Ana menüyü aç

Hasan Yalnızoğlu (d. 20 Ekim 1974; Üsküdar, İstanbul), Laz kökenli [1] Türk dansçı, manken, oyuncu ve profesyonel güreşçi.

Hasan Yalnızoğlu
Doğum Hasan Yalnızoğlu
20 Ekim 1974 (1974-10-20) (44 yaşında)
Üsküdar, İstanbul, Türkiye
İkamet İstanbul
Diğer ad(lar)ı Camoka
Okulu Marmara Üniversitesi
Meslek Oyuncu, dansçı, profesyonel güreşçi ve model
Etkin yıllar 2000–günümüz
Dönem 2011 (debut)
Boy 1,92 m (6 ft 3 12 in)
Kilo 94 kg (207 lb)
Evlilik Tatiana Ruichiana (e. 2007)

İlkokulu Üsküdar'da tamamlayan Yalnızoğlu, 6 yaşında jimnastikle başlayıp aynı zamanda çok sevdiği futbolla da ilgilendi. Sonraki yıllarda yüzme sporunda başarılar kazandı. Ailesinin semt değişikliği yapması ve tesis yetersizliği sebebi ile çok sevdiği jimnastik ve yüzme sporundan uzak kaldı. Orta öğrenimini Pendik'te tamamladı.

En yakın spor salonu Kung Fu branşında olduğu için çalışmalara burada devam etti. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Yöneticilik mezunu. Spor kariyerinde birçok başarısı olan Yalnızoğlu, daha sonradan dans ve oyunculuk alanında da önemli başarılar elde etmiştir.

Sultans of the Dance ve Anadolu Ateşi dans gruplarında baş dansçı olarak görev alan Yalnızoğlu, 2007 yılında kendi gibi dansçı olan Tatiana Ruichiana ile evlendi.

Sinema filmlerinde rol alan Hasan, Show TV'de yayınlanan Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasında Nihat Altınkaya'nın ardından ikinci oldu.

2013 yılında Şişli'de kendine ait bir spor salonu açmıştır.

2014 yılında "Öğrenilmiş Duygular" adındaki kişisel gelişim kitabını çıkardı.[2]

2015 yılında, Acun Ilıcalı'nın TV8 ekranlarında düzenlediği Survivor All Star yarışmasında Gönüllüler takımında yarışmıştır. Yarışmada 124 gün kaldıktan sonra 18. haftada adaya veda eden Hasan Yalnızoğlu, yarışmayı 5. olarak tamamlamıştır.

Ayrıca 1997 yılında kadınlarda Deniz Akkaya'nın erkeklerde de Kenan İmirzalıoğlu'nun birinci olduğu Best Model of Turkey yarışmasında Hasan Yalnızoğlu ikinci olmayı başardı. Hasan Yalnızoğlu Best Model'de Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte jüriden 28 puan aldı. Puanlar eşit çıkınca jüri başkanı Erkan Özerman, tercihini İmirzalıoğlu'ndan yana kullandı ve İmirzalıoğlu Best Model seçildi.[3] Bunun üzerine Özerman, Hasan'ı Hindistan'da yapılan Mister International'a götürdü. Hasan, bu yarışmada da dünya ikincisi oldu. Birinciliği de İngilizce bilmediği için kaybetti.[4]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Film Rol
2002 Karaoğlan Camoka
2005 Sen Ne Dilersen Melek
2006 Keloğlan Karaprens'e Karşı Dev
2007 Tılsım Adası Hunhar
2007 Dede Korkut Hikayeleri Tekür
2007 Korkusuzlar Paşa
2007 Son Osmanlı Yandım Ali Kara Necati
2009 Kahve Bahane Oyuncu
2010 İncir Reçeli Bodyguard
2011 Burası Osmanlı 1711 / Sır Kanunu Oyuncu
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Oyuncu
2013 Karaoğlan Camoka
2014 Kelebeğin İkinci Günü (kısa film) Hasan
2014 Kızıl Elma Golyat
2019- Halka Çağatay Erkmen

Yer Aldığı YarışmalarDüzenle

KaynakçaDüzenle