Isabelle Sadoyan

Isabelle Sadoyan (d. 12 Mayıs 1928 – ö. 10 Temmuz 2017), Ermeni asıllı Fransız oyuncu.[1] Eşi kendisi gibi oyuncu olan Jean Bouise'dir.

Isabelle Sadoyan
Doğum 12 Mayıs 1928(1928-05-12)
Lyon, Fransa
Ölüm 10 Temmuz 2017 (89 yaşında)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1970–2017
Evlilik Jean Bouise

Sinemanın usta isimleri Jeanne Moreau, Claude Chabrol, Claude Lelouch, Luc Besson, Jean-Luc Godard, Henri Verneuil, Bertrand Tavernier, Robert Kechichian ve Krzysztof Kieślowski'nin projelerinde yer alan oyuncu Isabelle Sadoyan 10 Temmuz 2017'de 89 yaşında öldü.

FilmografiDüzenle

  • 1969 : Les Choses
  • 1970 : The Wedding Ring
  • 1970 : Les Camisards
  • 1975 : Monsieur Klein
  • 1977 : Cet obscur objet du désir
  • 1978 : L'Adolescente
  • 1980 : La Banquière
  • 1980 : L'Homme fragile
  • 1981 : La Passante du Sans-Souci
  • 1981 : Le Retour de Martin Guerre
  • 1981 : Itinéraire bis
  • 1982 : The Hatter's Ghost
  • 1983 : La Bête noire
  • 1983 : L'Air du crime
  • 1984 : Partir, revenir
  • 1984 : Subway
  • 1984 : Tristesse et beauté
  • 1985 : Un homme et une femme : vingt ans déjà
  • 1985 : Flagrant Désir
  • 1986 : Chateauroux district
  • 1987 : Embrasse-moi
  • 1986 : Soigne ta droite
  • 1988 : Après la guerre
  • 1988 : La Couleur du vent
  • 1991 : Venins (In the Eye of the Snake)
  • 1991 : Mayrig
  • 1991 : 588 rue paradis
  • 1992 : Three Colors: Blue
  • 1993 : Point d'orgue
  • 1993 : Le Petit garçon
  • 1993 : Péché véniel... péché mortel...
  • 1995 : Les Misérables
  • 1995 : L'Appât
  • 1994 : Carences
  • 1996 : La Sicilia
  • 1996 : Le huitième jour
  • 1998 : Les Enfants du marais
  • 2000 : Origine contrôlée de Zakia Bouchaala
  • 2002 : Aram
  • 2004 : Les Murs porteurs
  • 2005 : Le Passager de l'été
  • 2006 : Didine
  • 2007 : L'Heure d'été (Summer Hours)
  • 2009 : Elles et Moi (TV)
  • 2012 : Thérèse Desqueyroux
  • 2015 : Heat Wave
  • 2016 : Irreplaceable

Dış bağlantılarDüzenle

  1. ^ Մահացել է «Մայրիկ» ֆիլմում Աննայի դերակատար Իզաբել Սադոյանը