Ana menüyü aç

Zişan Hande Kazanova (d. 25 Eylül 1973, İzmir) Türk tiyatro sinema ve dizi oyuncusu ve sunucu.

Hande Kazanova
Doğum Zişan Hande Kazanova
25 Eylül 1973 (1973-09-25) (46 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1996-günümüz
Evlilik Gürcan Yücel (e. 2011)
Resmî site http://www.handekazanova.com

HayatıDüzenle

Kazanova ailesinin tek çocuğudur. İlkokulunu Alaybey İlkokulu ortaokulu ve liseyi İzmir Fatih Koleji'nde okumuştur. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesinde okumuştur. Türkiye'yi temsil ettiği Miss Internatonial (1993) yarışmasında ilk 10 arasına girmiştir. TRT İstanbul Radyosunda tiyatroculuk dersleri almıştır. 2000 yılında Kiss TV'de kendi adını taşıyan VJ Hande Kazanova programını sunmuştur. Aynı sene astroloji yazarı olmuştur. Şu anda Habertürk adlı gazetede burç astroloji yazarlığını yapmaktadır.

FilmografiDüzenle

  • 2013 - Galip Derviş - Aylin Sayar (Konuk Oyuncu) (2013)
  • 2010 - Geniş Aile - Su (Konuk Oyuncu)
  • 2008 - Karamel - Jülide
  • 2008 - Servet Avcısı - Müzeyyen
  • 2008 - Sıfır Nokta - Didem
  • 2006 - Yanık Koza - Suna
  • 2003-2005 - Kurtlar Vadisi - Canan
  • 2002 - Tatlı Hayat - Konuk Oyuncu
  • 2001 - Aşkına Eşkiya - Nazlı
  • 2001 - Cinlere Perilere - Konuk Oyuncu
  • 1996 - Şeytanın Kurbanları
  • 1992 - Mahallenin Muhtarları - Ece (1997)

Dış bağlantılarDüzenle