Ana menüyü aç

Jenna Lee Dewan (d. 3 Aralık 1980) Amerikalı aktris, dansçı ve eski manken. Medya'da özellikle 2006 yıllında vizyona giren Step Up'daki Nora rolü ile ün kazandı. Oyuncu Channing Tatum ile 11 Temmuz 2009 tarihinden beri evlidir.

Jenna Dewan
JennaDewanCCJuly08.jpg
Doğum Jenna Lee Dewan
3 Aralık 1980 (1980-12-03) (38 yaşında)
Amerika Birleşik Devletleri Hartford, Connecticut, ABD
Meslek Aktris, Dansçı, Eski Manken
Etkin yıllar 2002 – günümüz
Evlilik(ler) Channing Tatum ile evli

İçindekiler

BiyografiDüzenle

Jenna Dewan 3 Aralık 1980'de Hartford'da Nancy Lee ve Darryll Dewan'ın kızı olarak doğdu. Annesi ve Babası Dewan daha genç yaşlardayken ayrıldı. Aktris baba tarafından Lübnan asıllı. Annesi sonra tekrar Claude Brooks Smith ile evlendi. Oyuncu High School zamanında amigo kızı olarak dans ödülleri kazandı. Dewan 1999'da okulunu bittirdi ve sonra da Güney Kaliforniya Üniversitesine gitmeye başladı. Zamanında ayni filmde rol aldığı Channing Tatum ile evlidir.

KariyerDüzenle

Aktris olarak melseleğe başlamadan önce Dawen birçok sanatcı için dansçı olarak yer aldı. Bu ünlüler arasında Justin Timberlake, 'N Sync, Sean Combs, Toni Braxton, Celine Dion, Pink, Missy Elliott, Ricky Martin, Billy Crawford, ve Janet Jackson vardı.

2005 senesinde aktris Tamara adlı film'de başrolü oynadı. Bir sene sonra yani 2006 senesinde milyonlarca insanın kalbinde Step Up filmindeki rolü Nora Clark ile taht kurdu.

Özel HayatıDüzenle

2006 yılında Dewan, Step Up filminin çekimlerinde Channing Tatum'la tanıştı. Filmin çekimleri bittikten kısa bir süre sonra aşk hayatı yaşayan çift, 2008'in Eylül ayında Maui, Hawaii'de nişanlandılar. 11 Temmuz 2009'da Malibu, California'da evlendiler.

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2002 The Hot Chick
2005 Waterborne Devi doğrudan DVD olarak satıldı
Tamara Tamara Riley Hasılat: $206,871
2006 Take the Lead Sasha Hasılat $34,742,066
Step Up Nora Clark Teen Choice Ödülleri Dans Kategorisini kazandı
The Grudge 2 Sally Hasılat: $70,711,175
2008 Love Lies Bleeding Amber doğrudan DVD olarak satıldı
2009 Falling Awake Alessandra
American Virgin Priscilla
The Six Wives of Henry Lefay Sarah Jane
The Jerk Theory Molly
2011 Setup Mia
2012 The Legend of Hell's Gate: An American conspiracy Katherine Prescott
Balls to the Wall Rachel Matthews
Ten Year
Slightly Single in L.A. Hallie

Televizyon filmleriDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Dark Shadows Sophia Warner Bros. Televizyonu
2008 Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal Emma Carr Lifetime TV

2013 Witches of East End Frekans

Dış bağlantılarDüzenle