Hapishaneler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu sayfada ülkelere göre hapishaneler listelenmiştir.

Alcatraz Adası'nda bir hapishane hücresi

 AfganistanDüzenle

 CezayirDüzenle

 AvustralyaDüzenle

Avustralya Başkent BölgesiDüzenle

Yeni Güney GallerDüzenle

Kuzey TopraklarıDüzenle

QueenslandDüzenle

VictoriaDüzenle

Güney AvustralyaDüzenle

TazmanyaDüzenle

Batı AvustralyaDüzenle

 ArjantinDüzenle

 BelçikaDüzenle

  • Berkendael Hapishanesi
  • Lantin Hapishanesi
  • Maison d'Arrêt Hapishanesi
  • Namur Hapishanesi
  • Saint-Gilles Hapishanesi

 BolivyaDüzenle

 BrezilyaDüzenle

 KamerunDüzenle

 KanadaDüzenle

OntarioDüzenle

Erkekler için (Federal)Düzenle

Erkekler için (Şehir)Düzenle

(Not: Bazı tesisler ağırlıklı olarak yalnızca erkek tutuklu, hükümözlü ve hükümlü bulunduğu belirtilmiş olsa dahi, bazı kurumlarda kısmen bayan bulunabilir.

Kadınlar için (Federal)Düzenle

Kadınlar için (Şehir)Düzenle

QuebecDüzenle

Erkekler içinDüzenle

  • Donnacona Kurumu (Yüksek güvenlikli)
  • Port-Cartier Kurumu (Yüksek güvenlikli)
  • Bölgesel Kabul Merkezi (Yüksek güvenlikli)
  • Archambault Kurumu (Orta güvenlikli)
  • Cowansville Kurumu (Orta güvenlikli)
  • Drummondville Kurumu (Orta güvenlikli)
  • La Macaza Kurumu (Orta güvenlikli)
  • Leclerc Kurumu (Orta güvenlikli)
  • Bordeaux - (Düşük güvenlikli)
  • Federal Eğitim Merkezi (Düşük güvenlikli)
  • Montée Saint-François Kurumu (Düşük güvenlikli)
  • Sainte-Anne-des-Plaines Kurumu (Düşük güvenlikli), Yüksek korumalı olan bölümü bulunmaktadır.
  • Rivière-des-Prairie (RDP) Kurumu (Düşük güvenlikli)
  • Talbot Kurumu (Düşük güvenlikli)

Kadınlar içinDüzenle

  • Joliette Kurumu (Multi Güvenlikli)
  • Merkezi de Detention Tanguay (Multi Güvenlikli)

AtlantikDüzenle

Erkekler içinDüzenle

KadınDüzenle

Her iki cinsiyeteDüzenle

PrairieDüzenle

Erkekler içinDüzenle

  • Edmonton Kurumu (Yüksek güvenlikli)
  • Saskatchewan Federal Cezaevi (Orta güvenlikli/Yüksek güvenlikli)
  • Brandon Islahevi (Tutuklu/Orta güvenlikli)
  • Stony Mountain Kurumu (Orta güvenlikli)
  • Headingley Islahevi (Tutuklu/Orta güvenlikli)
  • Drumheller Kurumu (Orta güvenlikli/Düşük güvenlikli)
  • Bowden Kurumu (Orta güvenlikli/Düşük güvenlikli)
  • Grande Cache Kurumu (Düşük güvenlikli)
  • Riverbend Kurumu (Düşük güvenlikli)
  • Rockwood Kurumu (Düşük güvenlikli)
  • Pê Sâkâstêw Merkezi (Düşük güvenlikli)
  • Grierson Merkezi (Düşük güvenlikli)
  • Bölgesel Psychiatric Merkezi (Prairies) (Multi Güvenlikli)
  • Willow Cree Healing Lodge (Düşük güvenlikli)

KadınDüzenle

  • Edmonton Kadınlar İçin Kurum (Multi Güvenlikli)
  • Okimaw Ochi Healing Lodge (Orta güvenlikli/Düşük güvenlikli)

PasifikDüzenle

Erkekler içinDüzenle

Kadınlar içinDüzenle

  • Fraser Valley Kadınlar İçin Kurum

Diğer Kanada Islahevi tesisleriDüzenle

 ŞiliDüzenle

 ÇinDüzenle

 ÇekyaDüzenle

 DanimarkaDüzenle

 EritreDüzenle

 EstonyaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle

 FinlandiyaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle

 FransaDüzenle

 AlmanyaDüzenle

 YunanistanDüzenle

 MacaristanDüzenle

 İranDüzenle

 IrakDüzenle

 İrlandaDüzenle

 HindistanDüzenle

 EndonezyaDüzenle

 İsrailDüzenle

 İtalyaDüzenle

 LaosDüzenle

 MalaviDüzenle

 MaltaDüzenle

 MeksikaDüzenle

 FasDüzenle

 Yeni ZelandaDüzenle

 Kuzey KoreDüzenle

Siyasi Çalıştırma Hapishane ve KamplarıDüzenle

Eski Siyasi Hapishane ve KamplarDüzenle

Çalıştırma KamplarıDüzenle

Eski Eğitim KamplarıDüzenle

 NorveçDüzenle

 PakistanDüzenle

SindhîDüzenle

PencapDüzenle

  • Lahore Merkez Cezaevi (Kot Lakhpat)
  • Gujranwala Merkez Cezaevi
  • Sahiwal Merkez Cezaevi
  • Lahore İlçe Cezaevi
  • Sheikhupura İlçe Cezaevi
  • Kasur İlçe Cezaevi
  • Sialkot İlçe Cezaevi
  • Multan Yeni Merkez Cezaevi
  • Bahawalpur Yeni Merkez Cezaevi
  • Dera Ghazi Han İslahevi Kurumu ve Çocuk Cezaevi
  • Dera Ghazi Khan Merkez Cezaevi
  • Multan İlçe Cezaevi
  • Rajanpur İlçe Cezaevi
  • Vehari İlçe Cezaevi
  • Multan Kadın Cezaevi
  • Rahim Yar Khan İlçe Cezaevi
  • Bahawalnagar İlçe Cezaevi
  • Muzaffar Garh İlçe Cezaevi
  • Rawalpindi Merkez Cezaevi
  • Attock İlçe Cezaevi
  • Jhelum İlçe Cezaevi
  • Mandi Bahauddin İlçe Cezaevi
  • Gujrat İlçe Cezaevi
  • Chakwal Alt Cezaevi
  • Faisalabad Merkez Cezaevi
  • Mianwali Merkez Cezaevi
  • Faisalabad Islahevi Kurumu ve Çocuk Cezaevi
  • Faisalabad İlçe Cezaevi
  • Jhang İlçe Cezaevi
  • Toba Tek Singh İlçe Cezaevi
  • Sargodha İlçe Cezaevi
  • Shahpur İlçe Cezaevi

 RomanyaDüzenle

 RusyaDüzenle

Tutuklu HapishanesiDüzenle

Eski KGB Tutuklu HapishaneleriDüzenle

Yüksek güvenlikli HapishanelerDüzenle

 Suudi ArabistanDüzenle

 SingapurDüzenle

 SlovakyaDüzenle

 İspanyaDüzenle

Hapishane İşletmeleriDüzenle

Eski HapishanelerDüzenle

Planlanan ve yapım aşamasındaki hapishanelerDüzenle

 İsveçDüzenle

  İsviçreDüzenle

 SuriyeDüzenle

 TaylandDüzenle

 TürkiyeDüzenle

 Birleşik KrallıkDüzenle

 ABDDüzenle

 VietnamDüzenle

Diğer ÜlkelerDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ulucanlar Cezaevi müze oldu". hürriyet. 28 Aralık 2010. 10 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012.