague.com. Premier League. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2011. 
  14. ^ http://www.olympiastadion-berlin.de/en/stadium-visitor-centre/facts-and-figures.html
  15. ^ "Stadio Olimpico -". Stadiumdb.com. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  16. ^ "Allianz Arena". Allianz-arena.de. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2013. 
  17. ^ History of Olympic NSC (Olympic NSC official site)
  18. ^ "Athens Olympic Stadium - Description". oaka.com.gr. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  19. ^ [1]
  20. ^ "Dinamo Arena Official Website". Gürcistan Futbol Federasyonu. 1 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2012. 
  21. ^ Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion (photos, data) • grounds • Magyarfutball.hu - a magyar labdarúgás adatbázisacapacity: altogether: 28,300. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2011.
  22. ^ Specifications - Official page of Silesian Stadium, 2013
  23. ^ Football Federation of Armenia (ffa.com) - About Us
  24. ^ "Galatasaray.org". Galatasaray.org. 16 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  25. ^ http://www.realbetisbalompie.es/en/club/benito-villamarin-stadium/
  26. ^ http://www.commerzbank-arena.de/die-arena/zahlen-und-fakten
  27. ^ "Turkish Football Federation". TFF. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  28. ^ http://spfl.co.uk/clubs/rangers/
  29. ^ a b "FB ŞÜKRÜ SARACOĞLU - Stat Arama Detay TFF". Tff.org. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  30. ^ http://fck.de/de/1-fc-kaiserslautern/stadion/fritz-walter-stadion.html
  31. ^ "KLUB - Stadion". Lechpoznan.pl. 2 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  32. ^ WROCŁAW 2012 - NOWY STADION WE WROCŁAWIU Net number of seats under roof, Polish league: 42771. Retrieved Ocak 2, 2010.
  33. ^ "Club Records". LeedsUnited.com. 10 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2009. 
  34. ^ http://www.coface-arena.de/coface-arena/arena-fakten/
  35. ^ "Informacje". Wisla.krakow.pl. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  36. ^ "Le stade". MSHCfoot.com (Fransızca). Montpellier HSC. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2009. 
  37. ^ [2] (Rusça)
  38. ^ "İlham Əliyev Respublika Stadionunun açılışını edib - Fotolar". Azadliq.org. 16 Ağustos 2012. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  39. ^ "Wolves plan £40m ground expansion". BBC News. 28 Mayıs 2010. 
  40. ^ [3]{{World Cup 2018 stadium Italic text|date=Mart 2013}}
  41. ^ "El Estadio". Realsporting.com. 10 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  42. ^ "ŞANLIURFA GAP ARENA - Stat Arama Detay TFF". Tff.org. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  43. ^ [4]
  44. ^ "FCSB - site-ul oficial al FC Steaua Bucuresti". Steauafc.com. 14 Ağustos 1991. 30 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  45. ^ [5][ölü/kırık bağlantı]
  46. ^ "Yeni Sakarya Stadyumu". Sakaryaspor.com.tr. 20 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ "FC "Karpaty" Lviv. | Club - Stadium". Fckarpaty.lviv.ua. 27 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  48. ^ "Stadiums in Northern Cyprus". World Stadiums. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  49. ^ Ullevaal Stadion Ullevaal-Stadion.no
  50. ^ "Stadiums in England :: Yorkshire & The Humber". World Stadiums. 6 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  51. ^ "Stadiums in Georgia". World Stadiums. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  52. ^ "Stadiums in Russia". World Stadiums. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  53. ^ [6][ölü/kırık bağlantı]
  54. ^ "Olympic Football Stadia". BBC News. 15 Temmuz 2004. 
  55. ^ "Kaftanzoglio Stadium - Thessaloniki, Greece". Kaftanzoglio.gr. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  56. ^ "www.fcmetz.com". www.fcmetz.com. 2 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  57. ^ "Real Valladolid C.F. S.A.D - Estadio del Club". Realvalladolid.es. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  58. ^ "Grounds for debate". West Bromwich Albion FC. 10 Eylül 2008. 17 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2009. 
  59. ^ Gunther Lades. "Football stadiums of the world - Stadiums in Azerbaijan". Fussballtempel.net. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  60. ^ "Welcome to sc Heerenveen - sc Heerenveen". Sc-heerenveen.nl. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  61. ^ [7][ölü/kırık bağlantı]
  62. ^ [8][ölü/kırık bağlantı]
  63. ^ "Conference facility in Ireland | Stadium Access Plan". Thomondpark.ie. 25 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2013. 
  64. ^ [9][ölü/kırık bağlantı]
  65. ^ [10]
  66. ^ "Stadium "Vorskla" | Official Site Of Football Club Vorskla". Vorskla.com.ua. 7 Ekim 1970. 29 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 
  67. ^ [11]
  68. ^ [12][ölü/kırık bağlantı]
  69. ^ "Stadiums in Ireland". World Stadiums. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle