Henry Rollins

Henry Rollins (d. 13 Şubat 1961) Amerikalı müzisyen, yazar, gazeteci, sunucu, yayımcı, oyuncu, spoken word sanatçısı ve aktivist.[1][2][3] Gerçek adı Henry Lawrence Garfield'dir. Günümüzde radyo programı sunuculuğu yapmakta ve spoken word performansları vermektedir.[4][5]

Henry Rollins
Henry Rollins (2010)
Genel bilgiler
Doğum 13 Şubat 1961 (1961-02-13) (59 yaşında)
Washington, DC, ABD
Tarzlar Hardcore punk, alternatif metal, spoken word
Meslekler Müzisyen, yazar, gazeteci, sunucu, yayımcı, oyuncu, aktivist
Çalgılar Vokaller
Etkin yıllar 1980–günümüz
Müzik şirketi 2.13.61, SST
İlişkili hareketler Black Flag, Rollins Band, The Flaming Lips, State of Alert, Iggy Pop
Resmî site henryrollins.com

1980'de kısa süre aktif kalan Washington DC kökenli State of Alert grubunun bir üyesi olan Rollins, 1981 ile 1986 arası Kaliforniya kökenli hardcore punk grubunu Black Flag'in vokalistliğini üstlendi. Grubun dağılmasından sonra Rollins, spoken word albümlerini çıkarmak için 2.13.61 isimli plak şirketini ve yayınevini kurdu. 1987'de kurduğu ve solistliğini üstlendiği Rollins Band, 2003 yılına kadar ve 2006 yılında birçok farklı grup üyesi ile turladı.

Black Flag'in dağılmasından itibaren Rollins has hosted numerous radio shows, such as Indie 103 istasyonunda Harmony in My Head gibi birçok radyo programının ve The Henry Rollins Show, MTV's 120 Minutes, ve Jackass gibi birçok televizyon programının sunuculuğunu yaptı. Sons of Anarchy dizisinin ikinci sezonunda bir karakteri canlandıran ve birçok filmde rol alan Rollins, aynı zamanda LGBT hakları ve barış hareketi gibi birçok amaç için mücadele vermektedir.

DiskografiDüzenle

Solo stüdyo albümleriDüzenle

  • Hot Animal Machine (1987)
  • Drive by Shooting (1987)

Spoken word albümleriDüzenle

  • Short Walk on a Long Pier (1985)
  • Big Ugly Mouth (1987)
  • Sweatbox (1989)
  • Live at McCabe's (1990)
  • Human Butt (1992)
  • The Boxed Life (1993)
  • Think Tank (1998)
  • Eric the Pilot (1999)
  • A Rollins in the Wry (2001)
  • Live at the Westbeth Theater (2001)
  • Talk Is Cheap Vol I|Talk Is Cheap: Volume 1 (2003)
  • Talk Is Cheap Vol II|Talk Is Cheap: Volume 2 (2003)
  • Talk Is Cheap Vol III|Talk Is Cheap: Volume 3 (2004)
  • Talk Is Cheap Vol IV|Talk Is Cheap: Volume 4 (2004)
  • Provoked (2008)
  • Spoken Word Guy (2010)
  • Spoken Word Guy 2 (2010)

State of Alert ileDüzenle

  • No Policy (1981)
  • Flex Your Head (1982)

Black Flag ileDüzenle

  • Damaged (1981)
  • My War (1984)
  • Family Man (1984)
  • Slip It In (1984)
  • Loose Nut (1985)
  • In My Head (1985)

Wartime (Weiss, Rollins) ileDüzenle

  • Fast Food for Thought (1990)
  • "Franklin's Tower", Stolen Roses: Songs of the Grateful Dead (2000) isimli tribute albümünde

Rollins Band ileDüzenle

  • Life Time (1987)
  • Do It (1987)
  • Hard Volume]] (1989)
  • The End of Silence (1992)
  • Weight (1994)
  • Come In and Burn (1997)
  • Get Some Go Again (2000)
  • Nice (2001)
  • Rise Above: 24 Black Flag Songs to Benefit the West Memphis Three (2002)

Diğer katkılarıDüzenle

Şarkı Sanatçı Albüm Yıl
"We Are 138" Misfits Evilive 1982
"Kick Out the Jams" Bad Brains Pump Up the Volume Soundtrack 1990
"Let There Be Rock" Hard-Ons Tekli 1991
"Bottom" Tool Undertow 1993
"Wild America" Iggy Pop American Caesar 1993
"Sexual Military Dynamics" Mike Watt Ball-Hog or Tugboat? 1995
"Delicate Tendrils" Les Claypool and the Holy Mackerel Highball with the Devil 1996
"T-4 Strain" Goldie Spawn: The Album 1997
"War" Bone Thugs-n-Harmony & Edwin Starr Small Soldiers Soundtrack 1998
"Laughing Man (In the Devil Mask)" Tony Iommi Iommi 2000
"I Can't Get Behind That" William Shatner Has Been 2004
All tracks The Flaming Lips The Flaming Lips and Stardeath and White Dwarfs with Henry Rollins and Peaches Doing the Dark Side of the Moon 2009

Diğer eserleriDüzenle

Spoken word belgeselleriDüzenle

  • Talking from the Box (1993)
  • Henry Rollins Goes to London (1995)
  • You Saw Me Up There (1998)
  • Up for It (2001)
  • Live at Luna Park (2004)
  • Shock & Awe: The Tour (2005)
  • Uncut from NYC (2007)
  • Uncut from Israel (2007)
  • San Francisco 1990 (2007)
  • Live in the Conversation Pit (2008)

Sesli kitaplarıDüzenle

  • Get in the Van: On the Road with Black Flag (1994)
  • Everything (1996)
  • Black Coffee Blues (1997)
  • Nights Behind the Tree Line (2004)

MakaleleriDüzenle

  • As We See It, Stereophile dergisinde bir makale.[6]

FilmografiDüzenle

  • Kiss Napoleon Goodbye (1990)
  • The Chase (1994)
  • Johnny Mnemonic (1995)
  • Büyük Hesaplaşma (1995)
  • Kayıp Otoban (1997)
  • Jack Frost (1998)
  • Batman Beyond: Return of the Joker (2000)
  • Morgan's Ferry (2001)
  • Dogtown and Z-Boys (2001)
  • Scenes of the Crime (2001)
  • The New Guy (2002)
  • Jackass The Movie (2002)
  • Bad Boys II (2003)
  • Deathdealer: A Documentary (2004)
  • Feast (2005)
  • Jackass Number Two (2006)
  • The Alibi (2006)
  • Korku Kapanı 2 (2007)
  • The Devil's Tomb (2009)
  • H for Hunger (2009)
  • William Shatner's Gonzo Ballet (2009)
  • Green Lantern: Emerald Knights (2011)
  • West of Memphis (2012)
  • Downloaded (2013)
  • He Never Died (2014)[7]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Rollins, Henry (20 Ağustos 2010). "Fanatics! Meet LA Weekly's New Columnist: Henry Rollins". LA Weekly. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2010. 
  2. ^ "Henry Rollins - Tours at Undertheradar". Undertheradar.co.nz. Erişim tarihi: 19 Nisan 2014. 
  3. ^ "Henry Rollins: 'I Like Stress; It Keeps Me Rockin''". Blabbermouth.net. 30 Aralık 2012. 16 Haziran 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2014. 
  4. ^ "Henry Rollins - KCRW 89.9 FM | Internet Public Radio Station Streaming Live Independent Music & NPR News". Kcrw.com. 10 Nisan 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2014. 
  5. ^ "Radar: Henry Rollins, Neil Young and Crazy Horse, Gilberto Gil, What Disturbs Our Blood, Light the Dark". Blogto.com. 19 Kasım 2012. 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2014. 
  6. ^ Rollins, Henry (2011). "As We See It". Stereophile. Source Interlink Media. 34 (8), s. 1. 
  7. ^ "Henry Rollins Wraps First Lead Film Role". Rolling Stone. 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle