Jack Fisk (d. 19 Aralık 1945, Canton), Amerikalı bir sanat yönetmeni, yapım tasarımcısı ve yönetmendir. Kan Dökülecek (2007) ile Diriliş (2015) filmlerindeki performansıyla iki En İyi Yapım Tasarımı Akademi Ödülü adaylığı elde etmiştir.[1][2]

Jack Fisk
Jack Fisk (soldaki), kızları Schuyler Fisk ve Madison Fisk ile birlikte (Ağustos 2011)
Doğum19 Aralık 1945 (78 yaşında)
Canton, Amerika Birleşik Devletleri
MilliyetAmerikalı
MeslekSanat yönetmeni · yapım tasarımcısı · yönetmen
Etkin yıllar1971-günümüz
Evlilik
Sissy Spacek (e. 1974)
Çocuk(lar)Schuyler Fisk
Madison Fisk

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Görevi
1971 The Peace Killers Baş ışık teknisyeni
Angels Hard as They Come Sanat yönetmeni
1972 Cool Breeze
1973 Messiah of Evil
Terminal Island
The Slams
Badlands
1974 Phantom of the Paradise Yapım tasarımcısı
1975 Darktown Strutters
1976 Düşman Kardeşler Sanat yönetmeni
Günah Tohumu
1977 Death Game Yapım tasarımcısı
Eraserhead Oyuncu
1978 Days of Heaven Yapım tasarımcısı
Movie Movie
1980 Heart Beat
1981 Raggedy Man Yönetmen
1986 Violets Are Blue
1990 Daddy's Dyin': Who's Got the Will?
1991 Final Verdict
1992 On the Air Yönetmen (2 bölüm)
1998 İnce Kırmızı Hat Sanat yönetmeni
1999 Straight'in Hikayesi Yapım tasarımcısı
2001 Mulholland Çıkmazı
2005 Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi
2007 İstila
Kan Dökülecek
2011 Aşkın Büyüsü
Hayat Ağacı
2012 Usta
Aşkın İzleri
2015 Knight of Cups
Diriliş
2017 Song to Song
Belli değil Red, White and Water
Killers of the Flower Moon


Kaynakça değiştir

  1. ^ "The 80th (2008) Academy Awards" (İngilizce). Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "88th Academy Awards" (İngilizce). Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi. 14 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar değiştir