Hoyte van Hoytema

Hollandalı-İsveçli görüntü yönetmeni

Hoyte van Hoytema (d. 4 Ekim 1971, Horgen), Hollandalı-İsveçli[1] görüntü yönetmeni.

Hoyte van Hoytema
Doğum 4 Ekim 1971 (1971-10-04) (49 yaşında)
Horgen, İsviçre
Vatandaşlık Hollandalı-İsveçli
Meslek Görüntü yönetmeni
Etkin yıllar 2001-günümüz

FilmografiDüzenle

Yıl İsim Notlar
2001 Choka!
2002 Den förste zigenaren i rymden Mini dizi
2003 Svidd neger
2003 Tarifa Traffic: Death in the Straits of Gibralta Belgesel
2004 Salto, salmiakk og kaffe
2004 Danslärarens återkomst Mini dizi
2005 Pistvakt
2005 Lasermannen Mini dizi
2006 En fråga om liv och död Mini dizi
2007 Nach der Musik Belgesel
2007 Upp till kamp Mini dizi
2008 Gir Kanıma (Låt den rätte komma in)
2009 Flickan
2009 Doktor Glas Televizyon filmi
2010 Ond tro
2010 Dövüşçü (The Fighter)
2011 Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy)
2012 Call Girl
2013 Aşk (Her)
2014 Yıldızlararası (Interstellar)
2015 Spectre
2017 Dunkirk

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Karlsson, Mats (1 Mart 2014). "Hoyte van Hoytema: "Jag är ett stort Spike Jonze-fan"" (İsveççe). Moviezine. 8 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle