Kay Toinette Oslin (d. 15 Mayıs 1942 – ö. 21 Aralık 2020),[2] Amerikalı country şarkıcısı, aktris, yapımcı ve söz yazarı.[3][4]

K. T. Oslin
Oslin 1980'li yıllarda
Genel bilgiler
DoğumKay Toinette Oslin
15 Mayıs 1942(1942-05-15)[1]
Crossett, Arkansas, ABD.
Ölüm21 Aralık 2020 (78 yaşında)
Nashville, Tennessee, ABD.
Başladığı yerAmerikalı
Tarzlar
Meslekler
  • Şarkıcı
  • söz yazarı
  • oyuncu
  • yapımcı
Çalgılar
Etkin yıllar1966-2015
Müzik şirketi
İlişkili hareketler

Yaşamı değiştir

Oslin, 15 Mayıs 1942'de Crossett, Arkansas'ta doğdu.[5][6] 1966'da başladığı müzik kariyerini 2015 yılına kadar sürdürdü.[7] En çok 1987'de şarkı listelerinde ilk 10'na giren country tarzında tekli çalışması "80's Ladies" ile tanındı.[8] 1988'de bir kez ve 1989'da iki kez olmak üzere üç defa Grammy Ödülü'nü aldı.[9]

Ölümü değiştir

Haziran 2015'te Parkinson hastalığına yakalanan uzun zamandır bu hastalıkla mücadele eden Oslin, COVID-19 ile enfekte olduktan bir hafta sonra 21 Aralık 2020'de Nashville, Tennessee'de 78 yaşında öldü.[10]

Diskografi değiştir

K. T. Oslin diskografisi

Stüdyo albümleri
  • 1987: 80's Ladies
  • 1988: This Woman
  • 1990: Love in a Small Town
  • 1996: "My Roots Are Showing..."
  • 2001: Live Close By, Visit Often
  • 2015: Simply

Filmografi değiştir

K. T. Oslin'in film ve televizyon çalışmaları
Yılı Başlık Rolü Notlar Ref.
Paradise 1990 Lenore [11]
Carol & Company 1991 Various skit characters [11]
Poisoned by Love: The Kern County Murders 1993 Candy television film [12]
The Thing Called Love Lucy
Evening Shade 1994 Loleen Elldridge

Kaynaklar değiştir

  1. ^ Trott, Walt (1998). The Encyclopedia of Country Music. Oxford University Press. ss. 300-01. ISBN 9780199920839. 
  2. ^ "BREAKING: Iconic Singer-Songwriter K.T. Oslin Passes". Musicrow.com. 21 Aralık 2020. 21 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2020. 
  3. ^ Friskics-Warren, Bill (22 Aralık 2020). "K.T. Oslin, Country Singer Known for '80's Ladies,' Dies at 78". New York Times. 28 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2021. 
  4. ^ Boehm, Mike. "SINGER MAKES HITS BY BUCKING CONVENTIONAL NOTIONS". Sun-Sentinel. 1 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2021. 
  5. ^ Kienzle, Rich (2002). RCA Country Legends (CD Booklet). K.T. Oslin. RCA Records. 07863 65126 2. 
  6. ^ Huey, Steve. "K.T. Oslin biography". AllMusic. 15 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2013. 
  7. ^ Hudak, Joseph (21 Aralık 2020). "K.T. Oslin, Country Singer-Songwriter of '80's Ladies,' Dead at 78". Rolling Stone. 21 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2021. 
  8. ^ Saviano, Tamara (2016). Without Getting Killed Or Caught The Life and Music of Guy Clark. Texas A&M University Press. ISBN 9781623494551. 
  9. ^ Hurst, Hawkeye. "K.T. OSLIN BREAKS THROUGH FRUSTRATION TO RIDE HIGH ON HIT LIST". Orlando Sentinel. 22 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2021. 
  10. ^ "K.T. Oslin, Country Singer-Songwriter of '80's Ladies,' Dead at 78". 21 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2020. 
  11. ^ a b Oermann, Robert K. & Bufwack, Mary A. 2003, s. 447.
  12. ^ Everett, Todd (2 Şubat 1993). "Cbs Tuesday Movie Poisoned by Love: The Kern County Murders". Variety. 31 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2021. 

Dış bağlantılar değiştir