Jack Hedley

Jack Hedley (doğum adı: Jack Hawkins ; d. 28 Ekim 1930; Londra, İngiltere), Tanınmış İngiliz oyuncu.

YaşamıDüzenle

Hedley, oyuncu Jack Hawkins ile kafa karışıklığını önlemek için kariyerinin başında adını değiştirdi.[1] 1950'lerin sonlarında İngiliz televizyon dizilerinde konuk oyunxcu rollerinde göründü; ilk uzun metrajlı filmi ise 1958'de Michael Redgrave ve Vanessa Redgrave ile birlikte rol aldığı “Behind the Mask” ile olmuştur. Savaş türünde “The Longest Day” ve yönetmen David Leans imzalı “Arabistanlı Lawrence” filmmlerinde başarılı işler çıkardı. James Bond film serisi filmlerinden James Bond 007 - Deadly Mission 'da canlandırdığı "Sir Timothy Havelock" karakteriyle özdeşleşti. 1982'de yönetmen Lucio Fulci'nin İtalyan suç filmi “The New York Ripper” da başrolde yer aldı. Almanya'da şiddeti arttırması nedeniyle Hedley'ninde rol aldığı yönetmen Lucio Giallo imzalı The New York Ripper vb. filmlere yasak gelmiştir. En son filmindeki rolü, İncil uyarlaması 2000 yapımı San Paolo 'da rahip rolü olmuştur.

Ayrıca sinema filmleri dışında 40 yıldan uzun bir süre İngiliz TV dizilerinde; The World of Tim Frazer, Kate, Colditz ve Who Pays the Ferryman? rol almıştır.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1958: Behind the Mask
  • 1959: Room at the Top
  • 1959: Left Right and Centre
  • 1960: Make Mine Mink
  • 1960: Cone of Silence
  • 1962: The Longest Day
  • 1962: Lawrence of Arabia
  • 1963: Nine Hours to Rama
  • 1963: The Scarlet Blade
  • 1964: The Secret of Blood Island
  • 1964: Of Human Bondage
  • 1967: How I Won the War
  • 1968: The Anniversary
  • 1969: Goodbye, Mr. Chips
  • 1981: For Your Eyes Only
  • 1982: The New York Ripper
  • 1990: The Plot To Kill Hitler
  • 1997: Karakter
  • 2000: San Paolo

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Hollywood.com (englisch)

Dış bağlantılarDüzenle