Jack Quaid

Jack Henry Quaid (24 Nisan 1992)[1] Amerikalı oyuncudur. Dennis Quaid ile Meg Ryan'ın oğludur. Oyunculuğa 2012'de Açlık Oyunları'nda küçük bir rol ile başlamıştır.[2] Amazon Prime Video serisi The Boys'da başrolde Hughie Campbell karakterini canlandırmaktadır.[3]

Jack Quaid
Jack Quaid by Gage Skidmore.jpg
Jack Quaid 2019 San Diego Comic-Con'da
Doğum Jack Henry Quaid
24 Nisan 1992 (1992-04-24) (30 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2012–günümüz
Ebeveyn(ler)

FilmografiDüzenle

Film ve video oyunu rolleri
Yıl Başlık Rol Notlar
2012 Açlık Oyunları Marvel
2012 The World is Watching: Making the Hunger Games Kendisi Belgesel
2012 Just 45 Minutes from Broadway Danny
2013 Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak Marvel Cameo
2014 Just Before I Go Dylan
2014 Middle-earth: Shadow of Mordor Dirhael Video oyunu: seslendirme ve hareket yakalama
2015 Running Wild Eric
2015 Ithaca Marcus Macauley
2016 Vineland Cole
2017 Tragedy Girls Jordan Welch
2017 Logan Lucky Fish Bang
2018 Rampage Connor
2018 Smallfoot Pilot Seslendirme
2019 Plus One Ben King
Televizyon rolleri
Yıl Başlık Rol Notlar
2013 Mrs. Jack Bölüm: "The Blind Date"
2016 Vinyl Clark Morelle Başrol; 9 bölüm
2017 Workaholics Clark Bölüm: "Party Gawds"
2019–present The Boys Hugh "Hughie" Campbell Başrol; 16 bölüm
2019–2020 Harvey Girls Forever! Richie Rich Başrol (seslendirme); 27 bölüm
2020 Star Trek: Lower Decks Ensign Brad Boimler Başrol (seslendirme)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Richter, Erin (16 Şubat 2001). "Her Funny Valentine: Dennis Quaid and Meg Ryan tied the knot 10 years ago". Entertainment Weekly. 19 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2012. 
  2. ^ Ng, Philiana (19 Nisan 2011). "'Hunger Games' Casts Two More Tributes: Jack Quaid and Leven Rambin join Lionsgate's film adaptation of Suzanne Collins' trilogy". The Hollywood Reporter. 24 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2012. 
  3. ^ Andreeva, Nellie (6 Mart 2018). "'The Boys': Jack Quaid To Star In Amazon Superhero Series". Deadline Hollywood. 6 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle