Jan Maxwell

Jan Maxwell (20 Kasım 1956 - 11 Şubat 2018), Amerikalı şarkıcı ve oyuncudur.[1][2] Oyuncu 2005 ve 2010 yılında iki defa Drama Desk Ödülü sahibi olmuştur.[3] Amerikalı kadın oyuncu ve şarkıcı Jan Maxwell 11 Şubat 2018'de kansere yenilerek New York Şehri'nde 61 yaşında ölmüştür.[4]

Jan Maxwell
Jan Maxwell (cropped).jpg
Maxwell 2010'da
Doğum 20 Kasım 1956(1956-11-20)
Fargo, Güney Dakota
Ölüm 11 Şubat 2018 (61 yaşında)
New York Şehri, New York
Ölüm sebebi Kanser
Eğitim Moorhead Eyalet Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1989-2018
Evlilik Robert Emmet Lunney
Ödüller Drama Desk Ödülleri (2005, 2010)

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Law & Order - (1994-2003)
  • La valle dei pini - (2007)
  • Una vita da vivere - (2009)
  • Gossip Girl - (2009-2011)
  • The Good Wife - (2014)
  • Billy & Billie - (2015-2016)
  • BrainDead - Alieni a Washington - (2016)

KayanklarDüzenle

  1. ^ "'City of Angels' listing 11 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Internet Broadway database, retrieved May 24, 2010
  2. ^ Willis, John. Theatre World 1990-1991, Hal Leonard Corporation, 2000, ISBN 1-55783-126-2, p.39
  3. ^ Gans, Andrew. "Hey, L.A., We're Coming Your Way: 'Follies' Ends Broadway Run Jan. 22" 24 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. playbill.com, January 22, 2012
  4. ^ "North Dakota Supreme Court, Ralph B. Maxwell biography" 3 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ndcourts.com, retrieved May 24, 2010

Dış bağlantılarDüzenle