Haluk Kurosman

Türk Müzisyen ve prodüktör

Haluk Kurosman (1 mart 1975, İstanbul), Türk müzisyen, şarkı yazarı ve müzik prodüktörü.

Müziğe 15 yaşında gitar çalmaya başlayarak adım attı.[1] Özel Alman Lisesi, ardından ise Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölümünden mezun oldu.[2] Mezun olduktan sonra Canada Ontario Institute of Audio Recording Technology‘de Müzik Prodüksiyonu üzerine eğitimi aldı.[2] Bu okuldan o zamana kadarki en yüksek ortalama ile mezun olduğu için, 1999 yılından itibaren yılın en başarılı öğrencisine verilen “KUROSMAN AWARD” isimli ödül/burs'un ilk sahibi, aynı zamanda isim babası olmuştur.[3] Mezun olduktan sonra Kanada'da kalmak yerine İstanbul'a dönmeyi tercih etti ve hayal ettiği yerde -müziğin mutfağında çalışmaya başladı.

Hadi Elazzi ile birlikte GRGDN Menajerlik/Prodüksiyon'un kurucularından biridir. Ancak 2011 yılında bu ekipten ayrıldı.[2]

DiskografiDüzenle

Sanatçı Albüm Yıl
6.Cadde 6.Cadde 2003
gripin Hikayeler Anlatıldı 2004
maNga maNga 2004
Vega Hafif Müzik 2005
maNga maNga+ 2006
Emre Aydın Afili Yalnızlık 2006
gripin gripin 2007
maNga Şehr-i Hüzün 2009
maNga We Could Be The Same 2010
gripin MS 05 03 2010 2010
Aslı Gökyokuş Büyüdük 2010
Efsun Sessiz Olmalıyım 2011
Cartel Bugünkü Neşen Cartel'den 2011
Seksendört Akıyor Zaman 2011
Kolpa Son Nefesim 2011
gripin Sensiz Olmaz Galatasaray 2011
Kolpa Yatağın Soğuk Tarafı 2012
gripin Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar 2012
Gökcan Sanlıman Soğuk Temmuz 2013
Gece Yolcuları Neden? 2013
Ahali Yetmez Nefesim 2013
İptal Kime ne? 2013
Ferhat Göçer Kalbe Kiralık Aşklar 2013
Kolpa Aşk ve hayat hakkında 2014
Gülden Mutlu Sen yokken olanlar 2014
Cemil Demirbakan Ceviz Ağacı 2014
Gökcan Sanlıman Yaşım Tutmuyor Mutluluğa 2016
gripin Beni Boş Yere Yorma 2016
Ayşegül İnci Bir Devam Filmi 2017
gripin Nasılım Biliyor Musun? 2017
Kolpa Evet Aynen 2017
Grup 27 Pervane Kalbim 2018
Ömer Salman Aşkı Iskalarsan Kendini Vurursun 2018
Teneke Trampet Yeter 2019
Gece Yolcuları Pişmanım 2019
Deniz Küçük Neyse Hayal Kurmayalım Şimdi 2020

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2016. 
  2. ^ a b c "Biyografi". Haluk Kurosman resmî sitesi. 13 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2016.