Japonya'daki en yüksek binalar listesi

Vikimedya liste maddesi

Japonya'daki en yüksek binalar listesi, Japonya'da inşaatı tamamlanmış en yüksek binaların listesidir.

Japonya'nın en yüksek beş binasının kıyaslanması.

Genel bakışDüzenle

Yüksekliği 400 metreyi aşan süper gökdelenlere sahip diğer Asya ülkelerinden farklı olarak, Japonya'nın gökdelenleri nispeten daha kısadır. Yüksek işçilik ve inşaat malzemesi maliyeti nedeniyle inşaatı zor ve maliyetli olup 50 metrenin üzerindeki tüm binalar da olabildiğince depreme dayanıklı olması ve diğer katı yapısal standartlara uyması gerekmektedir.

En yüksek binalarDüzenle

Bu liste, en az 190 metre yüksekliğindeki Japon gökdelenlerini standart yükseklik ölçümüne göre sıralar. Bu yükseklik, kuleleri ve mimari detayları içerir ancak anten direklerini içermez. Bir sıralamanın ardından gelen eşittir işareti (=), iki veya daha fazla bina arasındaki aynı yüksekliği gösterir. "Yıl" sütunu, bir binanın tamamlandığı yılı gösterir. Kısmen yaşanabilir yapılar, karşılaştırma amacıyla dahil edilmiştir; ancak sıralanmazlar.

Sıra Ad Resim Yükseklik (m) Katlar Yıl Koordinatlar Şehir Notlar
01.0 Tokyo Skytree[A] 634 32 2012 Tokyo
02.0 Tokyo Kulesi[A] 333 7 1958 Tokyo
03.01 Abeno Harukas   300 60 2014 34°38′45″K 135°30′48″D / 34.64583°K 135.51333°D / 34.64583; 135.51333 (Abeno Harukas) Osaka Japonya'nın en yüksek binası[1][2][3]
04.02 Yokohama Landmark Tower   296 70 1993 35°27′17″K 139°37′54″D / 35.45472°K 139.63167°D / 35.45472; 139.63167 (Yokohama Landmark Tower) Yokohama Kanagawa prefektörlüğü ve Büyük Tokyo Metropolü'ndeki en yüksek bina; 1990'larda Japonya'da tamamlanan en yüksek yapı[4][5][6]
05.03= Cosmo Kulesi   256 55 1995 34°38′18″K 135°24′54″D / 34.63833°K 135.41500°D / 34.63833; 135.41500 (Osaka Prefectural Government Sakishima Building) Osaka [7][8][9]
06.03= Rinku Gate Tower Building   256 56 1996 34°24′40″K 135°18′0″D / 34.41111°K 135.30000°D / 34.41111; 135.30000 (Rinku Gate Tower) Izumisano [10][11][12]
07.05 Toranomon Hills   256 57 2014 35°40′00″K 139°44′58″D / 35.66667°K 139.74944°D / 35.66667; 139.74944 (Toranomon Hills) Tokyo Tokyo'daki en yüksek bina[13][14][15]
08.06 Midtown Tower   248 54 2007 35°39′59″K 139°43′54″D / 35.66639°K 139.73167°D / 35.66639; 139.73167 (Midtown Tower) Tokyo 2000'lerde Japonya'da tamamlanan en yüksek yapı[16][17][18]
09.07 Midland Square   247 47 2007 35°10′14″K 136°53′06″D / 35.17056°K 136.88500°D / 35.17056; 136.88500 (Midland Square) Nagoya Aichi prefektörlüğündeki en yüksek bina[19][20][21]
10.08 JR Central Office Tower   245 51 2000 35°10′15.6″K 136°52′57″D / 35.171000°K 136.88250°D / 35.171000; 136.88250 (JR Central Office Tower) Nagoya [22][23][24]
11.09 Tokyo Metropolitan Hükûmeti Binası No. 1   243 48 1991 35°41′22″K 139°41′29.5″D / 35.68944°K 139.691528°D / 35.68944; 139.691528 (Tokyo Metropolitan Government Building No. 1) Tokyo 1990'larda Japonya'da tamamlanan en yüksek yapı[25][26][27]
12.010= Sunshine 60   240 60 1978 35°43′46.5″K 139°43′4″D / 35.729583°K 139.71778°D / 35.729583; 139.71778 (Sunshine 60) Tokyo 1970'lerde Japonya'da tamamlanan en yüksek yapı[28][29][30]
13.010= NTT Docomo Yoyogi Building   240 27 2000 35°41′3.7″K 139°42′11.7″D / 35.684361°K 139.703250°D / 35.684361; 139.703250 (NTT Docomo Yoyogi Building) Tokyo Dünyadaki saat yüzlerine sahip ikinci en yüksek yapı; Anten ile birlikte Tokyo'daki en yüksek, Japonya'daki üçüncü en yüksek yapı[31][32][33]
14.012 Roppongi Hills Mori Tower   238 54 2003 35°39′38″K 139°43′45″D / 35.66056°K 139.72917°D / 35.66056; 139.72917 (Roppongi Hills Mori Tower) Tokyo [34][35][36]
15.013 Shinjuku Park Tower   235 52 1994 35°41′8″K 139°41′27.4″D / 35.68556°K 139.690944°D / 35.68556; 139.690944 (Shinjuku Park Tower) Tokyo [37][38][39]
16.0 Fukuoka Kulesi[A] 234 5 1989 Fukuoka
17.014 Tokyo Opera City Tower   234 54 1996 35°40′58″K 139°41′12.6″D / 35.68278°K 139.686833°D / 35.68278; 139.686833 (Tokyo Opera City Tower) Tokyo [40][41][42]
18.015 Sumitomo Fudosan Roppongi Grand Tower   231 40 2016 35°39′52.56″K 139°44′15.58″D / 35.6646000°K 139.7376611°D / 35.6646000; 139.7376611 (Sumitomo Fudosan Roppongi Grand Tower) Tokyo [43][44][45]
19.016 Shibuya Scramble Square   228 47 2019 35°39′30″K 139°42′8″D / 35.65833°K 139.70222°D / 35.65833; 139.70222 (Shibuya Scramble Square) Tokyo [46][47][48]
20.017 JR Central Hotel Tower   226 53 2000 35°10′12.3″K 136°52′58.8″D / 35.170083°K 136.883000°D / 35.170083; 136.883000 (JR Central Hotel Tower) Nagoya [49][50]
21.018 Shinjuku Mitsui Building   224 55 1974 35°41′30.8″K 139°41′38″D / 35.691889°K 139.69389°D / 35.691889; 139.69389 (Shinjuku Mitsui Building) Tokyo [51][52][53]
22.019 Shinjuku Center Building   223 54 1979 35°41′30.5″K 139°41′43″D / 35.691806°K 139.69528°D / 35.691806; 139.69528 (Shinjuku Center Building) Tokyo [54][55][56]
23.020 Saint Luke's Tower   221 47 1994 35°40′.4″K 139°46′44″D / 35.666778°K 139.77889°D / 35.666778; 139.77889 (Saint Luke's Tower) Tokyo [57][58][59]
24.021 Shiodome City Center   216 43 2003 35°39′55″K 139°45′40.5″D / 35.66528°K 139.761250°D / 35.66528; 139.761250 (Shiodome City Center) Tokyo [60][61][62]
25.0 G1TOWER[A] 213 9 2010 Hitachinaka
26.022= Dentsu Building   213 48 2002 35°39′52.7″K 139°45′46″D / 35.664639°K 139.76278°D / 35.664639; 139.76278 (Dentsu Building) Tokyo [63][64][65]
27.022= Act Tower   213 45 1994 34°42′20.5″K 137°44′14″D / 34.705694°K 137.73722°D / 34.705694; 137.73722 (Act Tower) Hamamatsu Shizuoka prefektörlüğündeki en yüksek bina[66][67]
28.024 The Tower Yokohama Kitanaka   212 58 2020 35°27′5″K 139°38′9″D / 35.45139°K 139.63583°D / 35.45139; 139.63583 (The Tower Yokohama Kitanaka) Yokohama [68][69][70]
29.025 JR Gate Tower   211 46 2016 35°10′19.5″K 136°52′58″D / 35.172083°K 136.88278°D / 35.172083; 136.88278 (JR Gate Tower) Nagoya [71][72][73]
30.026 Shinjuku Sumitomo Building   210 52 1974 35°41′28.7″K 139°41′33″D / 35.691306°K 139.69250°D / 35.691306; 139.69250 (Shinjuku Sumitomo Building) Tokyo [74][75][76]
31.0 Toshima Yakma Tesisi[A] 210 11 1999 Tokyo
32.027= Shinjuku Nomura Building   209 50 1978 35°41′35″K 139°41′43″D / 35.69306°K 139.69528°D / 35.69306; 139.69528 (Shinjuku Nomura Building) Tokyo [77][78][79]
33.027= The Kitahama   209 54 2009 34°41′21″K 135°30′25.5″D / 34.68917°K 135.507083°D / 34.68917; 135.507083 (The Kitahama) Osaka Japonya'daki en yüksek konut binası[80][81]
34.027= The Park House Nishishinjuku Tower 60 209 60 2017 35°41′37.75″K 139°41′12″D / 35.6938194°K 139.68667°D / 35.6938194; 139.68667 (The Park House Nishishinjuku Tower 60) Tokyo [82][83][84]
35.030 Ark Hills Sengokuyama Mori Tower   207 47 2012 35°39′48″K 139°44′33″D / 35.66333°K 139.74250°D / 35.66333; 139.74250 (Ark Hills Sengokuyama Mori Tower) Tokyo [85][86]
36.031= GranTokyo North Tower   205 43 2007 35°40′40.3″K 139°46′0″D / 35.677861°K 139.76667°D / 35.677861; 139.76667 (GranTokyo North Tower) Tokyo [87][88][89]
37.031= GranTokyo South Tower   205 42 2007 35°40′43″K 139°46′2″D / 35.67861°K 139.76722°D / 35.67861; 139.76722 (GranTokyo South Tower) Tokyo [90][91][92]
38.031= Akasaka Intercity AIR   205 37 2017 35°40′11.5″K 139°44′31″D / 35.669861°K 139.74194°D / 35.669861; 139.74194 (Akasaka Intercity AIR) Tokyo [93][94][95]
39.034= Mode Gakuen Cocoon Tower   204 50 2008 35°41′30″K 139°41′49″D / 35.69167°K 139.69694°D / 35.69167; 139.69694 (Mode Gakuen Cocoon Tower) Tokyo Dünyanın ikinci en yüksek eğitim binası[96][97][98]
40.034= Park City Musashi-Kosugi Mid Sky Tower   204 59 2009 35°34′29.5″K 139°39′38″D / 35.574861°K 139.66056°D / 35.574861; 139.66056 (Park City Musashi-Kosugi Mid Sky Tower) Kawasaki [99]
41.036 Izumi Garden Tower   201 45 2002 35°39′52″K 139°44′23″D / 35.66444°K 139.73972°D / 35.66444; 139.73972 (Izumi Garden Tower) Tokyo [100][101][102]
42.037= Sompo Japan Building   200 43 1976 35°41′33.8″K 139°41′46″D / 35.692722°K 139.69611°D / 35.692722; 139.69611 (Sompo Japan Building) Tokyo [103][104][105]
43.037= X-Tower Osaka Bay   200 54 2006 34°40′6.5″K 135°27′37″D / 34.668472°K 135.46028°D / 34.668472; 135.46028 (X-Tower Osaka Bay) Osaka [106][107]
44.037= Osaka Bay Tower   200 51 1993 34°40′9″K 135°27′40″D / 34.66917°K 135.46111°D / 34.66917; 135.46111 (Osaka Bay Tower) Osaka [108][109]
45.037= JP Tower   200 38 2012 35°40′46.5″K 139°45′53″D / 35.679583°K 139.76472°D / 35.679583; 139.76472 (JP Tower) Tokyo [110][111]
46.037= Yomiuri Shimbun Tokyo Headquarters   200 33 2013 35°41′7.5″K 139°45′56″D / 35.685417°K 139.76556°D / 35.685417; 139.76556 (Yomiuri Shimbun Tokyo Headquarters) Tokyo [112][113][114]
47.037= Otemachi Tower   200 38 2013 35°41′7.5″K 139°45′56″D / 35.685417°K 139.76556°D / 35.685417; 139.76556 (Otemachi Tower) Tokyo [115][116][117]
48.037= JP Tower Nagoya   200 40 2015 35°10′21″K 136°52′56″D / 35.17250°K 136.88222°D / 35.17250; 136.88222 (JP Tower Nagoya) Nagoya
49.037= Otemachi One Tower   200 39 2020 35°41′16.5″K 139°45′47.5″D / 35.687917°K 139.763194°D / 35.687917; 139.763194 (Otemachi One Tower) Tokyo [118][119]
50.045 Nakanoshima Festival Tower   199 39 2012 34°41′36.7″K 135°29′48.3″D / 34.693528°K 135.496750°D / 34.693528; 135.496750 (Nakanoshima Festival Tower East) Osaka [120][121][122]
51.046 Shin-Marunouchi Building   198 38 2007 35°40′57″K 139°45′51.7″D / 35.68250°K 139.764361°D / 35.68250; 139.764361 (Shin-Marunouchi Building) Tokyo [123][124][125]
52.047 KEPCO Genel Merkezi   196 41 2004 34°41′34″K 135°29′33.5″D / 34.69278°K 135.492639°D / 34.69278; 135.492639 (KEPCO Headquarters) Osaka [126][127][128]
53.048= Sumitomo Fudosan Shinjuku Grand Tower   195 40 2011 35°41′46″K 139°41′26″D / 35.69611°K 139.69056°D / 35.69611; 139.69056 (Nishi-Shinjuku 8-chome Naruko Area Redevelopment) Tokyo [129][130][131]
54.048= Harumi Island Triton Square Tower X   195 44 2001 35°39′22.4″K 139°46′57″D / 35.656222°K 139.78250°D / 35.656222; 139.78250 (Harumi Island Triton Square Tower X) Tokyo [132][133][134]
55.048= Nihonbashi Mitsui Tower   195 39 2005 35°41′13″K 139°46′22.8″D / 35.68694°K 139.773000°D / 35.68694; 139.773000 (Nihonbashi Mitsui Tower) Tokyo [135][136][137]
56.051 Sanno Park Tower   194 44 2000 35°40′23″K 139°44′25″D / 35.67306°K 139.74028°D / 35.67306; 139.74028 (Sannō Park Tower) Tokyo [138][139][140]
57.052= City Tower Hiroshima   193 52 2016 34°23′45″K 132°28′30″D / 34.39583°K 132.47500°D / 34.39583; 132.47500 (City Tower Hiroshima) Hiroşima Hiroşima prefektörlüğündeki en yüksek bina[141][142][143]
58.052= Nittele Tower   193 32 2003 35°39′52.7″K 139°45′35.6″D / 35.664639°K 139.759889°D / 35.664639; 139.759889 (Nittele Tower) Tokyo [144][145][146]
59.053= Mid Tower   192 58 2008 35°39′21″K 139°46′25″D / 35.65583°K 139.77361°D / 35.65583; 139.77361 (Mid Tower) Tokyo [147][148][149]
60.053= Sea Tower   192 58 2008 35°39′17.6″K 139°46′29.3″D / 35.654889°K 139.774806°D / 35.654889; 139.774806 (Sea Tower) Tokyo [150][151][152]
61.053= Kachidoki View Tower   192 55 2010 35°39′33.8″K 139°46′35.8″D / 35.659389°K 139.776611°D / 35.659389; 139.776611 (Kachidoki View Tower) Tokyo [153]
62.056= Tomihisa Cross Comfort Tower   191 55 2015 35°41′31″K 139°42′50.3″D / 35.69194°K 139.713972°D / 35.69194; 139.713972 (Tomihisa Cross Comfort Tower) Tokyo [154][155][156]
63.056= Tokyo Midtown Hibiya   191 35 2018 35°40′25″K 139°45′32.8″D / 35.67361°K 139.759111°D / 35.67361; 139.759111 (Tokyo Midtown Hibiya) Tokyo [157][158]
64.058= Herbis Osaka   190 40 1997 34°41′55″K 135°29′34.5″D / 34.69861°K 135.492917°D / 34.69861; 135.492917 (HERBIS Osaka) Osaka [159][160]
65.058= Acty Shiodome   190 56 2004 35°39′29.5″K 139°45′31″D / 35.658194°K 139.75861°D / 35.658194; 139.75861 (Acty Shiodome) Tokyo [161][162][163]
66.058= City Tower Kobe Sannomiya   190 54 2013 34°41′47.7″K 135°11′53.4″D / 34.696583°K 135.198167°D / 34.696583; 135.198167 (City Tower Kobe Sannomiya) Kobe [164][165][166]

* Halen yapım aşamasında olan ancak tepesi tamamlanmış binalar.
= Aynı yüksekliğe sahip oldukları için aynı sıradaki binaları.
A. [A]Bu yapı tam anlamıyla yaşanabilir bir bina değildir, ancak karşılaştırmalı amaçlar için bu listeye dahil edilmiştir. Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi 'nin bir kararına göre, bağımsız gözlem kuleleri veya bacalar, tamamen yaşanabilir yapılar olmadıkları için bina olarak kabul edilmezler.

Diğer en yüksek yapılarDüzenle

Bu liste, en az 210 metre yüksekliğindeki Japon yapılarını standart yükseklik ölçümüne göre sıralar. Bu yüksekliğe kuleler, mimari detaylar ve anten direkleri dahildir.

Sıra Ad Resim Yükseklik (m) Yıl Koordinatlar Tür Prefektörlük Notlar
1 Tokyo Skytree   634 2011 35°42′36.5″K 139°48′39″D / 35.710139°K 139.81083°D / 35.710139; 139.81083 (Tokyo Skytree) Kafes kule Tokyo Dünyanın en yüksek kulesi[167][168]
2 Tokyo Kulesi   333 1958 35°39′31″K 139°44′44″D / 35.65861°K 139.74556°D / 35.65861; 139.74556 (Tokyo Tower) Kufes kule Tokyo Dünyanın 23. yüksek kulesi[169][170]
03.03= Akashi Kaikyō Köprüsü Kuzey Kulesi   298 1998 34°37′26″K 135°1′38″D / 34.62389°K 135.02722°D / 34.62389; 135.02722 (Akashi Kaikyō Bridge, Tower North) Köprü direği Hyōgo [171]
03.03= Akashi Kaikyō Köprüsü Güney Kulesi   298 1998 34°36′34″K 135°0′53″D / 34.60944°K 135.01472°D / 34.60944; 135.01472 (Akashi Kaikyō Bridge, Tower South) Köprü direği Hyōgo [171]
04.05= Ebino VLF Vericisi 1. direk   270 1991 32°4′36″K 130°49′33″D / 32.07667°K 130.82583°D / 32.07667; 130.82583 (Ebino VLF transmitter, Mast 1) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 2. direk   270 1991 32°4′54″K 130°49′30″D / 32.08167°K 130.82500°D / 32.08167; 130.82500 (Ebino VLF transmitter, Mast 2) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 3. direk   270 1991 32°5′11″K 130°49′27″D / 32.08639°K 130.82417°D / 32.08639; 130.82417 (Ebino VLF transmitter, Mast 3) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 4. direk   270 1991 32°5′29″K 130°49′23″D / 32.09139°K 130.82306°D / 32.09139; 130.82306 (Ebino VLF transmitter, Mast 4) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 5. direk   270 1991 32°5′32″K 130°49′44″D / 32.09222°K 130.82889°D / 32.09222; 130.82889 (Ebino VLF transmitter, Mast 5) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 6. direk   270 1991 32°5′14″K 130°49′47″D / 32.08722°K 130.82972°D / 32.08722; 130.82972 (Ebino VLF transmitter, Mast 6) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 7. direk   270 1991 32°4′56″K 130°49′50″D / 32.08222°K 130.83056°D / 32.08222; 130.83056 (Ebino VLF transmitter, Mast 7) Gergili direk Miyazaki
04.05= Ebino VLF Vericisi 8. direk   270 1991 32°4′39″K 130°49′54″D / 32.07750°K 130.83167°D / 32.07750; 130.83167 (Ebino VLF transmitter, Mast 8) Gergili direk Miyazaki
04.013 Yokohama Medya Kulesi 253 1999 Kafes kuleli bina Kanagawa [172]
05.014 Otakadoya-yama Verici Anteni   250 1999 37°22′21.5″K 140°50′55.8″D / 37.372639°K 140.848833°D / 37.372639; 140.848833 (Otakadoya-yama Transmitter) Gergili direk Fukuşima [173]
04.015 Seto Dijital Kulesi   245 2011 35°11′44″N 137°04′27″E / 35.1955°K 137.0743°D / 35.1955; 137.0743 (Seto Digital Tower) Kafes kule Aichi
06.016 NHK Shobu-Kuki Vericisi Ana Anteni   240 1982 36°04′21″K 139°37′25.2″D / 36.07250°K 139.623667°D / 36.07250; 139.623667 (NHK Shobu-Kuki Transmitter Main Mast) Gergili direk Saitama Eski NHK Kawaguchi Vericisi'nin yerini aldı[174]
7.017 Fukuoka Kulesi   234 1989 33°35′35.7″K 130°21′5.3″D / 33.593250°K 130.351472°D / 33.593250; 130.351472 (Fukuoka Tower) Gözlem kulesi Fukuoka Fukuoka prefektörlüğündeki en yüksek yapı; 1980'lerde Japonya'da tamamlanan en yüksek yapı[175][176]
07.018= Chūshi Yüksek Gerilim Hattı Geçişi, kuzey kulesi   226 1962 34°19′55.8″K 132°59′3.3″D / 34.332167°K 132.984250°D / 34.332167; 132.984250 (Chūshi Powerline Crossing, Tower North) Elektrik iletim kulesi Hiroşima
07.018= Chūshi Yüksek Gerilim Hattı Geçişi, güney kulesi   226 1962 34°18′42.8″K 132°59′32.2″D / 34.311889°K 132.992278°D / 34.311889; 132.992278 (Chūshi Powerline Crossing, Tower South) Elektrik iletim kulesi Hiroşima
08.020= Tatara Köprüsü, batı kulesi   226 1999 34°15′32″K 133°3′35″D / 34.25889°K 133.05972°D / 34.25889; 133.05972 (Tatara Bridge, Tower West) Köprü direği Ehime [177]
08.020= Tatara Köprüsü, doğu kulesi   226 1999 34°15′38″K 133°4′10″D / 34.26056°K 133.06944°D / 34.26056; 133.06944 (Tatara Bridge, Tower East) Köprü direği Ehime [177]
07.022= Osaki Yüksek Gerilim Hattı Geçişi, kuzey kulesi 223 1997 34°18′19.8″K 132°52′28.2″D / 34.305500°K 132.874500°D / 34.305500; 132.874500 (Osaki Channel Powerline Crossing, Tower North) Elektrik iletim kulesi Hiroşima Chūshi Yüksek Gerilim Hattı Geçişi'nin 10 km doğusunda bulunmaktadır[178]
07.022= Osaki Yüksek Gerilim Hattı Geçişi, güney kulesi 223 1997 34°17′15.4″K 132°53′1.1″D / 34.287611°K 132.883639°D / 34.287611; 132.883639 (Osaki Channel Powerline Crossing, Tower South) Elektrik iletim kulesi Hiroşima [179]
09.024= Chita Termik Santrali 1.-4. birimler   220 34°59′11.7″K 136°50′33.2″D / 34.986583°K 136.842556°D / 34.986583; 136.842556 (Chita Thermal Power Station) Baca Aichi [180]
04.024= Savunma Bakanlığı B Binası   220 1996 Kafes kuleli bina Tokyo [181]
04.026 NTT DoCoMo Saitama Building   218.5 2001 Çelik kuleli bina Saitama [182]
10.027 G1TOWER   213 2010 36°24′08.08″K 140°30′49.99″D / 36.4022444°K 140.5138861°D / 36.4022444; 140.5138861 (G1TOWER) Asansör araştırma kulesi Ibaraki [183]
12.028 Toshima Yakma Tesisi   210 1999 35°44′3.6″K 139°42′50″D / 35.734333°K 139.71389°D / 35.734333; 139.71389 (Toshima Incineration Plant) Baca Tokyo Dünyanın en yüksek yakma fırını bacası[184]

Yıkılmış yapılarDüzenle

Adı Yükseklik (m) İnşa Yıkılış Tür Konum Koordinatlar Notlar
Iwo Jima LORAN-C vericisi 412 1963 1965 Gergili direk Iwo Jima 24°48′08″K 141°19′32″D / 24.80222°K 141.32556°D / 24.80222; 141.32556 (Iwo Jima LORAN-C transmitter) Çöktü ve değiştirildi[185]
Minami Torishima LORAN-C vericisi 412 1964 1985 Gergili direk Minami Torishima 24°17′08.79″K 153°58′52.2″D / 24.2857750°K 153.981167°D / 24.2857750; 153.981167 (Marcus Island LORAN-C transmitter) Söküldü ve daha küçük olanla değiştirildi[186]
Iwo Jima LORAN-C ikinci vericisi 412 1965 1993 Gergili direk Iwo Jima 24°48′08″K 141°19′32″D / 24.80222°K 141.32556°D / 24.80222; 141.32556 (Iwo Jima LORAN-C transmitter) Söküldü[185]
Shushi Wan OMEGA vericisi 389 1973 1998 Gergili direk Tsushima Adası 34°36′53.06″K 129°27′13.12″D / 34.6147389°K 129.4536444°D / 34.6147389; 129.4536444 (Omega Navigation System#Shushi-Wan_Omega_Transmitter) Söküldü[187]
NHK Kawaguchi Vericisi 313 1937 1984 Gergili direk Kawaguchi 35°49′37″K 139°43′14″D / 35.82694°K 139.72056°D / 35.82694; 139.72056 (NHK Kawaguchi Transmitter, Mast South);
35°49′52″K 139°43′12″D / 35.83111°K 139.72000°D / 35.83111; 139.72000 (NHK Kawaguchi Transmitter, Mast North)
T-anten (2 direk); Söküldü[188]
Yosami Verici İstasyonu 250 1929 1997 Gergili direk Kariya 34°58′20″K 137°00′59″D / 34.97222°K 137.01639°D / 34.97222; 137.01639 (Yosami Transmitting Station) 8 direk, söküldü
Minami Torishima LORAN-C ikinci vericisi 213 1986 2000 Gergili direk Minami Torishima 24°17′08.79″K 153°58′52.2″D / 24.2857750°K 153.981167°D / 24.2857750; 153.981167 (Marcus Island LORAN-C transmitter) Söküldü ve değiştirildi[189]
Minami Torishima LORAN-C üçüncü vericisi 213 2000 2010 Gergili direk Minami Torishima 24°17′8.7″K 153°58′52″D / 24.285750°K 153.98111°D / 24.285750; 153.98111 (Marcus Island LORAN-C transmitter) Söküldü[190]

Yapımı devam eden ve önerilen en yüksek binalarDüzenle

Yapımı devam edenlerDüzenle

Yapım aşamasında olan ve en az 190 metre yüksekliğinde olması planlanan binaları ve bağımsız yapılar. Zirvesi tamamlanan ancak tam olarak tamamlanmayan binalar da dahildir.

Name Yükseklik (m) Katlar Yıl Şehir Notlar
Toranomon Azabudai Project Building A 330 64 2023 Tokyo İnşaasına 2019 yılında başlandı
Toranomon Hills Station Tower 266 49 2023 Tokyo İnşaasına 2019 yılında başlandı
Toranomon Azabudai Project Building B-1 263 64 2023 Tokyo İnşaasına 2019 yılında başlandı
Yaesu 2-Chōme North District Redevelopment 240 45 2022 Tokyo İnşaasına 2018 yılında başlandı
Toranomon Azabudai Project Building B-2 237 54 2023 Tokyo İnşaasına 2019 yılında başlandı
Shinjuku Tokyu Milano Site Redevelopment 225 40 2022 Tokyo İnşaasına 2019 yılında başlandı
Toranomon Hills Residential Tower* 222 56 2020 Tokyo İnşaasına 2017 yılında başlandı
Tokiwabashi Tower 212 38 2021 Tokyo İnşaasına 2018 yılında başlandı
Tokyo PortCity Takeshiba Office Tower* 208 40 2021 Tokyo İnşaasına 2016 yılında başlandı
Hamamatsucho Station West Entrance District Development Tower A-3 197 39 2021 Tokyo İnşaasına 2017 yılında başlandı

* Halen yapım aşamasında olan ancak tepesi tamamlanmış binalar.

ÖnerilenlerDüzenle

İnşaat için önerilen ve en az 180 metre yüksekliğinde olması planlanan binalar.

Ad Yükseklik (m) Katlar Yıl Şehir Notlar
Sky Mile Tower 1.700 250+ 2045 Next Tokyo
Torch Tower 390 63 2027 Tokyo Mitsubishi Estate tarafından inşaasına 2023'te başlaması planlanmaktadır[191]
W350 Project 350 70 2041 Tokyo Sumitomo tarafından dünyanın en yüksek ahşap binası olarak planlanmaktadır[192]
Nihonbashi 1-Chōme Center District Tower 287 49 2025 Tokyo
Yumeshima Station Tower 275 55 2025 Osaka
Front of Tokyo Station Yaesu Higashi District Redevelopment Project 250 54 2023 Tokyo İnşaasına 2021 yılında başlanması planlanmaktadır
Yaesu 2-Chōme Center District Redevelopment Project 240 46 2025 Tokyo
Nishi-Shinjuku 3-Chōme Redevelopment 235 65 2026 Tokyo
Shibaura 1-Chōme South Tower 235 47 2029 Tokyo
Shibaura 1-Chōme North Tower 235 46 2024 Tokyo
Yaesu 1-Chōme North District Tower 235 43 2035 Tokyo
Akasaka 2-Chōme Project 210 45 2024 Tokyo
Hamamatsucho Station West District Redevelopment Project A-1 Tower 200 42 2024 Tokyo İnşaasına 2020 yılında başlanması planlanmaktadır
World Trade Center Building 200 37 2024 Tokyo
Nisiki 3-Chōme Tower 200 36 2026 Nagoya
Higashi Takashima District C-2 B Tower 195 52 2025 Yokohama
Doutou 2-Chōme Plan 195 49 2024 Osaka
Umeda Tower Project 192 56 2022 Osaka
Umeda Twin Towers South 189 53 2022 Osaka
Umeda 3-Chōme Plan 188 39 2023 Osaka
Nihon Ika Campus Musasikosugi North Tower 180 50 2026 Kawasaki
Nihon Ika Campus Musasikosugi South Tower 180 50 2026 Kawasaki
Higashi Takashima District C-1 Tower 180 47 2025 Yokohama
Mitsukoshi Nagoya Tower 180 34 2029 Nagoya
Meitetsu Nagoya Station Building 180 30 2027 Nagoya

Prefektörlüklerine göre en yüksek binalarDüzenle

Prefektörlük Şehir Ad Resim Yükseklik (m) Katlar Yıl Koordinatlar Notlar
Aichi Nagoya Midland Square   247 47 2006 35°10′14″K 136°53′06″D / 35.17056°K 136.88500°D / 35.17056; 136.88500 (Midland Square) [19][20][21]
Akita Akita Belldome Landmark Akita   95 30 2003 39°43′05″K 140°07′08″D / 39.71806°K 140.11889°D / 39.71806; 140.11889 (Belldome Landmark Akita) [193][194]
Aomori Aomori Aomori Prefecture Tourist Center   76 15 1986 40°49′47″K 140°44′28″D / 40.82972°K 140.74111°D / 40.82972; 140.74111 (Aomori Prefecture Tourist Center) [195][196]
Chiba Chiba APA Hotel & Resort Tokyo Bay Makuhari   181 50 1993 35°38′38.5″K 140°02′13″D / 35.644028°K 140.03694°D / 35.644028; 140.03694 (APA Hotel & Resort Tokyo Bay Makuhari) [197][198][199]
Ehime Imabari Imabari Kokusai Hotel   102 22 1996 34°03′44″K 133°00′2″D / 34.06222°K 133.00056°D / 34.06222; 133.00056 (Imabari Kokusai Hotel) [200][201]
Fukui Fukui Happiring   90 21 2016 36°3′40.5″K 136°13′19″D / 36.061250°K 136.22194°D / 36.061250; 136.22194 (Happiring) [202][203]
Fukuoka Fukuoka Center Marks Tower   152 46 2019 33°39′50″K 130°25′0″D / 33.66389°K 130.41667°D / 33.66389; 130.41667 (Center Marks Tower) [204][205]
Fukuşima Kōriyama Big-i   133 24 2001 37°23′59″K 140°23′17″D / 37.39972°K 140.38806°D / 37.39972; 140.38806 (Big-i) [206][207]
Gifu Gifu Gifu City Tower 43   163 43 2007 35°24′39″K 136°45′15″D / 35.41083°K 136.75417°D / 35.41083; 136.75417 (Gifu City Tower 43) [208][209][210]
Gunma Maebashi Gunma Prefektörlük Hükûmeti Binası   154 33 1999 36°23′28.5″K 139°03′39.5″D / 36.391250°K 139.060972°D / 36.391250; 139.060972 (Gunma Prefectural Government Building) [211][212][213]
Hiroşima Hiroşima City Tower Hiroshima   193 52 2016 34°23′45″K 132°28′30″D / 34.39583°K 132.47500°D / 34.39583; 132.47500 (City Tower Hiroshima) [141][142][143]
Hokkaido Sapporo JR Tower   173 38 2003 43°04′05.5″K 141°21′09.5″D / 43.068194°K 141.352639°D / 43.068194; 141.352639 (JR Tower) [214][215][216]
Hyōgo Kobe City Tower Kobe Sannomiya   190 54 2013 34°41′48″K 135°11′53″D / 34.69667°K 135.19806°D / 34.69667; 135.19806 (City Tower Kobe Sannomiya) [164][165][166]
Ibaraki Mito Ibaraki Prefectural Government BuildingA   116 25 1999 36°20′30″K 140°26′48″D / 36.34167°K 140.44667°D / 36.34167; 140.44667 (Ibaraki Prefectural Government Building) [217][218]
Ishikawa Kanazawa Porte Kanazawa   131 30 1994 36°34′34.7″K 136°38′57.5″D / 36.576306°K 136.649306°D / 36.576306; 136.649306 (Hotel Nikko Kanazawa) [219][220]
Iwate Morioka Malios   92 20 1997 39°42′04″K 141°08′00.5″D / 39.70111°K 141.133472°D / 39.70111; 141.133472 (Malios) [221][222][223]
Kagawa Takamatsu Symbol Tower   151 30 2004 34°21′08.5″K 134°02′48.5″D / 34.352361°K 134.046806°D / 34.352361; 134.046806 (Symbol Tower) [224][225][226]
Kagoshima Kagoshima Kagoshima Prefektörlük Ofis Binası   93 20 1996 31°33′37.5″K 130°33′29.5″D / 31.560417°K 130.558194°D / 31.560417; 130.558194 (Kagoshima Prefectural Office Building) [227]
Kanagawa Yokohama Yokohama Landmark Tower   296 70 1993 35°27′17″K 139°37′54″D / 35.45472°K 139.63167°D / 35.45472; 139.63167 (Yokohama Landmark Tower) [5][6]
Kōchi Kōchi Top One Shikoku   100 29 1993 33°33′26″K 133°32′51.5″D / 33.55722°K 133.547639°D / 33.55722; 133.547639 (Top One Shikoku) [228][229]
Kumamoto Kumamoto The Kumamoto Tower   123 36 2012 32°47′25″K 130°41′29″D / 32.79028°K 130.69139°D / 32.79028; 130.69139 (The Kumamoto Tower) [230][231]
Kyoto Kyoto Nidec Corporation Genel MerkeziB   101 22 2003 34°57′4″K 135°42′57″D / 34.95111°K 135.71583°D / 34.95111; 135.71583 (Nidec Corporation Headquarters) [232][233]
Mie Yokkaichi Yokkaichi Port Building   100 14 1999 34°59′36″K 136°39′26″D / 34.99333°K 136.65722°D / 34.99333; 136.65722 (Yokkaichi Port Building) [234][235]
Miyagi Sendai Sendai Trust Tower   180 37 2010 38°15′23″K 140°52′34″D / 38.25639°K 140.87611°D / 38.25639; 140.87611 (Sendai Trust Tower) [236][237][238]
Miyazaki Miyazaki Sheraton Grande Ocean Resort   154 43 1994 31°57′32″K 131°28′11″D / 31.95889°K 131.46972°D / 31.95889; 131.46972 (Sheraton Grande Ocean Resort) [239][240][241]
Nagano Nagano NTT DoCoMo Nagano BuildingZ   75 16 2000 36°38′54″K 138°11′30″D / 36.64833°K 138.19167°D / 36.64833; 138.19167 (NTT DoCoMo Nagano Building) [242][243]
Nagasaki Nagasaki Skyscraper TowerC   95 28 2004 32°44′59″K 129°51′55″D / 32.74972°K 129.86528°D / 32.74972; 129.86528 (Nagasaki City Tower) [244][245][246]
Nara Nara Kōfuku-ji'de beş katlı pagoda   51 5 1426 34°40′57″K 135°49′55″D / 34.68250°K 135.83194°D / 34.68250; 135.83194 (Five-storied pagoda at Kōfuku-ji) [247]
Niigata Niigata Bandaijima Building   141 31 2003 37°55′30″K 139°03′34″D / 37.92500°K 139.05944°D / 37.92500; 139.05944 (Bandaijima Building) [248][249]
Ōita Ōita Oasis Hiroba 21   102 21 1998 33°14′17″K 131°36′06″D / 33.23806°K 131.60167°D / 33.23806; 131.60167 (Oasis Plaza 21) [250][251]
Okayama Okayama Grace Tower   109 32 2004 34°39′57″K 133°55′31″D / 34.66583°K 133.92528°D / 34.66583; 133.92528 (Grace Tower) [252][253]
Okinawa Naha Ryu:X Towers   105 30 2013 26°13′21″K 127°41′40″D / 26.22250°K 127.69444°D / 26.22250; 127.69444 (Ryu:X Towers) [254][255]
Osaka Osaka Abeno Harukas   300 60 2014 34°38′45.6″K 135°30′48.2″D / 34.646000°K 135.513389°D / 34.646000; 135.513389 (Abeno Harukas) [1][2][3]
Saga Tosu The Tosu Tower 20   60 20 2016 33°22′37″K 130°31′11″D / 33.37694°K 130.51972°D / 33.37694; 130.51972 (The Tosu Tower 20)
Saitama Kawaguchi Elsa Tower 55   186 55 1998 35°47′48.5″K 139°43′54″D / 35.796806°K 139.73167°D / 35.796806; 139.73167 (Elsa Tower 55) [256][257][258]
Shiga Ōtsu Otsu Prince Hotel   137 38 1989 35°0′18.5″K 135°53′21″D / 35.005139°K 135.88917°D / 35.005139; 135.88917 (Otsu Prince Hotel) [259][260]
Shimane Matsue San-in Godo Bank Building   75 14 1997 35°27′58″K 135°3′16″D / 35.46611°K 135.05444°D / 35.46611; 135.05444 (San-in Godo Bank Building) [261][262]
Shizuoka Hamamatsu Act Tower   213 45 1994 34°42′20.5″K 137°44′14″D / 34.705694°K 137.73722°D / 34.705694; 137.73722 (Act Tower) [66][67][263]
Tochigi Utsunomiya Utsunomiya Peaks   108 31 2019 36°33′38.5″K 139°53′17.5″D / 36.560694°K 139.888194°D / 36.560694; 139.888194 (Utsunomiya Peaks) [264][265]
Tokushima Tokushima Tokushima İstasyonu   73 18 1993 34°04′28.3″K 134°33′2.7″D / 34.074528°K 134.550750°D / 34.074528; 134.550750 (Tokushima Station Building) [266][267]
Tokyo Minato Toranomon HillsY   256 52 2014 35°40′1″K 139°44′58″D / 35.66694°K 139.74944°D / 35.66694; 139.74944 (Toranomon Hills) [13][14][15]
Tottori Tottori Tottori Prefektörlük Merkez Hastanesi   56 11 2018 35°31′19″K 134°12′43″D / 35.52194°K 134.21194°D / 35.52194; 134.21194 (Tottori Prefectural Central Hospital)
Toyama Toyama Tower 111   121 22 1994 36°42′11.8″K 137°12′58.3″D / 36.703278°K 137.216194°D / 36.703278; 137.216194 (Tower 111) [268]
Wakayama Shirahama President Tsubaki   95 28 1976 33°36′17″K 135°23′19.5″D / 33.60472°K 135.388750°D / 33.60472; 135.388750 (President Tsubaki) [269]
Yamagata Kaminoyama Sky Tower 41   134 41 1999 38°08′18″K 140°16′55″D / 38.13833°K 140.28194°D / 38.13833; 140.28194 (Sky Tower 41) [270][271]
Yamaguchi Shimonoseki Vel Tower Shimonoseki   73 22 2007 33°56′59″K 130°55′32″D / 33.94972°K 130.92556°D / 33.94972; 130.92556 (Vel Tower Shimonoseki) [272]
Yamanashi Kōfu Saints .25   94 25 2007 35°40′3.5″K 138°34′21″D / 35.667639°K 138.57250°D / 35.667639; 138.57250 (Saints .25) [273][274]

^A G1 Kulesi 214 metre yüksekliğinde olup prefektörlükteki en yüksek yapıdır.
^B Kyoto Kulesi 131 metre yüksekliğinde olup prefektörlükteki en yüksek yapıdır.[275]
^C Huis Ten Bosch tema parkındaki Utrecht Dom Kulesi'nin bir kopyası 105 metre yüksekliğinde olup prefektörlükteki en yüksek yapıdır.[276]
^Y Tokyo Skytree 634 metre yüksekliğinde olup Japonya'daki en yüksek yapıdır.[277]
^Z Binanın çatı anteni, toplam yüksekliğini 106 metreye çıkartmaktadır.[242]

En yüksek binalar kronolojisiDüzenle

 
1964 Yaz Olimpiyatları'na karşılık gelecek şekilde 1964 yılında inşa edilen Hotel New Otani Tokyo, 1968'e kadar Japonya'nın en yüksek binasıydı.

Bu, bir zamanlar Japonya'daki en yüksek bina unvanına sahip binaların bir listesidir. Tokyo Kulesi, 1958'de tamamlanmasından 2011'de Tokyo Skytree'nin açılışına kadar 1960'larda ve 1970'lerde inşa edilen ve daha sonra 1990'larda sökülen çeşitli gergili direkler dışında Japonya'nın en yüksek yapısı unvanını korudu.

Adı En yüksek olduğu yıllar Yükseklik (m) Katlar Şehir Kaynak
Ryōunkaku 1890-1923 69 12 Tokyo [278]
Tō-ji'de beş katlı pagoda 1923-1936 55 5 Kyoto
Ulusal Diet Binası 1936-1964 65 9 Tokyo [279]
Hotel New Otani Tokyo 1964-1968 72 17 Tokyo [280]
Kasumigaseki Building 1968-1970 156 36 Tokyo [281]
Tokyo World Trade Center Building 1970-1971 163 40 Tokyo [282]
Keio Plaza Hotel North Tower 1971-1974 180 47 Tokyo [283]
Shinjuku Sumitomo Building 1974-1974 210 52 Tokyo [74]
Shinjuku Mitsui Building 1974-1978 225 55 Tokyo [51]
Sunshine 60 1978-1990 240 60 Tokyo [28]
Tokyo Metropolitan Hükûmeti Binası 1990-1993 243 48 Tokyo [25]
Yokohama Landmark Tower 1993-2014 296 70 Yokohama [4]
Abenobashi Terminal Building 2014-günümüze 300 60 Osaka [284]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Abeno Harukas". Skyscraper Source Media. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  2. ^ a b "Abeno Harukas". Emporis. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  3. ^ a b "Abeno Harukas". CTBUH. 3 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  4. ^ a b "Landmark Tower". Skyscraper Source Media. 4 Kasım 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  5. ^ a b "Yokohama Landmark Tower". Emporis. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  6. ^ a b "Landmark Tower". CTBUH. 18 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  7. ^ "Osaka World Trade Center". Skyscraper Source Media. 27 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  8. ^ "Osaka Sakishima Building". Emporis. 25 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  9. ^ "Osaka World Trade Center". CTBUH. 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  10. ^ "Rinku Gate Tower". Skyscraper Source Media. 22 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  11. ^ "Rinku Gate Tower Building". Emporis. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  12. ^ "Rinku Gate Tower". CTBUH. 19 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  13. ^ a b "Toranomon Hills". Skyscraper Source Media. 6 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  14. ^ a b "Toranomon Hills". Emporis. 11 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  15. ^ a b "Toranomon Hills". CTBUH. 30 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  16. ^ "Midtown Tower". Skyscraper Source Media. 25 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  17. ^ "Mid Town Tower". Emporis. 26 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  18. ^ "Midtown Tower". CTBUH. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  19. ^ a b "Midland Square". Skyscraper Source Media. 25 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  20. ^ a b "Midland Square". Emporis. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  21. ^ a b "Midland Square". CTBUH. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  22. ^ "JR Central Towers Office". Skyscraper Source Media. 28 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  23. ^ "JR Central Office Tower". Emporis. 14 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  24. ^ "JR Central Office Tower". CTBUH. 27 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  25. ^ a b "Metropolitan Government Building". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  26. ^ "Tokyo City Hall, Tower I". Emporis. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  27. ^ "Tokyo Metropolitan Government Building". CTBUH. 30 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  28. ^ a b "Sunshine 60". Skyscraper Source Media. 29 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  29. ^ "Sunshine 60 Building". Emporis. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  30. ^ "Sunshine 60 Tower". CTBUH. 29 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  31. ^ "NTT DoCoMo Yoyogi Building". Skyscraper Source Media. 14 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  32. ^ "NTT DoCoMo Yoyogi Building". Emporis. 28 Ocak 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  33. ^ "NTT DoCoMo Yoyogi Building". CTBUH. 30 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  34. ^ "Roppongi Hills Mori Tower". Skyscraper Source Media. 14 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  35. ^ "Roppongi Hills Mori Tower". Emporis. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  36. ^ "Roppongi Hills Mori Tower". CTBUH. 27 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  37. ^ "Shinjuku Park Tower". Skyscraper Source Media. 21 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  38. ^ "Shinjuku Park Tower". Emporis. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  39. ^ "Shinjuku Park Tower". CTBUH. 30 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  40. ^ "Opera City Tower". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  41. ^ "Tokyo Opera City Tower". Emporis. 12 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  42. ^ "Opera City Tower". CTBUH. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  43. ^ "Sumitomo Roppongi Grand Tower". Skyscraper Source Media. 9 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  44. ^ "Sumitomo Fudosan Roppongi Grand Tower". Emporis. 2 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  45. ^ "Sumitomo Roppongi Grand Tower". CTBUH. 14 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  46. ^ "Shibuya Scramble Square". Skyscraper Source Media. 15 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  47. ^ "Shibuya Scramble Square". Emporis. 3 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  48. ^ "Shibuya Scramble Square". The Skyscraper Center. CTBUH. 3 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  49. ^ "JR Central Towers Hotel". Skyscraperpage.com. 28 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  50. ^ "JR Central Hotel Tower". Emporis.com. 15 Nisan 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  51. ^ a b "Shinjuku Mitsui Building". Skyscraper Source Media. 15 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  52. ^ "Shinjuku Mitsui Building". Emporis. 19 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  53. ^ "Shinjuku Mitsui Building". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  54. ^ "Shinjuku Center Building". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  55. ^ "Shinjuku Center Building". Emporis. 10 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  56. ^ "Shinjuku Center". CTBUH. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  57. ^ "Saint Luke's Tower". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  58. ^ "St. Luke's Tower". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  59. ^ "St. Luke's Tower". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  60. ^ "Shiodome City Center". Skyscraper Source Media. 15 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  61. ^ "Shidome City Center". Emporis. 18 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  62. ^ "Shiodome City Center". CTBUH. 28 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  63. ^ "Dentsu Headquarters Building". Skyscraper Source Media. 15 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  64. ^ "Dentsu Headquarters Building". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  65. ^ "Dentsu Headquarters Building". CTBUH. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  66. ^ a b "Act Tower". Skyscraperpage.com. 9 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  67. ^ a b "Act Tower". Emporis.com. 19 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  68. ^ "Yokohama Kitakanadori North District Redevelopment A-4 Block". Skyscraper Source Media. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  69. ^ "The Tower Yokohama Kitanaka". Emporis. 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  70. ^ "The Tower Yokohama Kitanaka". CTBUH. 25 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  71. ^ "JR Gate Tower". Skyscraper Source Media. 12 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  72. ^ "JR Gate Tower". Emporis. 4 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  73. ^ "JR Gate Tower". CTBUH. 19 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  74. ^ a b "Shinjuku Sumitomo Building". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  75. ^ "Shinjuku Sumitomo Building". Emporis. 23 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  76. ^ "Shinjuku Sumitomo Building". CTBUH. 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  77. ^ "Shinjuku Nomura Building". Skyscraper Source Media. 15 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  78. ^ "Shinjuku Nomura Building". Emporis. 19 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  79. ^ "Shinjuku Nomura Building". CTBUH. 28 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  80. ^ "The Kitahama". Skyscraperpage.com. 5 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  81. ^ "The Kitahama". Emporis.com. 24 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  82. ^ "The Park House Nishishinjuku Tower 60". Skyscraper Source Media. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  83. ^ "The Park House Nishishinjuku Tower 60". Emporis. 30 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  84. ^ "The Parkhouse Nishi Shinjuku Tower 60". The Skyscraper Center. CTBUH. 30 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  85. ^ "Toranomon-Roppongi Area Redevelopment Project". Skyscraper Source Media. 19 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  86. ^ "Toranomon-Roppongi Area Redevelopment Tower". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  87. ^ "GranTokyo North Tower". Skyscraper Source Media. 16 Aralık 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  88. ^ "GranTokyo North Tower". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  89. ^ "GranTokyo North Tower". CTBUH. 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  90. ^ "GranTokyo South Tower". Skyscraper Source Media. 16 Aralık 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  91. ^ "GranTokyo South Tower". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  92. ^ "GranTokyo South Tower". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  93. ^ "Akasaka Intercity AIR". Skyscraper Source Media. 16 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  94. ^ "Akasaka Intercity AIR". Emporis. 27 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  95. ^ "Akasaka Intercity AIR". The Skyscraper Center. CTBUH. 13 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  96. ^ "Tokyo Mode Gakuen Cocoon Tower". Skyscraper Source Media. 30 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  97. ^ "Tokyo Mode Gakuen". Emporis. 23 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  98. ^ "MODE GAKUEN Cocoon Tower". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  99. ^ "Park City Musashi-Kosugi Mid Sky Tower". Skyscraperpage.com. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  100. ^ "Izumi Garden Tower". Skyscraper Source Media. 21 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  101. ^ "Izumi Garden Tower". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  102. ^ "Izumi Garden Tower". CTBUH. 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  103. ^ "Sompo Japan Headquarters". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  104. ^ "Sompo Japan Head Office Building". Emporis. 12 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  105. ^ "Sompo Japan Head Office Building". CTBUH. 22 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  106. ^ "X-Tower Osaka Bay". Skyscraperpage.com. 28 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  107. ^ "X-Tower Osaka Bay". Emporis.com. 26 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  108. ^ "ORC 200". Skyscraperpage.com. 27 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  109. ^ "ORC 200". Emporis.com. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  110. ^ "JP Tower". Skyscraper Source Media. 21 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  111. ^ "Japan Post Tower". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  112. ^ "The Yomiuri Shimbun Building". Skyscraper Source Media. 6 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  113. ^ "Yomiuri Newspaper Tokyo Head Office Building". Emporis. 24 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  114. ^ "Yomiuri Newspaper Tokyo Head Office Building". CTBUH. 19 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  115. ^ "Otemachi Tower". Skyscraper Source Media. 14 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  116. ^ "Otemachi Tower". Emporis. 4 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  117. ^ "The Otemachi Tower". CTBUH. 13 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  118. ^ "Otemachi One". Emporis. 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  119. ^ "Otemachi One Tower". The Skyscraper Center. CTBUH. 13 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  120. ^ "Nakanoshima Festival Tower East Area". Skyscraper Source Media. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  121. ^ "Nakanoshima Festival East Tower". Emporis. 15 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  122. ^ "Nakanoshima Festival Tower". CTBUH. 19 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  123. ^ "Shin-Marunouchi Building". Skyscraper Source Media. 27 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  124. ^ "New Shin-Marunouchi Building". Emporis. 19 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  125. ^ "Shin-Marunouchi Building". CTBUH. 28 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  126. ^ "KEPCO Headquarters". Skyscraper Source Media. 25 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  127. ^ "New Kansai Electric Power Company Building". Emporis. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  128. ^ "KEPCO Headquarters". CTBUH. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  129. ^ "Sumitomo Realty Shinjuku Grand Tower (La Tour Shinjuku Grand)". Skyscraper Source Media. 19 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  130. ^ "Sumitomo Fudosan Shinjuku Grand Tower". Emporis. 2 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  131. ^ "Sumitomo Fudosan Shinjuku Grand Tower". CTBUH. 19 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  132. ^ "Harumi Island Triton Square Tower X". Skyscraper Source Media. 14 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  133. ^ "Tower X". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  134. ^ "Tower X". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  135. ^ "Nihonbashi Mitsui Tower". Skyscraper Source Media. 14 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  136. ^ "Nihonbashi Mitsui Tower". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  137. ^ "Nihonbashi Mitsui Tower". CTBUH. 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  138. ^ "Sanno Park Tower". Skyscraper Source Media. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  139. ^ "Sanno Park Tower". Emporis. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  140. ^ "Sanno Park Tower". CTBUH. 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  141. ^ a b "City Tower Hiroshima". Skyscraper Source Media. 20 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  142. ^ a b "City Tower Hiroshima". Emporis. 22 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  143. ^ a b "City Tower Hiroshima". The Skyscraper Center. CTBUH. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  144. ^ "NTV Headquarters". Skyscraper Source Media. 15 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  145. ^ "Nittele Tower". Emporis. 24 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  146. ^ "Nittele Tower". CTBUH. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  147. ^ "The Tokyo Towers Mid Tower". Skyscraper Source Media. 30 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  148. ^ "Mid Tower". Emporis. 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  149. ^ "The Tokyo Towers Mid Tower". CTBUH. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  150. ^ "The Tokyo Towers Sea Tower". Skyscraper Source Media. 27 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  151. ^ "Sea Tower". Emporis. 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  152. ^ "The Tokyo Towers Sea Tower". CTBUH. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  153. ^ "Kachidoki Station Front Redevelopment Project". Skyscraper Source Media. 30 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  154. ^ "Tomihisa Cross Comfort Tower". Skyscraper Source Media. 14 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  155. ^ "Tomihisa Cross". Emporis. 30 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  156. ^ "Tomihisa Cross Comfort Tower". CTBUH. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  157. ^ "Tokyo Midtown Hibiya". Skyscraper Source Media. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  158. ^ "Tokyo Midtown Hibiya". Emporis. 30 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  159. ^ "Herbis Osaka". Skyscraperpage.com. 25 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  160. ^ "HERBIS Osaka". Emporis.com. 11 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  161. ^ "Acty Shiodome". Skyscraper Source Media. 25 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  162. ^ "Acty Shiodome". Emporis. 18 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  163. ^ "Acty Shiodome". CTBUH. 30 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  164. ^ a b "Kobe Sannomiya Tower Mansion Project". Skyscraper Source Media. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  165. ^ a b "City Tower Kobe Sannomiya". Emporis. 30 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  166. ^ a b "City Tower Kobe Sannomiya". CTBUH. 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  167. ^ "Tokyo Skytree". Skyscraperpage.com. 23 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  168. ^ "Tokyo Tower". Emporis.com. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  169. ^ "Tokyo Tower". Skyscraperpage.com. 27 Haziran 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  170. ^ "Tokyo Tower". Emporis.com. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  171. ^ a b "Akashi Kaikyo Bridge". Skyscraperpage.com. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  172. ^ https://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=8962
  173. ^ "Mount Otakadoya Transmitter". Skyscraperpage.com. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  174. ^ "NHK Shobu-Kuki Transmitter Main Mast". Skyscraperpage.com. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  175. ^ "Fukuoka Tower". Skyscraperpage.com. 25 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  176. ^ "Fukuoka Tower". Emporis.com. 28 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  177. ^ a b "Tatara Bridge". Skyscraperpage.com. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  178. ^ https://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=87088
  179. ^ https://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=87090
  180. ^ "Chita Power Plant Units 1-4". Skyscraperpage.com. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  181. ^ https://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=39371
  182. ^ https://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=9989
  183. ^ "G1TOWER : About Us : Hitachi Global". Hitachi, Ltd. 14 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  184. ^ "Toshima Incineration Plant". Skyscraperpage.com. 30 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  185. ^ a b "Iwo Jima LORAN-C Transmission Mast (2nd)". Skyscraperpage.com. 25 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  186. ^ "Minami Torishima LORAN-C Transmission Mast (1st)". Skyscraperpage.com. 10 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  187. ^ "OMEGA Transmission Mast Shushi-Wan". Skyscraperpage.com. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  188. ^ "NHK Kawaguchi Transmitter". Skyscraperpage.com. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  189. ^ "OMEGA Transmission Mast Shushi-Wan". Skyscraperpage.com. 10 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  190. ^ "Minami Torishima LORAN-C Transmission Mast (3rd)". Skyscraperpage.com. 19 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  191. ^ "Mitsubishi Estate plans Japan's tallest building near Tokyo Station". The Japan Times. Jiji. 31 Ağustos 2015. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  192. ^ Baird, Roger (14 Şubat 2018). "World's tallest wooden skyscraper to tower over Tokyo". International Business Times UK. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  193. ^ "Belle Demeure Landmark Akita". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  194. ^ "Belldome Landmark Akita". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  195. ^ "Aomori Prefecture Kanko Bussankan ASPM". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  196. ^ "Aomori Prefecture Kanko Bussankan ASPM". The Skyscraper Center. CTBUH. 8 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  197. ^ "APA Hotel & Resort Tokyo Bay Makuhari". Skyscraper Source Media. 28 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  198. ^ "APA Hotel & Resort Tokyo Bay Makuhari". Emporis. 27 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  199. ^ "Apa Hotel & Resort Tokyo Bay". The Skyscraper Center. CTBUH. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  200. ^ "Imabari Kokusai Hotel". Skyscraper Source Media. 10 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  201. ^ "Imabari Kokusai Hotel". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  202. ^ "Fukui Station West Entrance Redevelopment Building". Skyscraper Source Media. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  203. ^ "Symphonia Tower Court Fukui". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  204. ^ "Island City Center Marks Tower". Skyscraper Source Media. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  205. ^ "A Tower in Kashiiteriha 5-Chome Project". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  206. ^ "Big-i". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  207. ^ "Big-i". Emporis. 5 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  208. ^ "Gifu City Tower 43". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  209. ^ "Gifu City Tower 43". Emporis. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  210. ^ "Gifu City Tower 43". The Skyscraper Center. CTBUH. 2 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  211. ^ "Gunma Prefectural Government Building". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  212. ^ "Gunma Prefectural Government Building". Emporis. 12 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  213. ^ "Gunma Prefectural Government Building". The Skyscraper Center. CTBUH. 26 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  214. ^ "JR Tower". Skyscraper Source Media. 8 Temmuz 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  215. ^ "JR Tower". Emporis. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  216. ^ "JR Tower". The Skyscraper Center. CTBUH. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  217. ^ "Ibaraki Prefectural Government Building". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  218. ^ "Ibaraki Prefectural Government Building". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  219. ^ "Hotel Nikko Kanazawa". Skyscraper Source Media. 10 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  220. ^ "Hotel Nikko Kanazawa". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  221. ^ "Malios". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  222. ^ "Malios". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  223. ^ "Malios". The Skyscraper Center. CTBUH. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  224. ^ "Symbol Tower". Skyscraper Source Media. 10 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  225. ^ "Symbol Tower". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  226. ^ "Symbol Tower". The Skyscraper Center. CTBUH. 26 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  227. ^ "Kagoshima Prefectural Office Building". Emporis. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  228. ^ "Top One Shikoku". Skyscraper Source Media. 11 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  229. ^ "Top One Shikoku". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  230. ^ "The Kumamoto Tower". Skyscraper Source Media. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  231. ^ "The Kumamoto Tower". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  232. ^ "NIDEC Corporation Chuo Technical Development Laboratory". Skyscraper Source Media. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  233. ^ "Nidec Corporation Head Office Building". Emporis. 13 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  234. ^ "Yokkaichi Port Tower". Skyscraper Source Media. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  235. ^ "Yokkaichi Port Building". Emporis. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  236. ^ "Sendai Trust Tower". Skyscraper Source Media. 13 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  237. ^ "Sendai Trust Tower". Emporis. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  238. ^ "Sendai Trust Tower". The Skyscraper Center. CTBUH. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  239. ^ "Sheraton Grande Ocean Resort". Skyscraper Source Media. 10 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  240. ^ "Miyazaki Phoenix Hotel Ocean 45". Emporis. 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  241. ^ "Sheraton Grande Ocean Resort". The Skyscraper Center. CTBUH. 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  242. ^ a b "NTT DoCoMo Nagano Building". Skyscraper Source Media. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  243. ^ "NTT Docomo Nagano Building". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  244. ^ "Skyscraper Tower". Skyscraper Source Media. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  245. ^ "Skyscraper Tower". Emporis. 25 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  246. ^ "Skyscraper Tower". The Skyscraper Center. CTBUH. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  247. ^ "Kofuku-ji Five Storied Pagoda". Skyscraperpage.com. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  248. ^ "Bandaijima Building". Skyscraper Source Media. 4 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  249. ^ "Hotel Nikko Niigata". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  250. ^ "ANA Hotel Oita OasisTower". Skyscraper Source Media. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  251. ^ "ANA Hotel Oita Oasis Tower". Emporis. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  252. ^ "Grace Tower". Skyscraper Source Media. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  253. ^ "Grace Tower". Emporis. 11 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  254. ^ "Ryu:x Tower The West Tower". Emporis. 5 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  255. ^ "Ryu:x Tower The East Tower". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  256. ^ "Elsa Tower 55". Skyscraper Source Media. 9 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  257. ^ "Elsa Tower 55". Emporis. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  258. ^ "Elsa Tower 55". The Skyscraper Center. CTBUH. 4 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  259. ^ "Otsu Prince Hotel". Skyscraper Source Media. 10 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  260. ^ "Lake Biwa Otsu Prince Hotel". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  261. ^ "San'in Godo Bank Building". Skyscraper Source Media. 10 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  262. ^ "San'in Godo Bank Building". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  263. ^ "Act Tower". The Skyscraper Center. CTBUH. 4 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  264. ^ "Utsunomiya PEAKS". Skyscraper Source Media. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  265. ^ "Utsunomiya PEAKS". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  266. ^ "Hotel Clement Tokushima". Skyscraper Source Media. 9 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  267. ^ "Clement Tokushima Hotel". Emporis. 24 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  268. ^ "Tower 111". Skyscraper Source Media. 10 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  269. ^ "President Tsubaki". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  270. ^ "Sky Tower 41". Skyscraper Source Media. 10 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  271. ^ "Sky Tower 41". Emporis. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  272. ^ "Vel Tower Shimonoseki Ekimae Marine View". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  273. ^ "Saints 25". Skyscraper Source Media. 9 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  274. ^ "SAINTS.25". Emporis. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  275. ^ "Kyoto Tower". Skyscraper Source Media. 15 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  276. ^ "Domtoren". Emporis. 30 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  277. ^ "Tokyo Skytree". The Skyscraper Center. CTBUH. 30 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  278. ^ "Hotel New Otani". Skyscraperpage.com. 1 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  279. ^ "National Diet Building". Skyscraperpage.com. 31 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  280. ^ "Hotel New Otani". Skyscraperpage.com. 19 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  281. ^ "Kasumigaseki Building". Skyscraperpage.com. 13 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  282. ^ "Tokyo World Trade Center Building". Skyscraperpage.com. 14 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  283. ^ "Keio Plaza Hotel". Skyscraperpage.com. 21 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 
  284. ^ Cooper, Chris. "Osaka Tests Tokyo Dominance With Japan's Tallest Skyscraper". Bloomberg News. 7 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle